Google verrast door Apple Maps, iOS 6-versie Google Maps kan nog maanden duren


Als je spijt hebt van de overstap naar iOS 6 en Apple's 'revolutionaire' nieuwe maps-applicatie dan hebben we slecht nieuws; Google laat weten nog maanden verwijderd te zijn van een eigen iOS-versie van Google Maps.

En dat komt omdat het zich heeft laten verrassen van Apple's stap om Google Maps in te ruilen voor een eigen variant. Het contract met Apple zou namelijk nog een jaar lopen. Apple begon echter steeds meer te klagen dat de iOS-versie achterbleef met die van Android en besloot haar eigen Maps te ontwikkelen en te verschepen met de iPhone 5, maar dan wel voorzien van turn-by-turn navigatie.

iOS 6 maps fail
Ready for takeoff!

Oud-CEO Eric Schmidt zou inmiddels hebben verklaard dat Google nog niet veel tijd heeft gestoken in een eigen iOS-versie van Google Maps. Bovendien kan het nog maanden duren voordat deze versie klaar is. En dan is het nog maar de vraag of Apple deze gaat goedkeuren. Veel onduidelijkheid dus. In de tussentijd spoort Apple gebruikers aan vooral veel gebruik te maken van het eigen Maps omdat het daarmee "alleen maar beter wordt".

Bron: The Verge


Prijsvergelijker Apple iPhone 5

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel