5 dingen die we nog niet weten van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus


5 dingen die we nog niet weten van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus

Ondanks dat gisteren de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zijn aangekondigd hebben beide telefoons nog steeds geheimen voor ons. Kleine geheimen en grote onzekerheden. We sommen er vijf voor je op.

Saffier glas of niet?

De grootste vraagteken hebben we bij het beeldscherm. Al maanden gaat het gerucht dat de iPhone 6 of iPhone 6 Plus met een glas van saffier beschermd wordt. Alleen is daar met geen woord over gesproken in de keynote. Over de Apple Watch werd gezegd dat deze saffier-glas heeft, maar of de iPhone 6 het heeft is onduidelijk. Doordat het niet genoemd is denken we van niet, dat is enerzijds jammer maar ook weer niet het einde van de wereld. Grote vraag is nu alleen wel; waar haalden mensen voor de lancering al die iPhone-panelen vandaan die wel van saffier waren?

Processorsnelheid

Een A8-processor gebaseerd op 20nm die 25% sneller is en 50% zuiniger. Dat is wat Apple vertelde over de processor. Hoeveel cores hij heeft en op welke snelheid die lopen is nog onduidelijk. We denken dualcore maar ook de kloksnelheid is voor ons nog een onbekende. Dat zal vermoedelijk pas duidelijk worden als de iPhone 6 en 6 Plus in de handen van testers beschikbaar komt.

Batterijcapaciteit

Een processor die 50% zuiniger is maar batterijtijden die nagenoeg gelijk zijn aan de iPhone 5s. Dat roept wat vragen op. Zou de batterij in de iPhone 6 dan kleiner zijn? Overigens gaan de batterijtijden in de iPhone 6 Plus er wel flink op vooruit. 24 uur aan beltijd tegen 14 in de iPhone 6. En 14 uur video bekijken of 80 uur muziek luisteren tegen respectievelijk 11 en 50 uur met de iPhone 6. Toch zijn we benieuwd naar de exacte capaciteit van de iPhone 6 en 6 Plus om een nog betere vergelijking met andere telefoons te maken.

Werkgeheugen

Toen Apple de iPhone 5s aankondigde bleek deze uiteindelijk slechts 1 GB aan RAM-geheugen te bezitten. Relatief weinig voor een high-end telefoon. De vraag is ook dit jaar hoeveel werkgeheugen Apple in de iPhone heeft gestopt. Daar werd niets over verteld. Het gerucht is dat er is vastgehouden aan 1 GB aan werkgeheugen. Het lijkt ons onwaarschijnlijk weinig, en al zou het zo zijn dan denken we dat alleen de iPhone 6 het heeft. De iPhone 6 Plus moet haast wel meer hebben, al was het maar omdat er flink meer pixels aan te sturen zijn.

Will it blend?

Tsja en tot slot is onze grote vraag: "Will It Blend"? We kijken altijd erg uit naar de filmpjes waarin een zelfbenoemde professor de nieuwe iPhone in een mixer gooit. Al was het maar om tere fanboy-zieltjes moord en brand te zien roepen. Jammer is het natuurlijk altijd, maar het levert altijd weer een leuk filmpje op.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel