Apple iPhone 4

8,3 / 10 op basis van 27 reviews
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Apple iPhone 4 (A1332)
re talking to in the middle
facetime hero linkerzijkant
facetime onetap call

Vergelijkbaar met de iPhone 4 en wel verkrijgbaarReviews over de Apple iPhone 4

8,3
27 reviews
5 sterren
12 reviews
4 sterren
11 reviews
3 sterren
2 reviews
2 sterren
1 review
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Apple iPhone 4 review”

·

 • Beeldscherm
 • Unified inbox
 • HD video opname
 • Veel beschikbare extra toepassingen
 • Uithoudingsvermogen
 • Ontvangst
 • Ontbreken goed notificatiesysteem
 • Kaal telefoonboek
 • Camera mogelijkheden
 • Prijs

Apple iPhone 4 review: apple iPhone 4 review Vandaag houdt Apple's slechtst bewaarde geheim ons in z'n greep. Nee, geen flauwe tekstuele verwijzingen naar 'deathgrip'. Een mobiele telefoon dat even populair is als berucht. Zelfs nog voor z'n officiële aankondiging. We hebben het natuurlijk over de enige echte Apple iPhone 4. Een telefoon die als geen ander emoties los maakt, zowel positief als negatief. Hij hoeft alleen maar z'n gezicht te laten zien. Wij gaan voor je verder kijken.


·

Ik heb mij heel even laten verleiden door een iphone 4 te kopen, prachtig toestel maar vergeleken met een android toestel een zware tegenvaller. Echt Apple wat je er maar mee kunt, zelfs met de bluetooth wilde ik een paar bestanden en muziek overzetten maar helaas, dit ging niet en blijkt dus niet te kunnen, dacht eerst nog dat het aan het toestel lag maar niet dus. Veel dingen die je kunt downloaden in I tunes maar dan wel even betalen. Zeer slechte zaak van Apple en heb dus mijn toestel al weer verkocht, hoe mooi ik het ook vond.

1 0

·

Ik heb de iPhone nu twee weken en ik moet deze telefoon is fantastisch. Het kan werkelijk alles ziet er ongelooflijk mooi uit en voelt goed aan. Tuurlijk heb ik ook weleens last dat hij soms iets afsluit waar ik mee bezig ben, maaar verder niks geen klachten ook niet om het ontvangst wat gewoon prima is. Al met al is dit een prima telefoon een echte aantader.

0 0

Alle Apple iPhone 4 reviews


Beschrijving van de Apple iPhone 4

Met de Apple iPhone 4 slaat Apple een geheel nieuwe weg in. Weg is de bolle achterkant van plastic. Daarvoor in de plaats komt een strakke metalen rand met glazen paneel. Apple zet met de iPhone 4 een nieuwe trend.

Retina-scherm

Voor de komst van de iPhone 4 waren we gewend om individuele pixels te zien op onze telefoonschermen. Het nieuwe Retina-scherm maakt daar voorgoed een einde aan. Wie naar het display van de iPhone 4 kijkt ziet scherpe heldere beelden in een hoge resolutie. In vergelijking met z'n voorganger zijn er maar liefst 4x zoveel pixels bijgekomen.

Instap iPhone

Alhoewel de iPhone 4 alweer wat jaartjes oud is gaat het toestel nog steeds mee. En dat komt omdat de iPhone 4 inmiddels de instap iPhone is geworden. De voordeligst verkrijgbare iPhone van het moment. Zelfs in combinatie met een prepaidkaart is het toestel gespot. Daar kleeft ook meteen een nadeel aan; de laatste software is niet beschikbaar voor deze iPhone. iOS 8 is bijvoorbeeld beschikbaar vanaf de nieuwere iPhone 4s. Toch hoeft dat niet een groot probleem te zijn. Het oudere iOS 7.1 draait prima op het toestel en zelfs iOS 6 beschikt over voldoende moderne functies. Het is bovendien stukken sneller dan versie 7.

Belangrijkste Apple iPhone 4 specificaties

 • Relatief klein 3.5 inch scherm
 • 5 megapixel camera inclusief HD video-opname
 • Verkrijgbaar in 8, 16 en 32 GB aan opslagruimte

De Apple iPhone 4 in het nieuws

ts ts iPhone 4 Antennagate

Deal tussen Apple en iPhone 4-eigenaren in rechtszaak

Telecomnieuws ·

Een rechtszaak die door klagende iPhone 4-eigenaren was aangespannen tegen Apple, is afgesloten met een deal tussen Apple en de groep klanten. De klanten hadden problemen met de antenne van hun toestel.

'Antenna-gate’ was de oorzaak van veel negatieve publicteit toen de iPhone 4 van Apple gelanceerd werd. Het toestel kampte met problemen met ontvangst, als het op een bepaalde manier werd vastgehouden. Deze zogenaamde ‘Death Grip’ zorgde voor het wegvallen van gesprekken, waarop boze gebruikers samen een rechtszaak tegen Apple startten.

De externe antenne is de veroorzaker van het probleem

Hoewel Apple de klachten eerst ontkende, kwam het bedrijf later met gratis ‘bumpers’, een siliconen ring om het toestel die de antenne problemen oplost. Dezelfde oplossing komt na een jaar lang procederen voor degenen die zich in de zaak tegen Apple voegden. De advocaat van de boze klanten spreekt van een goede oplossing voor het probleem.

 • Tags:
 • antenne
 • apple

ts iPhone 4

T-Mobile stopt intekening iPhone 4 wegens grote belangstelling

Telecomnieuws ·

Wie nog een iPhone 4 wil pre-orderen, moet er snel bij zijn. Wegens een stortvloed van aanvragen sluit T-mobile de inschrijving vanavond om 20.00 uur. Vanmorgen ging nog een mailtje rond om de iPhone aan te prijzen.

De antenneperikelen van de iPhone lijken Nederlandse klanten van T-mobile dus niet tegen te houden bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon. Vanaf 30 juli komt de iPhone 4 naar Nederland. Wie te laat is voor de voorinschrijving kan vanaf dan terecht bij T-mobile voor de nieuwe smartphone van Apple. De goedkoopste versie gaat 169,95 euro kosten bij een abonnement van dertig euro voor twee jaar.

Volgens woordvoerster Priscilla Tomasoa van T-Mobile is de vraag naar de nieuwe iPhone groter dan verwacht. "Gezien het aantal aanvragen leek het ons verstandiger de inschrijving te sluiten, want we willen de levering kunnen garanderen aan degenen die een bestelling geplaatst hebben." Tomasoa wil niet vertellen hoeveel klanten van T-Mobile de nieuwe smartphone besteld hebben.

Bron: T-Mobile


ts iPhone 4 Fail

Concurrenten Apple bijten terug

Telefoonnieuws ·

Steve Jobs heeft de woede van concurrenten op de hals gehaald. De persconferentie over problemen met de Apple iPhone 4 begon met een vergelijking met een BlackBerry Bold 9700, de HTC Droid Eris en de Samsung Omnia II.

Deze toestellen zouden met precies dezelfde problemen kampen als de iPhone 4. De concurrentie reageerde onmiddelijk op deze aanval. Vooral RIM, de maker van de BlackBerry Bold 9700, was woest. In niet mis te verstane woorden uiten de CEO's van het bedrijf hun onvrede. Mike Lazaridis en Jim Balsillie schrijven: "Apple's poging om RIM mee te trekken in zijn eigen debacle is niet acceptabel. (...) Eén ding is zeker, klanten van RIM hebben geen case voor hun smartphone nodig als ze fatsoenlijk ontvangst willen hebben".

HTC komt met eigen cijfers

HTC dient Apple van repliek met cijfers van het aantal consumenten dat met technische problemen naar de helpdesk belde. Apple maakte vrijdagavond bekend dat 0.55% van de kopers van een iPhone 4 met klachten naar de helpdesk belden. Jobs wilde met die informatie de antenneproblemen van de iPhone 4 relativeren. HTC meldde daarop dat de slechts 0.016% van de kopers van een Droid Eris contact opnamen met de helpdesk. Dat is 34 keer minder dan iPhone 4-gebruikers voor support belden, stelt het bedrijf om een lange neus naar Apple te trekken.

Nokia: ontvangst gaat boven design

De problemen met de iPhone 4 zijn voor Nokia reden om te melden dat het Finse merk bij het maken van een nieuwe telefoon altijd kiest voor ontvangstkwaliteit, ook als dat ten koste gaat van het design van een telefoon. Nokia impliceert daarmee dat Apple de tegenovergestelde keuze maakt.


ts iPhone 4 Antennagate

Apple relativeert ‘antennagate’ en deelt gratis bumpers uit

Telefoonnieuws ·

Tijdens een speciaal georganiseerde persbijeenkomst heeft Steve Jobs van Apple het probleem met de ontvangst van de iPhone 4 gerelativeerd. Apple biedt geen verontschuldigingen aan, wel een oplossing.

De persconferentie, die 22 dagen na het ontdekken van het probleem gehouden werd, begon met een opmerkelijke vergelijking. De inmiddels befaamde 'Death Grip' werd door Apple op andere populaire telefoons toegepast, met een vergelijkbare uitkomst.

Zowel de BlackBerry Bold 9700, de HTC Droid Eris en de Samsung Omnia II bleken in een omgeving met relatief weinig ontvangst aanzienlijk in bereik te dalen wanneer de telefoon werd vastgehouden. Jobs noemt dit een algemeen probleem dat de gehele telecomindustrie raakt, niet alleen de iPhone.

Ontvangst BlackBerry Bold 9700

Onderzoek

Gelukkig heeft Apple niet alleen met een beschuldigende vinger naar de rest van de industrie gewezen, het heeft ook dieper onderzoek gedaan. Zo blijkt dat slecht 0,55% van de nieuwe klanten van een iPhone 4 geklaagd heeft over het antenneprobleem. Het aantal klanten dat naar aanleiding hiervan hun iPhone heeft teruggebracht is 1,7%. Een flinke daling ten opzichte van klanten die in het verleden een iPhone 3GS aanschaften, wat destijds op 6,0% zat. En ook met het aantal gebroken verbindingen zit het volgens Apple wel goed. Uit gegevens van AT&T blijkt dat het allemaal wel meevalt in vergelijking met de eerdere 3GS; minder dan 1 verbroken verbinding meer per 100 gesprekken. Toch is dit volgens Apple teveel, vooral omdat het eerder pochte dat de ontvangst van de iPhone 4 beter zou zijn dan diens voorganger.

Jobs zelf heeft er wel een verklaring voor; zo zouden de kopers van de 3GS veel vaker met een case de winkel uitgelopen zijn dan vandaag de dag met de iPhone 4 het geval is. Een case, zo beaamde een rapport van Consumer Reports eerder, zou de ontvangst van de iPhone 4 aanzienlijk verbeteren.

Gratis bumper

Een gratis bumper uitdelen dus. En dat is precies wat Apple doet. Kopers krijgen tot en met 30 september een gratis bumper. Mensen die eerder een bumper gekocht hebben krijgen hun geld terug. Apple geeft aan niet genoeg bumpers te kunnen maken, waardoor het in sommige gevallen ook alternatieve cases gaat aanbieden. Je kunt dus ook nog kiezen.

Mochten mensen na dit nieuws nog steeds niet tevreden zijn met hun nieuwe iPhone? Dan mag je het toestel altijd nog terugbrengen, mits onbeschadigd en binnen 30 dagen na aanschaf.

Tot slot meldt Apple dat de witte iPhone vanaf eind juli beschikbaar zal komen, wat samenvalt met de officiële lancering van de Apple iPhone 4 in Nederland.

Afbeelding: Engadget.com


ts iPhone 4

Apple iPhone 4 officieel aangekondigd

Telefoonnieuws ·

Zojuist heeft Apple CEO Steve Jobs officieel de nieuwe iPhone 4 aangekondigd. Met een geheel nieuw design en ruim 100 nieuwe features.

Dat van dat nieuwe design wisten we natuurlijk al, zoals overigens al veel van de nieuwe iPhone 4. Apple had de nieuwe iPhone namelijk al meerdere malen rond laten slingeren. De naam is dan uiteindelijk iPhone 4 geworden, en niet iPhone HD of iPhone 4G of zelfs 4GS zoals gesuggereerd. Dat is misschien nog wel de grootste verrassing.

iPhone 4

De iPhone 4 is 24% dunner dan z'n voorganger. Dat komt vooral omdat hij slechts 9,3 millimeter dik is. Volgens Apple hiermee de dunste smartphone op de markt. Verder nieuw is de tweede microfoon voor noise cancellation, de front-facing camera voor videobellen, camera met flitser en een microSIM.

iPhone 4 bezel

De metalen behuizing rondom de iPhone 4 is niet alleen een uiterlijk kenmerk maar dient zelfs als antenne. Hiermee moeten die vervelende antenneproblemen de wereld uit zijn.

Retina display

Nieuw is ook het beeldscherm van de iPhone 4. Geen vervanger van het TFT-IPS scherm, maar een vernieuwde resolutie. Het nieuwe scherm telt 4x zoveel pixels dan z'n voorganger en komt daarmee uit op maar liefst 326 pixels per inch.

iPhone 4 Retina display

De vraag is of je zoveel nodig hebt, het menselijk oog kan maar 300 pixels per inch onderscheiden. Apple gebruikt de vergrote resolutie niet om het beeld groter te maken, maar juist om beelden scherper te maken.

Onder de motorkap

Net als de iPad is de iPhone 4 voorzien van Apple's eigen A4 processor. Dit geeft de iPhone 4 vooral langere batterij-tijden. 7 uur bellen op 3G, 10 uur browsen via WiFi en 300 uur standby. Verder onder de motorkap de verwachte features zoals HSUPA en 802.11n WiFi. Ook nieuw is een 3-assen gyroscoop. De iPhone was al voorzien van een bewegingssensor en kompas, dus een gyroscoop biedt ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden voor games en toepassingen.

iMovie for iPhone

De 3 megapixel camera die we nog in de 3GS aantroffen is in de iPhone 4 vervangen door een 5 megapixel exemplaar. Niet om mee te doen in de megapixel-race maar om betere foto's te kunnen schieten. Daarom wordt de camera van de iPhone 4 nu vergezelt door een flitser. Maar het gaat niet alleen om foto's.

iMovie for iPhone

Ook video schiet je beter met de iPhone 4. Vooral omdat hij ze in HD kwaliteit opneemt. 720p en in 30 frames per seconden. Je kon geschoten video's al bewerken op de iPhone en Apple heeft dat concept nu uitgewerkt tot iMovie voor de iPhone. Mac gebruikers zullen iMovie kennen van het iLife pakket. Het stelt je in staat video's te bewerken, te voorzien van titels en teksten en overgangen monteren. En dat is precies wat iMovie voor de iPhone doet. Plus, je kunt het resultaat zo uploaden naar YouTube. iMovie for iPhone zal als betalende download verkrijgbaar zijn in de App Store.

iOS4

Ook een naamswijziging voor het onderliggende besturingssysteem. Ging het voor kort nog onder de naam iPhone OS, deze wenst vanaf heden aangeduid te worden als iOS4. Belangrijkste wijziging is de toevoeging van multitasking. Een dubbele klik op de homeknop en alle draaiende toepassingen worden onderin het scherm zichtbaar.

iOS4 multitasking

Ook nieuw zijn folders. Toepassingen die je wilt bundelen plaats je in een folder die zich vervolgens als apart icoontje in het menu nestelt. Het is eigenlijk heel simpel en functioneel.

iOS4 folders

iOS4 zal vanaf 21 juni gratis beschikbaar zijn voor 3G en 3GS iPhone's alsmede de iPod Touch 2nd generation. Helaas worden niet alle nieuwe functies ondersteund op de iPhone 3G.

One more thing

Maar hoe zit dat dan precies met die front-facing camera. Wat doe je daarmee? Videobellen natuurlijk, maar hoe werkt dat op de iPhone 4? Apple noemt het FaceTime en het werkt alleen via WiFi netwerk en met een andere iPhone 4. Het is dus nog redelijk beperkt. Wellicht dat videobellen via het netwerk later beschikbaar wordt, maar Apple moet nog in gesprek met operators om toestemming hiervoor te krijgen.

FaceTime

De iPhone 4 zal verkrijgbaar zijn in uitvoeringen met 16 en 32 GB aan intern geheugen. Daarnaast valt er te kiezen uit de kleuren wit en zwart. Voor wie als eerste een iPhone 4 wil bemachtigen zal tot juli moeten wachten.

Foto credits: Engadget en Gdgt.com


Beknopte specificaties van de Apple iPhone 4

Afmetingen 115,2 x 58,6 x 9,3 mm
Gewicht 137 gram
Artikelcode A1332
Codenaam Apple N89
EAN codes 8859095099350, 8716406019271, 8716406019264, 8715872013554, 8715872012540, 8712421520648, 8712421520631, 8712421520624, 8712421520617, 8712421128455, 8712421128448, 5711045177330, 5397063109735, 5397063109731, 5397063109730, 4036779008851, 2000011690571, 2000011690564, 2000011681302, 2000011681296, 0888462116145, 0888462116114, 0885909510023, 0885909509935, 0885909509867, 0885909499830, 0885909499694, 0885909499601, 0885909499557, 0885909499496, 0885909408689, 0885909408306, 0885909408245, 0885909406883, 0885909406821, 0885909406494, 0885909406432, 0085909499649, 0085909499601, 0085909499557 Toon nog 26 anderen, 5397063109731, 5397063109730, 4036779008851, 2000011690571, 2000011690564, 2000011681302, 2000011681296, 0888462116145, 0888462116114, 0885909510023, 0885909509935, 0885909509867, 0885909499830, 0885909499694, 0885909499601, 0885909499557, 0885909499496, 0885909408689, 0885909408306, 0885909408245, 0885909406883, 0885909406821, 0885909406494, 0885909406432, 0085909499649, 0085909499601, 0085909499557
Platform
iOS 7.0
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 3.5 inch, TFT
Hardware
Camera 5 MP
Processor 1 GHz, Apple A4
Selfiecamera VGA camera
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Opslaggeheugen), 512 MB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 1420 mAh
Gegevensnetwerk
4G (LTE)

Alle Apple iPhone 4 specificaties


Alternatieven van de Apple iPhone 4

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Apple iPhone 4 (A1332)
emporia Touch Smart (V188i)
emporia Touch Smart 2 (V188.2)
 Huidig product  
iOS7.0
Kleurenbeeldscherm3.5 inch, TFT3.35 inch, IPS3.25 inch, IPS
Camera5 MP5 MP8 MP
Processor1 GHz, Apple A4
1.3 GHz, MediaTek MT6739
SelfiecameraVGA camera2 MP2 MP
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Opslaggeheugen), 512 MB (Werkgeheugen (RAM))4 GB (Opslaggeheugen), 512 MB (Werkgeheugen (RAM))8 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij1420 mAh1400 mAh, verwisselbaar1400 mAh, verwisselbaar
4G (LTE)

Volledige vergelijking Apple iPhone 4 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Apple 4