Apple stapt met Apple Pay in mobiel betalen


Apple wil met de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus de creditcard vervangen. Door de introductie van Apple Pay kun je voortaan met je mobiel betalen.

Een betaling werkt door je iPhone 6 of iPhone 6 Plus bij een betaalautomaat te houden en je vinger op de Touch ID-sensor te leggen. De techniek werkt middels NFC en een Secure Element. Creditcards zijn toe te voegen in Passbook. Je aan iTunes gekoppelde kaart is direct te gebruiken als je dat wilt.

Apple Pay

Apple benadrukt de veiligheid van de nieuwe dienst. Creditcardnummers blijven op het apparaat en mocht je je iPhone kwijtraken dan kun je via Find My iPhone hem terugvinden of op afstand wissen. Apple kan niet zien waar je je geld aan besteedt, zo beweren ze. De dienst werkt voorlopig alleen in de VS met kaarten van American Express, MasterCard en Visa.

Doorbraak?

Dat Apple mobiel betalen via NFC nu ondersteunt zou wel eens het laatste zetje kunnen zijn om mobiel betalen wereldwijd te laten doorbreken. Tot nu toe zijn het vooral lokale initiatieven geweest. Hopelijk lukt het Apple wel om onze overvolle portemonnee te digitaliseren.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel