Xiaomi gaat producten in Europa verkopen, alleen nog geen telefoons


Goed nieuws voor wie geïnteresseerd is in de producten van nieuwkomer Xiaomi. Het bedrijf opent een webshop in Europa. Voorlopig worden daar alleen enkele Mi-producten verkocht zoals fitness trackers en externe batterijen.

Dat betekent dat we de Xiaomi-telefoons hier in ieder geval nog niet officieel hoeven te verwachten. Jammer want de telefoons van Xiaomi doen het in thuisland China buitengewoon goed. In zekere zin doet Xiaomi het rustig aan en ze overhaasten niets. In theorie lijkt ze niets in de weg te staan om uit te breiden maar er zijn toch onderhuidse problemen waar je tegen aanloopt.

Xiaomi Mi Band
Deze kunnen we dus binnenkort in Europa bestellen

Xiaomi deed de aankondiging tijdens het MWC in een speech van Hugo Barra. Hij was eerst de rijzende ster van Google en daar het gezicht van Android. De overstap naar Xiaomi verbaasde destijds de techwereld maar daar staat tegenover dat Xiaomi hard op weg is om de grootste smartphonefabrikant ter wereld te worden. Voorlopig moeten we het dus zonder de telefoons van Xiaomi stellen maar we kunnen binnenkort wel de Mi Band en de Mi Power Bank bestellen. Dat zijn respectievelijk een fitness tracker en een externe batterij. Laten we hopen dat de Xiaomi-telefoons vanzelf volgen.

Bron: Cnet.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel