Voorbeschouwing IFA 2014


Nog een paar nachtjes slapen en dan barst de consumentenbeurs IFA weer los. Dit jaar lijkt belangrijker te worden dan ooit en er staan redelijk wat nieuwe producten in de startblokken. Wij blikken alvast vooruit.

Om geen mensen op de tenen te lopen gaan we de fabrikanten in alfabetische volgorde langs. Dat is misschien maar goed ook want daarmee lijken we het best voor het laatste te bewaren. Maar we beginnen eerst met HTC.

HTC

HTC lijkt dit jaar de Desire 820 aan te kondigen; een 64-bits Android-toestel. Het is niet de eerste 64-bits Android-toestel, die eer gaat naar de Desire 510. Vreemd genoeg werd daar in het persbericht met geen woord over gerept. We zijn benieuwd of HTC deze Desire 820 wel op waarde weet in te schatten. Mogelijk is de Desire 820 naast 64-bits ook nog 'acht-kernig'. Toch is het ondanks deze mooie specs toch een midranger en dus geen vervanger van de One (M8).

Huawei

Wij verwachten de introductie van de 6,1 inch grote Ascend Mate 7. Dit toestel lekt al enige tijd met enige regelmaat uit en vooral de laatste paar dagen is het iedere dag raak voor wat betreft nieuwe plaatjes. Maar ook Huawei helpt zelf aardig mee met de geruchtenstroom. Zo gaf het een teaser vrij waarin 'iets' met een octacore-processor, een vingerafdrukscanner en snel 4G internet te zien is.

Lenovo

Je zou misschien Lenovo niet in dit lijstje verwachten maar het Chinese merk is intussen eigenaar van Motorola en daarmee is het een merk om in de gaten te houden. Er staat een persevent op 4 september gepland, alleen niet in Berlijn. Toch denken we op de Lenovo-stand de nieuwe Moto X+1 te mogen aanschouwen. Een toestel mogelijk met optische zoom en een nieuwe interface. Zo duidelijk als het uiterlijk is, zo onduidelijk zijn de mogelijkheden van het apparaat.

Een ander toestel wat Lenovo kan onthullen is de Vibe X2. Een mogelijk metalen telefoon met Android L. Interessant is dat Lenovo in de teaser een lollie heeft gebruikt. Tot op heden wordt aangenomen dat Android L uiteindelijk 'Lime Meringue Pie' gaat heten en niet Lollipop. Misschien maakt het ook allemaal niet uit, tot op heden zijn de modellen van Lenovo hier namelijk niet echt goed verkrijgbaar.

LG

LG is alvast zo aardig geweest om haar nieuwe modellen vooraf aan te kondigden. We hebben het over de L70+ en de L80+. Toestellen die sterk lijken op de G3 maar dan van een instapprijs voorzien zijn. We vragen ons alleen af of dit alles is wat LG in petto heeft. Er wordt namelijk ook gesproken over een G3 Prime met Snapdragon 805-processor. Die is al voor thuisland Korea aangekondigd, mogelijk krijgen we tijdens de IFA wel een Europese variant te zien.

Nokia/Microsoft

Nokia heeft dit jaar weinig binnenskamers kunnen houden. Wij verwachten de selfietelefoon de Lumia 730. Hier komt ook een 4G-versie van uit in de vorm van de Lumia 735. Volgens de laatste geruchten is dit een 4,7 inch grote telefoon met een 5 megapixel front-facing camera. Nokia plaatst nu al om de haverklap teasers waarin de nadruk op 'selfies' wordt gelegd dus dat laat zich wel raden.

Daarnaast verwachten we de Lumia 830. Een midrange-telefoon met een PureView-camera. Dit model zal een 4,5 inch scherm waarop je de 20 megapixel foto's op kunt terug bekijken. Ook deze Lumia is al veelvuldig uitgelekt en kent nu al weinig verrassingen meer.

Sony

Van Sony verwachten we drie nieuwe producten; de Xperia Z3, Z3 Compact en de Z3 Tablet Compact. Die laatste is voor ons even niet zo belangrijk, wij kijken vooral naar de Z3 en Z3 Compact. En van die twee is de laatste het meest nieuwswaardig. Dat komt omdat de Z3 een zeer kleine upgrade van de huidige Z2 zal zijn. De Z3 Compact kent meer wijzigingen waaronder een groter scherm met hogere resolutie.

De Sony-teasers staan werkelijk bol van de verwijzingen en zo weten we al dat alle nieuwe modellen waterbestendig zullen zijn, maar dat was ook wel te raden geweest. We hopen dat ze nog wat over hebben gelaten zodat we oprecht verbaasd kunnen zijn.

Samsung

Natuurlijk grijpt Samsung ook deze IFA weer aan om een nieuwe Galaxy Note aan te kondigen. Daar doen ze ook helemaal niet geheimzinnig over. Samsung bracht al diverse video's uit waarin de volgende Note wordt aangekondigd. Toch is het dit jaar redelijk stil als het gaat om uitgelekte foto's en renders. Samsung lijkt alles uit de kast te hebben getrokken om alles geheim te houden. Natuurlijk zijn er wel details; zo verwachten we een Quad HD-scherm en een vingerafdrukscanner.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel