BlackBerry 10 inclusief telefoons op 30 januari gepresenteerd


Het licht aan het eind van de tunnel lijkt in zicht te komen voor RIM; het nieuwe BlackBerry 10 wordt op 30 januari 2013 gelanceerd en daar zullen ook de eerste twee BB10 smartphones worden gepresenteerd.

Dit betekent overigens nog niet dat deze nieuwe smartphone ook direct beschikbaar zullen zijn. Het bedrijf zal tijdens het event daarover meer vertellen. Toch lijkt de aankondiging goed nieuws voor het noodlijdende bedrijf dat ooit heer en meester was op de smartphonemarkt.

BlackBerry 10 live demo
CEO Thorsten tijdens een BlackBerry Jam sessie

Het BlackBerry 10 launch event zal in meerdere landen tegelijkertijd gehouden worden en interessant is dat het bedrijf spreekt over de onthulling van twee smartphones. BlackBerry 10 werd in het eerste kwartaal van volgend jaar verwacht en die belofte lijkt RIM vooralsnog na te komen. Al zijn we natuurlijk wel benieuwd naar de beschikbaarheid van deze eerste twee smartphones. De laatste aangekondigde BlackBerry-telefoon dateert alweer van mei en is de Curve 9320.

Veiligheidscertificaat

Dat het BlackBerry 10-platform vorm begint te krijgen werd duidelijk na het verkrijgen van het FIPS 140-2 certificaat. Hiermee is het nieuwe OS veilig genoeg voor overheidsgebruik. Met name veel Amerikaanse overheidsinstellingen zijn echter intussen overgestapt op concurrerende platformen zoals iOS en Android.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel