CEO Microsoft: Android is ruw en iOS te duur


Steve Ballmer, CEO van Microsoft trapt vandaag even een open deur in. Hij vindt Android een rommeltje en iOS is te duur. Windows Phone daarentegen precies goed.

Ballmer kennen we van gevleugelde en historische uitspraken als “geen kans dat de iPhone een significant marktaandeel krijgt, geen enkele kans”, “Google is geen echt bedrijf, het is een kaartenhuis” en “DRM heeft de toekomst”. Dus als deze man iets zegt dan letten we graag even op, vooral op de manier hóe hij het zegt.


Ballmer; zelf ook 'een beetje wild'

Ditmaal is het de beurt om z'n ongezouten mening te geven over Android en iOS van Apple. Natuurlijk hoeven we geen vriendelijke woorden te verwachten aan het adres van de concurrentie. Dat is dan ook niet het nieuws, wel welke argumenten hij ditmaal gebruikt. Zo vindt Ballmer Android van Google erg ruw, ongecontroleerd en gevoelig voor malware. iOS van Apple is daarentegen te duur en te gecontroleerd. Windows Phone zit er precies tussenin en is daarom perfect, aldus Ballmer.

Windows Phone 8

Ondanks dat Ballmer hier een erg voorspelbare uitspraak doet heeft de man wel een punt. Zo is Android het meest kwetsbaar voor malware, niet alleen vanwege het gebrekkige toezicht maar ook omdat het het merendeel van de markt bezit. iOS is daarentegen niet duur, maar de apparaten waarop het draait wel. Bovendien zul je als ontwikkelaar lang moeten wachten voordat je app wordt goedgekeurd, als hij al wordt goedgekeurd. Windows Phone en dan met name versie 8 mag dan veelbelovend zijn, het moet zich nog bewijzen. Laten we daarom later nog eens terugkijken naar deze uitspraak en misschien kunnen we er dan weer om lachen.

Bron: Techcrunch.comPraat mee over dit artikel