95% van alle Windows Phones is van Nokia


Mocht je nog twijfels hebben of Microsoft Nokia wel moest overnemen; 95% van alle Windows Phones in omloop is van Nokia. En dat aandeel lijkt alleen nog maar toe te nemen.

De cijfers zijn afkomstig van advertentienetwerk AdDuplex. Zij zijn naar verluidt het grootste advertentienetwerk voor Windows Phones en zien dus veel data voorbij komen. Zo weten ze bijvoorbeeld ook te melden dat bijna 81% van alle Windows Phones versie 8 of 8.1 draait. Maar ons oog valt toch op een ander cijfer. Die van het marktaandeel van Nokia. Maar liefst 95% om precies te zijn. De nummer 2 is HTC met een marktaandeel van 3,3%. Samsung zit op 1,1% en Huawei neemt de rest voor z'n rekening.

AdDuplex Windows Phone marketshare

Als we kijken naar de Engelse markt dan bestaat bijna de hele top 10 uit Nokia's. Op nummer één staat de Lumia 520, met de Lumia 635 en Lumia 920 op plek twee en drie. Alleen de HTC Windows Phone 8S verpest Nokia's streak met een nummer 8 notering van slechts 3,9%. In Italië bestaat de hele top 10 uit Nokia's.
En in de VS staat de onlangs aangekondigde HTC One M8 for Windows nu al op de 40e plek en is daarmee bijna even populair als de Samsung Ativ SE van begin dit jaar. Het is dus vrij makkelijk de ranglijst te bestormen. Dat geeft aan dat de totale markt niet erg groot is.

Bron: Slideshare.net


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel