iPhone-updaters klagen over ontbreken Street View en kwaliteit Apple Maps

· 10 reacties


Wie z'n iPhone heeft geüpdatet naar iOS 6 heeft misschien al gemerkt dat Google Maps is vervangen door Apple Maps met z'n 3D weergave en Flyover. Maar dat heeft ook z'n nadelen, zo merken enkele updaters nu.

Want de 3D-weergave heeft zo z'n kinderziektes, aldus diverse meldingen. Soortgelijke problemen waren ons ook al opgevallen in de beta versie waar we geruime tijd mee hebben mogen werken. Tiles laden langzaam, scrollen gaat niet geheel vloeiend, 3D weergave werkt op weinig plekken en soms niet correct, hoeveelheid detail is minder, navigatie via OV ontbreekt en Street View is niet aanwezig. Die laatste is een Google-eigen product, maar is wel een gemis als je ineens zonder zit. We sommen wat screenshots op die mensen op Twitter plaatsen.

iOS6 maps screenshotiOS6 maps screenshot
Via ‏@fromedome

Ook de satellietbeelden zijn niet van denderende kwaliteit, soms zelfs in zwart/wit of verhult door een flinke wolkenpartij.

iOS6 maps screenshotiOS6 maps screenshot
Via @JoshHarrow en @markyeg

Een ander groot verschil is de hoeveelheid detail die Google Maps gaf en die je nu in Apple Maps ziet. Onderstaande screenshots zijn afkomstig van Twitteraccount @iOS6Maps die om onduidelijke redenen inmiddels is geblokkeerd.

Google Maps iOS 5Apple Maps iOS 6
Bowling Green State University in Ohio USA

Het is goed jezelf af te vragen of updaten naar iOS 6 op je iPhone wel zo slim is als Google nog geen stand-alone versie van Google Maps voor iOS heeft uitgebracht. Vooral als je veelvuldig gebruik maakt van Street View. Er is trouwens wel een work-around. Je kunt in Safari maps.google.com openen en deze vastpinnen aan je startscherm. Zo heb je altijd een snelkoppeling bij de hand voor als je Google Maps nodig hebt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel