Apple geeft startschot voor iOS 8


Naast nieuwe producten bestede Apple aandacht aan software. In het bijzonder aan iOS 8 waaronder alle iDevices zoals iPhones, iPads en iPod Touchs draaien. Apple noemt iOS 8 de belangrijkste release tot nu toe. We lichten een paar nieuwe functies uit.

Foto's worden vanaf iOS 8 automatisch opgeslagen in iCloud. Nu stond Apple's eigen clouddienst de laatste tijd negatief in het nieuws omdat het eenvoudig te hacken was. Apple zegt de nodige maatregelen te hebben getroffen en alleen de tijd zal het leren of dat voldoende is. De centrale opslagdienst is volgens Apple handig omdat je op vrijwel ieder Apple-apparaat toegang hebt tot je foto's.

Apple iCloud Photo Library
De iCloud-fotobibliotheek

Ook is er een nieuwe bewerkingstool waarmee je foto's kunt bijsnijden, verfraaien of van filters kunt voorzien. Volgens Apple kun je tot 5 GB aan foto's en ander materiaal gratis opslaan in iCloud. Ook de camera-app krijgt een nieuwe feature; timelapsevideo's. Zet je iPhone op een statief en laat hem met een interval foto's schieten. Deze kun je versneld afspelen waarmee nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Berichten

Berichten kunnen vanaf nu worden voorzien van een gesproken boodschap. Ook kun je video's en je exacte locatie versturen. Alles om van iMessage een meer geduchte concurrent van WhatsApp te maken. Berichten invoeren zal ook sneller gaan. Apple geeft met iOS 8 namelijk voor het eerst de mogelijkheid een ander toetsenbord te selecteren.

Apple Swype

Gebruik je bijvoorbeeld liever Swype? Dan kun je die na installatie gewoon gebruiken. Ook het eigen toetsenbord is vernieuwd. Er is namelijk slimme woordsuggestie dat leert van je woordgebruik. En gebruik je een meer informele stijl in berichten en een formele stijl in e-mail? Hij zou het volgens Apple automatisch moeten herkennen.

17 september verkrijgbaar

iOS 8 is vanaf 17 september te downloaden voor een breed scala van Apple-producten. Hieronder vallen de iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5 en de iPhone 4s. De iPhone 6 en 6 Plus komen standaard met iOS 8.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel