Apple huurt oud Google Maps-medewerkers in na klachten Maps


Normaliter als Apple iets nieuws presenteert is het naast anders ook beter. Niet in het geval van Apple Maps dat sinds de introductie van iOS 6 op veel kritiek kan rekenen. Apple zou oud Google-medewerkers die zich met Google Maps bezighielden rekruteren.

Op op NieuweMobiel.NL klagen veel updaters dat Apple Maps veel kinderziektes bevat en in sommige gevallen onbruikbaar is. Met het ook op alle Android-rechtszaken heeft Apple doelbewust het eigenbelang verkozen om Google apps te verwijderen van haar nieuwe iPhone 5 boven dat van gebruiksgemak. Een keuze die bij veel gebruikers niet in dank wordt afgenomen.

iOS 6 maps fail
Via The Amazing iOS 6 Maps

Om het tij te keren en de kwaliteit van Apple Maps te verbeteren zou Apple volgens bronnen nu veel oud Google Maps-medewerkers inhuren. Google Maps geldt momenteel als industriestandaard en veel medewerkers zouden wel oren hebben om de switch te maken naar Apple waar het product nog in de kinderschoenen staat. Apple gaat trouwens nog een hele kluif hebben om hetzelfde kwaliteitsniveau van Google Maps te bereiken. Volgens Business Insider werken er bij Google ruim zeven duizend medewerkers aan het product. Ter vergelijking; dat is meer dan de helft van alle non-retail Apple-medewerkers. Het is te hopen dat Google's eigen versie van Google Maps for iOS snel wordt goedgekeurd. Tevens zou de port van Google Maps voor iOS 5 naar iOS 6 gestaag vorderen.

Bron: Techcrunch.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel