Apple voert voorafgaand aan iPhone 6-lancering beveiliging iCloud op


Apple mag de schuld van de vermeende iCloud-hack dan wel op anderen hebben afgeschoven, toch vinden ze het nodig de beveiliging van iCloud op te voeren. Precies een dag voor de iPhone 6-lancering is er een nieuw veiligheidsnet opgetuigd.

Apple kondigde al aan de beveiliging van iCloud op te voeren. Dit alles nadat van een hele groep vrouwelijke filmsterren naaktfoto's uit iCloud waren verspreid. In een persbericht verweet Apple dat de filmsterren zelf schuldig waren aan de data-diefstal doordat ze een te simpel wachtwoord hadden gekozen en twee-staps-verificatie niet hadden ingeschakeld. Toch kondigde het extra veiligheidsmaatregelen aan waarvan de eerste vandaag duidelijk wordt.

iCloud online warning
Pas op! Je gebruikt iCloud!

Wie nu online probeert in te loggen op iCloud krijgt daarvan een melding per e-mail. De iCloud-dienst wordt voornamelijk door apps gebruikt waardoor toegang via web al reden genoeg is om alarm te slaan. We hebben het zojuist zelf gecontroleerd en ook wij kregen een Nederlandstalige waarschuwing. De extra maatregel komt een dag voordag Apple haar nieuwe generatie iPhone aankondigt. De verwachting is dat Apple iCloud nog meer gaat integreren in producten en diensten. Wat extra beveiliging kan dan geen kwaad.

Bron: MacRumors.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel