Samsung Galaxy-telefoons krijgen exclusief HERE Maps


Nokia's HERE navigatie komt exclusief naar Samsung's Galaxy-lijn toe. Hiermee biedt Samsung een serieus alternatief voor Google's eigen Maps.

Het is niet de eerste keer dat Samsung niet de weg van Google bewandelt. Zo bracht Samsung al diverse malen een wearable uit onder Tizen in plaats van Android (Wear). De nieuwe Gear S is daar een mooi voorbeeld van. Samsung wil een alternatief hebben en heeft die blijkbaar gevonden in Nokia. HERE Maps was nog niet eerder beschikbaar voor Android. Wel voor iOS maar die versie werd uiteindelijk door Nokia teruggetrokken omdat hij niet actief bijgehouden werd.

Samsung Galaxy-phones running HERE Maps
HERE Maps op Samsung Galaxy-telefoons

HERE Maps is een navigatietoepassing die ook zonder actieve internetverbinding te gebruiken is. Je kunt kaarten van 200 landen vooraf downloaden zodat het ook in het buitenland te gebruiken is zonder daarbij te hoeven roamen. Bovendien krijg je verkeersinformatie. Naast navigeren per auto kun je ook routes plannen via de benenwagen en het openbaar vervoer. De app werkt trouwens ook in combinatie met de onlangs aangekondigde Gear S-smartwatch. HERE Maps voor Galaxy wordt ergens in oktober verwacht.

Bron: HERE


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel