Betaaldienst Apple Pay bereikt Europa


Tijdens de keynote van het WWDC kondigde Apple de komst van Apple Pay in Europa aan. De betaaldienst doet eerst Engeland aan waar bijna alle banken meedoen. De dienst zal zelfs in het openbaar vervoer beschikbaar zijn.

Apple Pay werd in september van 2014 aangekondigd en beleefde direct al een vliegende start. Dat kwam mede door het succes van de iPhone 6 en 6 Plus waar het op beschikbaar was. Alhoewel de betaaldienst alleen in de VS beschikbaar was ging lang het verhaal dat de dienst op korte termijn ook elders beschikbaar zou zijn. Vanaf juli 2015 is dat dan het geval.

Apple Pay HSBC

Volgens Apple zullen er dan 250.000 plaatsen zijn waar ze de dienst accepteren. Betalen werkt door je iPhone tegen de betaalautomaat te halen en met je vinger op de Touch ID-knop te drukken. Contactloos betalen heet dat ook wel. Grote banken als HSBC, Royal Bank of Scotland en Santander doen al mee. Later volgen ook Lloyds Bank en Bank of Scotland. Om Apple Pay te kunnen gebruiken is zoals gezegd een Apple iPhone 6 of iPhone 6 Plus nodig. Een Apple Watch volstaat ook. Er wordt rekening gehouden dat spoedig andere Europese landen volgen. Wanneer Nederland aan de beurt is is nog onduidelijk.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel