Apple voegt stylus-ondersteuning aan iOS 9 toe


De inmiddels door Apple vrijgegeven beta van iOS 9 vertelt ook iets over een toekomstige iPad. Zo is er ondersteuning in de code gevonden voor een stylus. Opvallend want juist Apple is de reden waarom we ze niet meer gebruiken.

De reden waarom iedereen nu met een iPhone rondloopt en iPad heeft is omdat ze capacitieve touchscreen groot gemaakt hebben die je met louter een vinger bedient. Een onhandig, eenvoudig kwijt te raken, lastig te bedienen pennetje was niet meer nodig. Toch kunnen ze handig zijn, bijvoorbeeld om mee te tekenen. Ze zijn namelijk een stuk nauwkeuriger dan een vingertop.

Apple iPad met stylus
Een iPad met stylus

En dat kan precies de reden zijn waarom er ondersteuning voor een stylus-pen is teruggevonden in iOS 9. Die versie is nog niet uit en mogelijk maakt alleen een toekomstige iPad er gebruik van. Mogelijk maakt Apple geen gebruik van een Active Digitizer maar voorspelt het aanrakingen en vermindert het de tijd die het kost voordat een aanraking wordt herkend. Microsoft kiest juist voor een extra Active Digitizer-laag in haar Surface Pro waardoor je met drukgevoelige pennen kunt werken. Voordeel van Apple's aanpak zou zijn dat oudere iPads er ook meteen ondersteuning voor krijgen, mits de hardware dat ondersteunt.

Bron: CultOfMac


Prijsvergelijker Apple iPad Air 2

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPad Air 2


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel