Nokia Here; webbased navigatie op je mobiel of tablet


Nokia heeft ontdekt dat het in tegenstelling tot Apple best goed is in kaarten. En het wil zich daarin de komende tijd onderscheiden. En met het nieuwe Here maakt het een goede kans precies dat te doen.

We kennen al Nokia Drive, Nokia Maps en Nokia Transport. Probleem is dat je hiervoor vast zit aan een apparaat, bijvoorbeeld een Windows Phone zoals de Lumia 800. Hoe mooi zou het zijn als die dienst onafhankelijk was van scherm en besturingssysteem? Daar komt Here om de hoek kijken.

Nokia Here for iOS

Je kunt Here oproepen vanaf ieder apparaat met een internetverbinding en moderne browser door simpelweg here.net in te voeren in de adresbalk. Naast de webversie komt er ook een stand-a-lone versie voor iOS die kaarten vooraf kan opslaan. Er is ook een navigatiemodus aanwezig die zelfs voetgangers gesproken instructies kan geven. Maar Here gaat verder. Je kunt eigen kaarten maken, synchroniseren met Facebook en informatie opvragen over winkels. Vanwege het open karakter en de beschikbaar gemaakte API's zijn de mensen van Mozilla ook aan de slag gegaan om Firefox OS van Here te voorzien.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel