Terugblik op alle iPhone 6-geruchten, welke waren juist en welke niet?


We hebben ons er maandenlang mee vermaakt, maar nu is het toch echt afgelopen. Alle iPhone 6-geruchten. Het toestel is aangekondigd en dat betekent dat we de balans kunnen opmaken welk gerucht waar was en welke niet. Een verrassende opsomming.

We zeggen bij iPhone-geruchten altijd dat je ze met een korreltje zout moet nemen. Sommige mensen bleken angstig dicht in de buurt te zitten. Analist Ming Chi-Kuo bijvoorbeeld van KGI Securities zei in april het volgende over de nieuwe iPhone:

* Naam is iPhone 6
* Powerknop aan de zijkant
* 4,7 inch versie krijgt resolutie van 1.134 x 750 pixels
* 5,5 inch versie krijgt resolutie van 1.920 x 1.080 pixels
* Dunnere schermrand
* 6,5 tot 7 millimeter dik
* NFC

Hij had ze allemaal goed. Nu noemde hij ook iets over saffier en dat is niet uitgekomen, maar dat kan ook komen omdat Apple het op het laatste moment heeft gewijzigd. Terug naar eind maart van dit jaar. Toen werd onderstaande schema gepubliceerd dat afkomstig zou zijn uit de Foxconn-fabriek.

iPhone 6 Foxconn leak
Wie hebben we daar? Al gelekt op 31 maart!

We zien de iPhone 6 zoals hij gisteren werd aangekondigd. Nogmaals, bedenk dit was in maart van dit jaar. We zien zelfs de cameramodule die iets uitsteekt. Hiermee wordt maar eens aangetoond dat niet ieder Apple-gerucht zomaar uit de lucht gegrepen is. Maar laten we niet alle geruchten vergeten die onjuist bleken te zijn. Nee de camera had geen f/1.8 aperture, en de lenzen kun je niet verwisselen, de resolutie is niet verhoogd naar 13 megapixel, en de iPhone 6 heeft nog steeds schermranden en het scherm van de iPhone 6 Plus is niet 2K. Stuk voor stuk ontkracht. Het grootste gerucht dat (helaas) ontkracht werd is saffier-glas. De exacte reden blijft onduidelijk. Er bestaat natuurlijk een mogelijkheid dat het er wel in zit maar dan zou je verwachten dat Apple daar aandacht aan zou besteden. Mogelijk was het niet op tijd geschikt voor massaproductie, misschien is het iets anders. We zullen het mogelijk nooit weten. En dat is het mooie aan geruchten, daar kun je namelijk alle kanten mee op.

Via: MacRumors.com, Weibo.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel