RIM geeft meer details BlackBerry 10


RIM heeft tijdens een Jam event meer details geven over BlackBerry 10; de reddingsboei waarop de hoop van het bedrijf gevestigd is en waar al geruime tijd op gewacht wordt. Zo zijn er nieuwe gestures maar echte vernieuwing blijft uit.

Alle demonstraties zien er gelikt uit, maar nergens kunnen we RIM op echte innovatie betrappen. Het is vooral de modernisering van het BlackBerry OS dat RIM tot op heden verzuimd heeft.


Demonstratie van enkele nieuwe BlackBerry 10-functies

Belangrijk is de manier hoe je met BlackBerry 10 omgaat en hoe je van de ene taak naar de andere gaat. Het moet een soort 'flow' worden. Geen verrassing dus dat het allemaal begint bij BlackBerry Flow; het nieuwe startscherm waarin alle draaiende apps geminimaliseerd zijn te zien. Rechts van het Flow-scherm zitten pagina's die feitelijk een raster met icoontjes zijn van geïnstalleerde apps. Links van het Flow-scherm zit BlackBerry Hub wat eigenlijk niets meer is dan een unified inbox met berichten of notificaties uit onder meer e-mail accounts, BBM, Facebook, Twitter en LinkedIn. Je kunt vanuit een willekeurige app ook snel even spieken in deze Hub via een speciale gesture. Juist deze drie scherm-onderdelen doet ons wel wat denken aan MeeGo, waarin iets soortgelijks is toegepast.

Op schema

RIM zegt nog steeds op schema te liggen voor de officiële lancering van BlackBerry 10. Als alles goed gaat moet dit begin 2013 gebeuren. Operators kunnen echter deze herfst al aan de slag met toekomstige modellen om alvast geïnteresseerd te raken.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel