iOS 9 krijgt energiebespaarmodus


Eén van de kort besproken functies van iOS 9 is een energiebesparingsmodus. iPhones staan nu niet echt bekend vanwege hun lange accuduur maar daar moet vanaf iOS 9 verandering in komen. En hulp komt van twee kanten.

Apple heeft namelijk allerlei optimalisaties aangebracht in iOS waardoor in dagelijkse omstandigheden je iPhone er een uur per dag bijkrijgt. Die is direct mooi meegenomen. Maar daar houdt het niet op, ook introduceerde het bedrijf een speciale energiebesparingsmodus. Deze schakelt allerlei zaken automatisch uit waardoor de batterijduur met nog eens 3 uur wordt verlengd. Wie de modus dus een volle dag aanzet krijgt er maar liefst 4 uur extra bij.

Low Power Mode iOS 9
Energiebesparingsmodus of 'Low Power Mode'

Dat de energiebesparingsmodus aan staat is te zien aan de gele batterij bovenin de statusbalk. Volgens Apple minimaliseert deze stand de netwerkactiviteit en de performance, wordt mail alleen nog handmatig opgehaald, wordt het op de achtergrond verversen van apps en ophalen van downloads gestopt en wordt de schermhelderheid teruggeschroefd. Ook de netwerksnelheid kan omlaag gaan. Veel instellingen dus die met één enkele klik gedaan (en ongedaan) kunnen worden. De instelling is te vinden onder batterij.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel