Apple demonstreert vernieuwde iOS 6 met 200 nieuwe functies

· 6 reacties


Apple heeft tijdens het jaarlijkse WWDC-event alweer de zesde versie van het mobiele iOS besturingssysteem aangekondigd. En Apple heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten, het nieuwe iOS krijgt maar liefst 200 nieuwe functies.

Het WWDC-event dat traditiegetrouw in San Francisco plaatsvind is de afgelopen jaren dé plek om nieuwe versies van iOS aan te kondigen. Apple stelde ook dit jaar niet teleur en kondigde inderdaad, geheel naar verwachting, iOS 6 aan. En ook net als voorgaande jaren is de update nog niet voor consumenten te downloaden, maar voorlopig alleen voor ontwikkelaars. Verwacht wordt dat iOS 6 pas ergens in de herfst, wanneer de nieuwe iPhone wordt onthult, voor consumenten te installeren is.

Siri known all about movies

Het nieuwe iOS 6 kent twee honderd nieuwe functies waaronder een verbeterde Siri. Ze lijkt veel meer vragen te begrijpen en belangrijker; te beantwoorden. Zo kent ze nu ook sportuitslagen, weet alles over films, kan tweets versturen, weet waar je lekker kunt vinden en kan zelfs een tafeltje voor je reserveren.

Facebook integration

Facebook-integratie

Kreeg iOS 5 de beschikking over Twitter-integratie, datzelfde lot ondergaat Facebook nu met versie 6. Je kunt zelfs een update versturen vanuit het notificatie-overzicht. Maar het gaat verder dan even een statusupdate posten. Zo worden je vrienden ook gesynchroniseerd in je adresboek en komen Facebook-event ook terug in je agenda.

Nieuwe kaarten

Zoals verwacht neemt iOS 6 afstand van Google Maps en introduceert Apple een eigen kaartensysteem. Er is Siri-integratie, turn-by-turn navigatie, bevat verkeersinformatie en is geheel 3D. Hiervoor heeft Apple over diverse steden gevlogen om ze gedetailleerd in kaart te brengen.

Turn-by-turn navigation3D maps

Er zijn ook wijzigingen aangebracht aan Safari. Openstaande tabbladen worden nu ook bewaard en gesynchroniseerd. Handig als je die webpagina die je in de trein aan het lezen was op je computer wilt aflezen. Dat is niet het enige, Safari ondersteund nu ook fullscreen browsing in landscape modus en het is mogelijk om via de browsers foto's te uploaden naar websites. Iets wat vreemd genoeg tot op heden ontbrak.

Full screen browsing

Maar ook aan de meest basale functies is gedacht. Wordt je gebeld dan kun je een oproep afwijzen met een bericht. Je kunt ook een schema instellen waarop je niet gestoord mag worden, met uitzondering van een groep favoriete contacten. En het is vanaf versie 6 mogelijk om FaceTime-gesprekken via het mobiele netwerk te plegen. Dus niet meer alleen thuis via het WiFi-netwerk.

Do not disturb

Echt nieuw is Passbook waarin je tickets zoals bioscoop- en instapkaarten kunt bewaren. Maar ook klantenkaarten zijn eenvoudig te bewaren en daarmee altijd dichtbij. Tot slot zijn er tal van kleinere verbeteringen, waaronder aan Mail en Photo Stream.

Passbook

Het nieuwe iOS 6 zal niet alleen voor de huidige iPhone 4S en iPhone 4 verkrijgbaar zijn, ook de inmiddels sterk verouderde iPhone 3GS krijgt een update naar versie 6. Datum van verkrijgen zal volgens Apple de herfst zijn.

Afbeeldingen: TheVerge


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel