Screenshots laten BlackBerry 10 OS zien


RIM heeft nog even tijd om aan het nieuwe besturingssysteem te sleutelen dat de nieuwste BlackBerry-telefoon moet aandrijven. De eerste BlackBerry 10 devices worden pas eind dit jaar verwacht. Toch kunnen we alvast zien hoe het eruit komt te zien.

Deze afbeeldingen kwamen op de mat van CrackBerry terecht en zijn vermoedelijk afkomstig van een reclamebureau dat het gebruikte ter inspiratie voor een campagne. Wellicht verstandig er daarom voorafgaand bij te vertellen dat het uiteindelijke resultaat van BB10 er anders uit kan zien. Laat staan dat de hieronder gebruikte telefoons nieuwe telefoons zijn, dat is natuurlijk gewoon een Torch 9860.

BlackBerry 10 mini-widgets

Toch kunnen we wat leren van de afbeeldingen. Zo zien we onderaan op het scherm een drietal virtuele knoppen terug geheel in stijl met bijvoorbeeld Android Ice Cream Sandwich. Dit zou kunnen betekenen dat RIM afstand gaat nemen van de overvloed aan voor BlackBerry-bekende knopjes.

BlackBerry 10 homescreen

Maar er is meer, wat te denken van folders en de geheel eigen geïnspireerde widgets; oftewel groot uitgevallen widgets die daardoor iets meer informatie kunnen geven dan vandaag de dag. Zoals de bron het heel mooi aangeeft is het een mix van Android widgets met Windows Phone LiveTiles. Bovendien is er een Universal Inbox en een videochat-client. Het ziet er allemaal bijzonder mooi, praktisch en modern uit. Geheel anders dus dan het relatief ingewikkelde en verouderde huidige BlackBerry OS. Het zal nog even wachten zijn voordat dit systeem in handen van consumenten komt. De eerste BlackBerry 10-apparaten komen pas eind dit jaar op de markt.

Bron: Crackberry.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel