“Nokia overweegt rechtszaak HTC wegens gelijkenis 8X en Lumia”

· 1 reactie


Volgens onbevestigde berichten is Nokia niet gecharmeerd van de nieuwe HTC Windows Phone 8X. HTC's creatie zou teveel lijken op de Lumia 820 die de Finse telecomgigant onlangs aankondigde.

Ondanks dat het hier om geruchten gaat is Nokia's reactie alle behalve verbazingwekkend te noemen. De gelijkenis viel ons destijds ook al op toen de eerste kiekjes van de HTC Windows Phone 8X uitlekten. En ondanks dat zowel Nokia en HTC het marktaandeel van Windows Phone moeten vergroten wordt kopieergedrag niet geduld.

Nokia Lumia 820 vs HTC Windows Phone 8X
De Nokia Lumia 820 naast de HTC Windows Phone 8X

Op het eerste gezicht lijkt vooral de kleurrijke rand rondom beide telefoons voor verwarring te zorgen, maar Nokia zou zich ook storen aan de vormen en randen. Opmerkelijk is dat de HTC 8X momenteel het vlaggenschip onder Windows Phone is terwijl de Lumia 820 voor Nokia slechts het instapmodel is met Windows Phone 8. Overigens zijn beide telefoons nog niet in de winkel verkrijgbaar. Naar alle waarschijnlijkheid moet dit ergens in november gebeuren, mits het niet tot een rechtszaak komt met alle gevolgen van dien.

Bron: Pc-tablet.com


Prijsvergelijker Nokia Lumia 820

Toon alle aanbiedingen van de Nokia Lumia 820


Prijsvergelijker HTC Windows Phone 8X

Toon alle aanbiedingen van de HTC Windows Phone 8X


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel