Microsoft dumpt namen Nokia en Windows Phone


Microsoft is van plan om nog voor de vakantieperiode te stoppen met het voeren van de merknamen Nokia en Windows Phone. In plaats daarvan wordt het Lumia en Windows.

Het afscheid van de namen lag al een beetje voor de hand. Nokia was de naam van het inmiddels ingelijfde mobieltjesbedrijf. Alhoewel Microsoft een gebruiksrecht heeft op de naam Nokia gaf het bedrijf al vroeg aan uiteindelijk haar eigen naam te gebruiken. Voor wat betreft Windows Phone ligt het wat complexer. Microsoft probeert een einde te maken aan de verwarring die alle Windows-versies veroorzaken. Windows Phone, Windows RT en Windows worden één en daar begint het dus vrij snel mee.

Windows Phone eraser
Windows, gewoon Windows

Te beginnen met toekomstige Windows Phone-campagnes. Hier zal de naam Windows Phone niet meer gebruikt worden, alleen nog maar Windows. Echt nieuw is dat trouwens niet, in veel huidige reclamecampagnes van de Lumia-telefoons wordt niet meer verwezen naar Windows Phone. Voor wat betreft de naam Nokia, het ziet er volgens de bron naar uit dat de Lumia 830, de Lumia 730 en de Lumia 735 de laatste Lumia's zijn die de naam Nokia meekrijgen. En daarmee lijkt het hoofdstuk Nokia definitief gesloten.

Bron: GeekOnGadgets.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel