Meer informatie onthuld over processor iPhone 5


Samen met de iPhone 5 kondigde Apple de nieuwe A6-processor aan. Hoeveel cores en op welke snelheid deze draait werd niet bekend gemaakt, maar is nu wel duidelijk geworden. Ook over hoeveel RAM-geheugen de nieuwe iPhone beschikt is bekend.

Deze informatie werd ontleed dankzij codes die op de processor staan en Apple tijdens de keynote liet zien. Hieruit kon Anandtech opmaken dat de iPhone 5 over 1 GB aan RAM-geheugen beschikt, een verdubbeling ten opzichte van de 512 MB in de iPhone 4S. Bovendien is de A6 in staat dit geheugen 33% sneller te raadplegen, waarmee direct een zekere snelheidswinst ontstaat.

Apple A6 processor
De Apple A6-processor

Over de processor zelf bestaan nog veel onduidelijkheden. Zo suggereren sommige blogs dat Apple gebruik heeft gemaakt van een ARM Cortex A15, bewijs hiervoor ontbreekt echter en voorlopige test s weerspreken dit.

iPhone 5 CPU and RAM

Een benchmark op GeekBench geeft tot slot informatie over de snelheid en hoeveelheid cores. Zo zou de iPhone 5 volgens deze bron draaien op 1 GHz en beschikken over twee cores en dat is sneller dan de 800 MHz van de iPhone 4S. Duidelijkheid over bovenstaande moet komen zodra de iPhone 5 beschikbaar is, uit elkaar gehaald wordt en onder een röntgenapparaat gaat.

Bron: Anandtech.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 5

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel