Apple en FBI onderzoeken vermeende “iCloud-hack”


Apple heeft na het uitlekken van diverse naaktfoto's van beroemdheden eindelijk van zich laten horen. Ze gaan de vermeende hack onderzoeken maar doen dat niet alleen. Ook de FBI is geïnteresseerd in de kiekjes.

Het internet mag dan wel erg blij worden van naaktkiekjes van Jennifer Lawrence, Kate Upton en Kirsten Dunst, Apple is dat niet zozeer. Vooral omdat de vermeende hacker beweert z'n materiaal van iCloud te hebben gehaald. Oftewel Apple's cloud waarmee je iPhone en iPad naadloos content synchroniseren. De dienst is van onschatbare waarde voor Apple en vermeende hackactiviteiten brengen zelfs Apple in verlegenheid. Al is nog niets bewezen.

iPhone blurred
Niet geschikt voor kleine kinderen

In een persbericht heeft Apple nu aangegeven "actief" op onderzoek uit te zijn naar lekken in het iCloud-systeem. Tegen een journalist van Recode zegt Apple; "We nemen de privacy van onze gebruikers zeer serieus en zijn deze melding actief aan het onderzoeken". Zonder dat daarvoor nog concreet bewijs is wijzen veel vingers in de richting van de Find My iPhone-dienst. Die zou gevoelig zijn voor een zogenaamde brute-force-aanval, iets wat door Apple inmiddels ook gedicht is. Naast Apple hebben de naaktfoto's ook de FBI niet onberoerd gelaten. Ook zij zijn volop in de zaak gedoken om te zien of de wet niet overtreden is.

Bron: Recode.net


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel