Nokia klaagt HTC aan vanwege 32 patenten


Net nu HTC dacht met Windows Phone veiliger te zijn voor rechtszaken kondigt Nokia een geheel nieuwe juridische gevechtsronde aan. En het gaat niet om een kleinigheidje, het betreft namelijk niet minder dan 32 patenten.

Nadat HTC de Windows Phone 8X aankondigde liet Nokia al weten dat het apparaat wel verdacht veel op de eigen Lumia 820 leek. Toch gaat deze rechtszaak over hele andere zaken. Zo gaat het om patenten over het terugbrengen van energiegebruik, gebruik van dataconnecties, kalenderweergave en de synchronisatie van databases.

Nokia Lumia 820
Nokia Lumia 820

Toch is het niet ondenkbaar dat deze rechtszaak is ingegeven door eerder genoemde gelijkenis. Dergelijke algemene patenten liggen vermoedelijk al enige tijd op de plank om op een later moment gebruikt te worden. Nokia sloot eerder al overeenkomsten met Apple over het gebruik van Nokia's brede patentportfolio. Van de week hebben HTC en Apple een staakt-het-vuren afgekondigd door het tekenen van een 10-jarige overeenkomst om elkaars patenten te mogen gebruiken.

Bron: Fosspatents.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel