Aandeel Windows Phone in VS eindelijk BlackBerry voorbij


Het aandeel van Windows Phone is in de VS is eindelijk de 2% voorbij. Het staat nu op ongeveer 3%. Nog steeds niet veel maar hiermee is Microsoft eindelijk BlackBerry voorbij.

In de VS is Android volgens onderzoekersbureau Nielsen veruit de grootste. Alle Android-fabrikanten bij elkaar opgeteld komen uit op 51,6% marktaandeel. Apple volgt met de iPhone op enige afstand met nog steeds een royale 42,5% marktaandeel. BlackBerry doet met 2% mee in de marge.

Windows Phone marketshare nielsen

Ook Microsoft bleef lang met Windows Phone op dat aantal steken. Inmiddels zijn ze samen met Nokia, HTC en Samsung de Canadese fabrikant voorbij met bijna 3% marktaandeel. Die groei werd vooral door Nokia gerealiseerd. Die groeide van 1,3 naar 2% in het derde kwartaal van 2013. Windows Phones van Samsung deden voor 0,3% mee en HTC nam 0,4% voor z'n rekening. Opvallend is dat Windows Phone het vooral buiten thuisland Amerika beduidend beter doet. Vooral in opkomende landen zoals India en Polen doen ze het goed. Daar verslaan Windows Phone zoals de Lumia 520 zelfs de iPhone van Apple.

Bron: Nielsen.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel