Nokia Lumia 920

9,7 / 10 op basis van 3 reviews
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Nokia Lumia 920 (RM-821)
Nokia Lumia 920 zwart voorkant
Nokia Lumia 920 rood achterkant
Nokia Lumia 920 geel achterkant
Nokia Lumia 920 grijs voorkant

Reviews over de Nokia Lumia 920

9,7
3 reviews
5 sterren
2 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Koning van Windows Phone 8?”

·

 • Ongeëvenaarde camera
 • Gratis muziek en navigatie
 • Opvallend design
 • Windows Phone 8
 • Te warme camerakleuren
 • Tikkeltje zwaar

Nokia Lumia 920 review: koning van Windows Phone 8? Voor ons ligt de Nokia Lumia 920. We mogen wel zeggen Nokia's eerste Windows Phone die mee kan met de top en meedingt naar de prijzen. Het is echter niet Nokia's eerste Windows Phone, verre van zelfs. Toch was de Lumia 800 een maatje te klein en de Lumia 900 meer van hetzelfde in een te ruim uitgevallen jasje. Het lag niet aan Nokia alleen dat het de concurrentie niet kon bijbenen.


·

Mooi toestel, prettig in gebruik. Fantastisch scherm en een super camera. Heel handig is de draadloze oplader die ik erbij kreeg (gratis) maar het is ook zeker een gimmick.

De software werkt prima en WP8 is gewoon erg fijn, simpel, chique en snel, zeer snel. De Lumia 920 is een mooi toestel, zeker het geld waard.

0 0

·

Ik heb eerder WP gehad, dus de keuze voor weer een WP toestel was snel gemaakt. Persoonlijk vind ik het prettiger werken dan Android. Het afgelopen jaar heb ik een Android telefoon gehad, nu weer de overstap gemaakt naar WP. En WP8 heeft een aantal belangrijke verbeteringen. De Nokia Lumia 920 is een prachtig toestel. Ik heb de zwarte versie, met een gratis draadloze oplader, ook in het zwart. Het scherm is prachtig en de camera is ongekend goed. Alleen de Nokia 808 PureView is beter op camera gebied. De accu houdt het aardig lang vol, ik had verwacht dat deze sneller leeg zou zijn. Ook heb ik er al meteen een paar apps opgezet. Het downloaden en installeren via de Windows Store is makkelijk.
Helaas alleen ondersteuning voor een micro-simkaart, en geen ledje voor nieuwe smsjes of andere berichtjes. Verder is het een toptoestel volgeladen met alle functies. Draadloos opladen is een leuke gimmick, het werkt goed, is wel wat langzamer dan via het kabeltje maar als je het toestel gewoon op de plaat legt begint deze al meteen met laden. Handig en geen gefrunnik met kabeltjes. Aanrader voor iedereen.

0 0

Alle Nokia Lumia 920 reviews


De Nokia Lumia 920 in het nieuws

ts Nokia 11july

Nokia houdt 11 juli een event, hint op Windows Phone met 41 MP

Geruchten ·

De lancering van een Windows Phone 8 met een 41 megapixel camerasensor komt steeds dichterbij. Nokia heeft de pers uitgenodigd voor een event op 11 juli. Op de uitnodiging lezen we: “Zoom reinvented”.

Nokia houdt 11 juli een event, hint op Windows Phone met 41 MP

Het lijkt erg voor de hand te liggen dat Nokia hier de beruchte 'EOS' gaat aankondigen, oftewel de Windows Phone Lumia met 41 megapixel sensor. Afbeeldingen van het toestel lekten de afgelopen dagen massaal uit. Het toestel lijkt aan de voorzijde erg op een Lumia 920, het belangrijkste verschil zit hem natuurlijk in de achterzijde. De cameramodule steekt wat uit, maar niet zo erg als bij de 808 PureView. We houden nog even een slag om de arm, maar eigenlijk kan het om weinig anders gaan.

 • Tags:
 • elvis
 • eos
 • nokia
 • pureview
 • windowsphone

ts groen Nokia Lumia 920

Groene Nokia Lumia 920 duikt op in winkel

Geruchten ·

Momenteel is hij verkrijgbaar in het zwart, wit, grijs, geel en rood. We hebben het over de Lumia 920 van Nokia. Volgens een Australische online winkel komt daar binnenkort ook een groene versie bij.

Groene Nokia Lumia 920 duikt op in winkel

Zij namen de groene versie van de Lumia 920 alvast op in haar winkel. Gelukkig voor ons plaatste ze daar ook een afbeelding bij zodat we alvast een idee krijgen. Eerder nog dook het gerucht op dat de 920 in het mint-groen zou uitkomen dus onwaarschijnlijk is het niet. We zijn er echer nog niet helemaal uit wat we ervan moeten vinden, maar deel gerust jouw mening hieronder in de comments.

Bron: Estore.com.au

 • Tags:
 • groen
 • lumia920
 • nokia

ts Lumia 925 Catwalk

Uitgelekte afbeelding laat Nokia Lumia 925 zien

Geruchten ·

Zojuist werd een afbeelding van de vermoedelijke Nokia Lumia 925 op internet geplaatst. Het is erg waarschijnlijk dit dit toestel morgen door Nokia wordt aangekondigd.

Eerder werd nog gedacht dat de Lumia 925 de internationale variant van de onlangs aangekondigde Lumia 928 was. Maar beide toestellen lijken niet op elkaar dus die aanname lijkt ongegrond. Mogelijk dat de de opvolger van de Lumia 920 dus toch de 'Catwalk' is waar al veel over gesproken is. Een toestel met aluminum body dus.

Nokia Lumia 925

Nokia gaf vandaag nog een video vrij waarin verwezen werd naar een nieuw toestel. In de video's is de tekst "more than your eyes can see" te zien en we zien een close-up van twee cameraflitsers (vermoedelijk xenon). Het Nokia-event is op 14 mei om 11:00 en we gaan er hier live verslag van doen.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • catwalk
 • lumia925
 • nokia

ts Lumia 928

Nokia lekt eigenhandig opvolger Lumia 920

Geruchten ·

Officieel is hij nog steeds niet, maar hij verscheen al op een billboard en nu staat de Lumia 928 ook al in een tijdschrift en op Nokia's eigen website. Dit is het toestel dat de Lumia 920 moet opvolgen en hier vermoedelijk als Lumia 925 uitkomt.

Een erg goede timing hebben ze blijkbaar niet bij Nokia maar het levert ze wel de nodige gratis publiciteit op. Bovendien weten we nu met zekerheid dat deze nieuwe Lumia een PureView-telefoon is met optische beeldstabilisatie en een Carl Zeiss-lens. Oftewel, dingen die we eigenlijk al wisten.

Nokia Lumia 928 hero

Het hierboven weergegeven toestel is de Lumia 928 en qua naamgeving lijkt het erop dat deze exclusief voor Amerika bedoeld is. Vermoedelijk brengt Nokia het toestel als de Lumia 925 naast de rest van de wereld waaronder Nederland. Het toestel lijkt qua specificaties erg veel op de bestaande Lumia 920, behalve dan de aanwezigheid van een Xenon-flitser. Het toestel wordt zeer hoogstwaarschijnlijk 14 mei tijdens een persevent in London aangekondigd.

Via: Engadget.com

 • Tags:
 • lumia925
 • lumia928
 • nokia

ts Nokia Fullhd

Verklapt Microsoft nieuwe Full HD-resolutie Windows Phone 8?

Geruchten ·

Microsoft heeft een nieuwe versie van Facebook uitgebracht. Alhoewel dat al nieuwswaardig genoeg is lijkt het erop dat ze hiermee ook een nieuwe feature van Windows Phone 8 verklappen; Full HD ondersteuning.

Het maximale wat Windows Phone 8 momenteel ondersteunt is 1280 x 768 pixels oftewel WXGA. En alhoewel dat er prima uitziet op bijvoorbeeld de Lumia 920, is het niet zoveel als waar de concurrentie momenteel mee komt.

Windows Phone 8 resolutions
Nu en straks

En dat zou bijvoorbeeld voor Nokia een probleem kunnen zijn dat toch al moeite heeft aansluiting te vinden bij Android. Wellicht zijn Windows Phone's met Full HD dichterbij dan we denken want de screenshots die Microsoft bij de nieuwe Facebook Beta toont laten iets merkwaardigs zien. Het is iemand namelijk opgevallen dan de statusbalk kleiner is dan nu het geval is.

Conclusie zou zijn dat er een nieuwe resolutie aan komt, maar het kan ook om een foutje gaan. Wij sluiten niets uit vooral niet omdat Nokia op 14 mei met nieuwe Lumia's komt. Ondersteuning voor Full HD, alsmede quadcore-ondersteuning, werd eerder al genoemd als mogelijke nieuwe functies voor Windows Phone 8 dankzij de zogenaamde GDR3-update.

Bron: Wmpoweruser.com

 • Tags:
 • fullhd
 • windowsphone8

ts Nokia Lumia Story

Nokia nodigt 14 mei pers uit voor nieuwe Lumia-telefoon

Telefoonnieuws ·

Nokia heeft een persuitnodiging verstuurt voor 14 mei waarin hoogstwaarschijnlijk één of meerdere Lumia-telefoons worden aangekondigd. De uitnodiging spreekt van "See what's next" en "The Nokia Lumia Story Continues".

Nokia nodigt 14 mei pers uit voor nieuwe Lumia-telefoon

Wij hebben alvast wel enkele wensen voor 14 mei. Zo zien we graag een aluminium opvolger van de Lumia 920 en ook een 41 megapixel Lumia zou door ons warm worden onthaald. Er zijn ook geruchten die spreken van de eerste Phablet van Nokia met een scherm tussen de 5 en 6 inch. Het event vindt in Londen plaats dus het gaat gelukkig niet alleen om Amerikaanse modellen. Wij kunnen niet wachten.

 • Tags:
 • lumia
 • nokia
 • uitnodiging

ts Nokia Catwalk Lumia

Foto’s laten mogelijk aluminium Nokia Catwalk zien

Geruchten ·

Het begint er steeds meer op te lijken dat de opvolger van de Nokia Lumia 920 van aluminium gemaakt is. Foto's van dit toestel met de codenaam 'Catwalk' duiken vandaag op.

Toch lijkt niet heel het apparaat van aluminium te zijn. De achterzijde lijkt op deze foto van plastic te zijn. En alhoewel we geen inkeping zien voedt dit het idee dat de cover te verwijderen is. Wellicht beschikt de opvolger van de Lumia 920 dus wel over een verwijderbare batterij.

Nokia Catwalk
De Nokia 'Catwalk'

De Nokia Catwalk moet aanzienlijk dunner en lichter zijn dan de Lumia 920 en dat verklaart waarom de cameramodule iets uitsteekt. Vermoedelijk gaat het hier gewoon om dezelfde 8,7 megapixel PureView-variant als bij de 920 het geval is. Een variant met een volwaardige 41 megapixel PureView-camera zou ook in de maak zijn. De aanwezigheid van een aansluiting bovenaan het toestel is opvallend. Dit lijkt op een microUSB-aansluiting maar volgens de Windows Phone-richtlijnen dient deze onderaan het toestel geplaatst te worden. Misschien gaat het daarom wel om een HDMI-aansluiting.

Bron: Tieba.baidu.com

 • Tags:
 • catwalk
 • nokia

ts Nokia Fullhd

“Volgende versie Windows Phone 8 krijgt Full HD en quadcore-ondersteuning”

Geruchten ·

Het laatste gerucht in de wandelgangen is dat de volgende versie van Windows Phone 8, genaamd GDR3, beeldschermen met een 1080p resolutie zullen ondersteunen. Dergelijke Full HD panels zijn de laatste modetrend in mobiele-telefonie-land.

En dan kun je als Microsoft natuurlijk niet achterblijven. Het nieuws is vooral mooi voor Nokia, dat nu dergelijke hoge resolutie displays kan gaan toepassen in haar nieuwe telefoons. Naast Nokia maken vooral HTC, Samsung en Huawei telefoons onder WP8. Mogelijk dat Windows Phone 8 GDR3 ook processors met meer dan twee cores zal ondersteunen zoals tijdens de introductie van Windows Phone 8 al was beloofd.

Windows Phone 8 Full HD 1080p
Soon...

De nieuwe resolutie zal waarschijnlijk toegevoegd worden aan de al bestaande 800x480, 1280x720 en 1280x768. Van die laatste maakt momenteel alleen de Lumia 920 van Nokia gebruik. Verwacht trouwens niet op korte termijn Windows Phone 8-telefoons met Full HD-schermen. Eerst moet de GDR2-update nog uitkomen, de GDR3-update wordt pas rond de jaarwisseling verwacht.

Bron: TheVerge.com

 • Tags:
 • 1080p
 • fullhd
 • gdr3
 • windowsphone8

ts Nokia Brushed

“Nokia Lumia 920 opvolger komt in mei, specs al binnen”

Geruchten ·

Alhoewel de Lumia 920 nog prima een jaartje meekan heeft Nokia mogelijk al in mei een opvolger paraat. Zo zou de Nokia Catwalk een aluminium behuizing krijgen en slechts 132 gram wegen.

Vreemd genoeg is de rest van de specs overeenkomstig met de huidige Lumia 920. Een Snapdragon S4 dualcore processor op 1,5 GHz, WXGA-display en 8,7 megapixel PureView camera. Naast de afmetingen lijkt ook het beeldschermtype anders. De bron heeft het over een octaOLED-display. Dit doet denken aan een Samsung-techniek die we ook in de nieuwe Galaxy S4 aantreffen.

Nokia Catwalk sketch
Artist render van de Nokia Catwalk

Er gaan momenteel ook geruchten over een Lumia 928 met een Xenon-flitser, maar die zou alleen voor Amerika bedoeld zijn. Het lijkt er vooralsnog niet op dat deze Catwalk een internationale variant daarop is. Deze beschikt namelijk niet over Xenon. Een ander gerucht, de Nokia EOS met een 41 megapixel camera zou wellicht tegelijkertijd met deze Catwalk geïntroduceerd kunnen worden. Dit zou op 15 mei kunnen gebeuren, aldus diverse bronnen.

Bron: @flapic

 • Tags:
 • catwalk
 • eos
 • nokia
 • rm892

ts Nokia Lumia 920 Mint groen

Mintgroene uitvoering van Nokia Lumia 920 op komst?

Geruchten ·

Nokia kiest al enige jaren voor opvallende kleuren om haar telefoons in onder te dompelen. Fel rood, opzichtig geel en cyaanblauw bijvoorbeeld. Daar zou binnenkort een nieuwe kleur aan toegevoegd kunnen worden.

Mintgroene uitvoering van Nokia Lumia 920 op komst?

We weten niet of we hier te maken hebben met een verlate 1 april-grap, maar de kleur zelf staat hem best goed; mintgroen! Momenteel is de Lumia 920 al beschikbaar in het rood, geel, zwart, grijs en wit. Zit jij te wachten op een groene telefoon? Laat het ons weten en misschien dat Nokia hem daadwerkelijk uitbrengt.

Bron: Techorz.com

 • Tags:
 • lumia920
 • mintgroen
 • nokia

ts Microsoft Windows

Nokia bang voor Microsoft Surface-telefoon

Geruchten ·

Dat Microsoft naast een tablet ook een eigen smartphone zou willen uitbrengen is een gerucht wat maar niet wil verdwijnen. Of het waar is moet nog blijken, maar Nokia dat innige contacten met het bedrijf onderhoud spreekt z'n zorgen over het plan uit.

En dat geeft toch iets meer waarde aan het gerucht. Immers, de baas van Nokia heeft vast het telefoonnummer van de baas van Microsoft en die twee kunnen mekaar 'gewoon' opbellen om te vragen hoe dat nou precies zit. Dat Nokia nu kiest voor de media zegt toch iets.

Microsoft Surface Phone
Een 'artist impression' van de mogelijke Surface Phone

Overigens zouden we het van Microsoft maar een vreemde zet vinden. De reden om zelf een tablet te maken was omdat het geen enkele partner van Microsoft lukte een succesvolle tablet in de markt te zetten. Op het gebied van Windows Phone ligt dat anders. De Lumia 920 is een vlaggenschip die het prima kan opnemen tegen andere concurrenten. We vragen ons zelfs hardop af of Microsoft het zelf beter kan.

Bron: Nokia

 • Tags:
 • microsoft
 • nokia
 • surface
 • windowsphone

ts Lumia Music

Nokia brengt betaalde muziekdienst Music+ naar Lumia's

Telecomnieuws ·

Niet dat er iets mis is met Nokia Music waarmee je gratis naar de nieuwste muziek kunt luisteren, maar vervelend is wel dat je niet onbeperkt nummer kunt skippen. Daar komt de betaalde versie Music+ om de hoek kijken.

Nokia vraagt € 3,99 per maand zodat je onbeperkt nummers kunt skippen en onbeperkt downloaden. Hiermee is Nokia voordeliger dan het vergelijkbare pakket van Spotify dat € 9,99 kost. Al is Nokia Music+ wel wat anders in gebruik van Spotify, dat muziek in een unieke mix voor je uitzoekt.

Nokia Lumia 920 yellow

Niet alleen kun je met de betaalde versie onbeperkt nummers skippen en mixen downloaden, je krijgt ook een hogere kwaliteit en de beschikking over songteksten. Bovendien hoef je niet perse je telefoon te gebruiken, er komt ook een webapp beschikbaar. Of Music+ daadwerkelijk naar Nederland komt is nog onbekend, maar waarschijnlijk is het wel. De prijs van 3,99 kan per markt licht variëren en is exclusief beschikbaar voor Nokia Lumia-reeks zoals de Lumia 920.

 • Tags:
 • musicplus
 • nokia
 • streaming

ts Lumia 920 Portrait

Nokia Lumia 920 en 820 liggen 10 januari in de winkel

Telefoonnieuws ·

De nieuwste Nokia Lumia's, de Lumia 920 en Lumia 820, liggen pas volgend jaar in de winkel. De verwachting op dit moment is 10 januari. Nederland zal dus nog even geduld moeten hebben voordat we Windows Phone 8 kunnen gebruiken.

De Lumia 920 en Lumia 820 liggen al wel in omringende landen, zoals Duitsland, in de winkel. Daar is de respons goed en bereiken ons verhalen over uitverkochte winkels. Al is niet bekend hoeveel voorraden er precies zijn.

Nokia Lumia 920 yellow 2 devices
De Nokia Lumia 920 in het geel

Wie nu denkt uit te wijken naar de Ativ S van Samsung komt van een koude kermis thuis. Ook dit toestel lijkt naar volgend jaar te zijn uitgesteld. Vermoedelijke reden is omdat de Galaxy S III zo goed loopt en Samsung daar prioriteit aan geeft in de productie.

De Lumia 920 en 820 zijn Nokia's eerste onder het nieuwe Windows Phone 8. Beide toestellen werden 9 september aangekondigd en mogen rekenen op positieve recensies van de vakpers.

 • Tags:
 • lumia820
 • lumia920
 • nokia
 • windowsphone8

ts Wp8 Tiles

Microsoft presenteert Windows Phone 8

Telecomnieuws ·

Windows Phone 8 is niet nieuw en telefoons draaiend onder dit besturingssysteem zijn alweer enige tijd geleden aangekondigd. Toch deed Microsoft erg geheimzinnig over het nieuwe OS, tot vandaag. Tijdens een event werd het platform uit de doeken gedaan.

Natuurlijk zijn er niet enorm spectaculaire nieuwe functies die Microsoft voor ons geheim hield. Het zijn voornamelijk details en nieuwe kleine functionaliteit. Toch zijn ze niet onbelangrijk. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe app voor Facebook, Twitter en Skype.

Iets nieuws echter is Live Apps. We zijn bekend met de Live Tiles die feitelijk icoontjes naar apps zijn die informatie geven, Live Apps kunnen je lock-screen voorzien van informatie. Een voorbeeld van een Live App is dat je foto's kunt laten rouleren op je lock-screen, maar informatie uit Facebook kan ook.

Data Sense

Ook nieuw is Data Sense dat meer controle en inzicht geeft in je dataverbruik. Maar het gaat veel verder dan dat. Microsoft knoopt er een clouddienst tussen die aan datacompressie doet, hierdoor verbruik je minder data. Als er een WiFi-netwerk in de buurt is die bekend is bij Microsoft dan verbindt je Windows Phone 8 er automatisch mee. Microsoft claimt dat je met dezelfde databundel tot maar liefst 45% meer kunt internetten. Dit kan erg interessant zijn voor mensen met een kleine databundel of die geregeld over hun bundel zitten. Voordeel is wel dat je operator het moet ondersteunen.

Kid's corner

Iets wat al was uitgelekt is Kid's corner. Stel je wilt de kinderen stil krijgen, dan selecteer je de Kid's corner en laat ze met je telefoon spelen. Je hoeft je niet zorgen te maken dat ze zakelijke afspraken annuleren, je Facebook-status aanpassen of belangrijke klanten bellen. Met Kid's corner maak je namelijk een aparte omgeving aan met zelf geselecteerde apps die ze mogen uitvoeren. Ouderlijk toezicht maar dan voor je telefoon dus.

Kids corner

Rooms

Een andere toevoeging is Rooms, wat nog het beste te omschrijven is als een groep binnen de People Hub. Standaard is daar de Familie-room. Alles wat je daar zegt wordt gedeeld met de mensen binnen die 'room'. Dat kan een tekstbericht zijn maar ook een afbeelding. Het voordeel is dat je niet per se een Windows Phone (7 of hoger) moet hebben om deel uit te kunnen maken van een room, een iPhone volstaat ook.

Rooms

Windows Phone 8 kun je niet zonder bijbehorende telefoon gebruiken. Je kunt in eerste instantie kiezen uit de Nokia Lumia 920, Lumia 820, Samsung Ativ S, HTC Windows Phone 8X en de Windows Phone 8S. Apps zijn er inmiddels ook volop. De Marketplace telt er inmiddels ruim 120.000

 • Tags:
 • microsoft
 • windowsphone8

ts Lumia 920

Nokia Italië: Lumia 920 halverwege november leverbaar

Telefoonnieuws ·

Goed nieuws vanuit Italië; volgens de lokale Nokia-afdeling ligt de Lumia 920 halverwege november in de winkel. Op vragen op hoeveel het nieuwe Windows Phone 8-apparaat moet kosten gaf het ook een antwoord.

Volgens Nokia Italië moet de Lumia 920 namelijk 599 euro kosten. Dat is ruim 80 euro goedkoper dan een instap iPhone 5 en ongeveer gelijk aan de startprijs van de Galaxy S III. Alleen beschikt de Lumia 920 niet over 16 GB aan intern geheugen zoals de iPhone en S3, maar krijg je direct 32 GB aan intern geheugen. Het dubbele dus. Voor de Lumia 820 moet trouwens 499 euro worden neergelegd.

Nokia Lumia 920 table
De Nokia Lumia 920

De Nokia Lumia 920 werd begin september aangekondigd en is het eerste model van Nokia onder het nieuwe Windows Phone 8. De eerste recensies zijn goed al heeft Nokia het model nog niet uitgeleend voor uitvoerige reviews. Uiteraard hopen we wel snel in de gelegenheid te zijn om je van een goede review te kunnen voorzien.

Bron: Plaffo.com

 • Tags:
 • lumia820
 • lumia920
 • nokia

ts Nokia Lumia

Reuters: Nokia Lumia 920 in november te koop

Geruchten ·

Nokia wou tijdens de introductie van de Lumia 920 nog geen datum noemen maar persbureau Reuters denkt te weten wanneer de Nokia Lumia 920 te koop is. Halverwege november moet Nokia's WP8 vlaggenschip in de winkel liggen.

Niet alleen in het uitkomen van de nieuwe Lumia 920 afhankelijk van hoe snel Nokia de productie kan starten maar ook wanneer Microsoft Windows Phone 8 af heeft. Dat eerste heeft Nokia in eigen hand, maar het tweede punt is lastiger. Microsoft heeft inmiddels aangekondigd dat de beschikbaarheid van de SDK is uitgesteld tot het najaar. Telefoons draaiend onder Windows Phone 8 hoeven voor die tijd niet verwacht te worden.

Nokia Lumia 920
De Lumia 920

Reuters baseert zich op bronnen bij Oost Europese operators die het toestel in de tweede helft van november zouden voeren. Belangrijke markten zouden de Nokia Lumia 920 zelfs eerder mogen verkopen. Nederland behoorde met de Lumia 800 nog tot de 6 eerste markten waar het toestel uitkwam. Nokia zelf houdt de lippen nog stijf op elkaar.

Bron: Reuters.com

 • Tags:
 • lumia920
 • nokia

ts Lumia 920 Hands

De Nokia Lumia 920 met PureView van dichtbij bekeken

Telefoonnieuws ·

Vandaag kondigde Nokia haar verwacht Lumia 920 aan onder het nieuwe Windows Phone 8. Van Nokia kregen we de gelegenheid wat dichterbij te komen maar aanraken was taboe. Van een hands-on kunnen we dus niet spreken, wel bekijken we hem van dichterbij.

De Nokia Lumia 920 is een fractie groter dan de Lumia 900, al zou je het niet direct zeggen. In tegenstelling tot die 900 bevat de 920 wel een lichte bolling. Zo erg als bij de Lumia 800 is het niet waardoor het toestel gelukkig niet erg bulky is. Ook het scherm bevat dus een lichte bolling, voornamelijk bij de randen.

Nokia Lumia 920 on desk

Ondanks dat zou je niet direct zeggen dat het hier om een Lumia 920 gaat. Op zich is dat een positief iets, want het uiterlijk van de 900 lichtjes gecombineerd met die van de 800 is wat ons betreft erg geslaagd. Aan de bovenzijde vinden we precies in het midden de audio-jack aansluiting met een sim-slot. Aan de onderzijde treffen we de microUSB-aansluiting aan met aan weerszijden een speaker.

Nokia Lumia 920 top

Zoals gezegd mochten we de Lumia 920 niet zelf proberen. We zullen het dus moeten doen met de demo's over bijvoorbeeld het nieuwe startscherm en de PureView-camera. Die laatste is erg indrukwekkend, vooral in situaties met weinig licht. Mede door de grote aperture en de lange sluitertijd gecombineerd met de PureView-techniek en de mechanisme beeldstabilisatie. Nokia heeft de lens 'opgehangen' aan veren die ongewenst schokken tegengaat. Hierdoor komen foto's niet bewogen over maar zijn ze enorm goed belicht, zelfs 's nachts. Nog een kleine slag om de arm want we hebben het dus niet zelf kunnen testen.

Nokia Lumia 920 rear

De achterzijde kent een kleine wijzingen ten opzichte van de andere Lumia's en dat is dat de camerastrip krasvrij is. Dit alles dankzij een speciaal materiaal, hetzelfde waarmee de knoppen zijn gemaakt.

Nokia Lumia 920 front

In het begin zal de Lumia 920 uitkomen in drie kleuren; geel, rood en grijs. Deze hebben met uitzondering van de grijze uitvoering een glossy finish. Op den duur zal de Lumia 920 ook 'gewoon' in het zwart en wit verkrijgbaar zijn. Hiervan geldt dat alleen wit glossy is. Prijzen werden niet bekend gemaakt maar zullen redelijk in het verlengde liggen van de Lumia 900. Ook wanneer de Lumia 920 exact uitkomt is nog niet bekend. Hiervoor is het mede afhankelijk van Microsoft die nog de laatste hand legt aan Windows Phone 8. Nog heel even geduld dus.

 • Tags:
 • handson
 • lumia920
 • nokia

ts Nokia Lumia Wp8

Nokia breidt Lumia-reeks uit met Lumia 920 onder Windows Phone 8

Telefoonnieuws ·

Zoals verwacht heeft Nokia vandaag tijdens een speciaal event haar Lumia-serie uitgebreid met een nieuw vlaggenschip; de Lumia 920. Naast Windows Phone 8 krijgt deze Lumia 920 ook PureView mee en ondersteuning voor draadloos opladen.

Veel informatie over zowel de Lumia 920 lekte dagen voor de aankondiging al uit. Zo kent deze telefoon weinig verrassingen. Toch zijn we nog lang niet uitgesproken over deze Lumia want Nokia hield toch nog wat geheimen voor ons achter.

Nokia Lumia 920 with PureView
De Nokia Lumia 920 met PureView

Nokia Lumia 920

Absoluut vlaggenschip is de nieuwe Nokia Lumia 920. Dit model erft het uiterlijk van de Lumia 800 en 900 en is zelfs nog een stukje groter geworden. Zo meet het scherm inmiddels 4,5 inch dat voorzien is van verbeterde ClearBlack. Niet alleen het scherm werd groter, ook de resolutie deed dat. Kwam Windows Phone 7.6 nog wat gedateerd over vanwege z'n WVGA-resolutie, dat probleem is helemaal verholpen met Windows Phone 8. En de Lumia 920 maakt daar op een prachtige manier gebruik van.

Hoewel de Lumia 920 met PureView via een reguliere USB-kabel opgeladen kan worden is er ook een draadloze lader als FatBoy-accessoire beschikbaar. Wie de Lumia 920 hierop legt zorgt dat hij wordt opgeladen. De 920 krijgt verder een 2.000 mAh grote batterij mee, de grootste ooit in een Nokia-telefoon. Verder heeft Nokia haar befaamde PureView-techniek geïntegreerd. Helaas geen 41 of zelfs 21 megapixel camera, maar een 8 megapixel exemplaar. Toch moeten de afbeeldingen die daaruit komen rollen beter zijn dan de concurrentie. Dat komt mede door de PureMotion HD+ techniek die voor beeldstabilisatie zorgt in de videomodus en dankzij het feit dat PureView zelf de juiste instellingen kiest voor de omstandigheden.

Later vandaag hopen we een uitgebreide hands-on te kunnen publiceren. Dus blijf ons in de gaten houden.

 • Tags:
 • lumia920
 • nokia
 • pureview
 • windowsphone8

Beknopte specificaties van de Nokia Lumia 920

Afmetingen 130,3 x 70,8 x 10,7 mm
Gewicht 185 gram
Artikelcode RM-821
Codenaam Nokia Phi
EAN codes 8712421512698, 8712421512681, 8712421512612, 6438158566750, 6438158558717, 6438158556089, 6438158540606, 6438158534681, 6438158533592, 6438158533554, 6438158531111, 6438158530298, 6438158530294, 6438158528321, 6438158528154, 6438158528147, 6438158527874, 6438158527867, 6438158527829, 6438158527751, 6438158527102, 6438158526976, 6438158526969, 6438158522222, 4043972156067, 0899794011251 Toon nog 12 anderen, 6438158528321, 6438158528154, 6438158528147, 6438158527874, 6438158527867, 6438158527829, 6438158527751, 6438158527102, 6438158526976, 6438158526969, 6438158522222, 4043972156067, 0899794011251
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.5 inch, TFT
Hardware
Camera 8.7 MP, Carl Zeiss camera
Processor 1.5 GHz, Qualcomm Snapdragon, dual core
Selfiecamera
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 2000 mAh

Alle Nokia Lumia 920 specificaties


Video’s over de Nokia Lumia 920

De Amber-update op de Lumia 920 in actie zien? #verticalvideoalert

Product placement van de Nokia Lumia 920 in de nieuwste clip van Kelly Clarkson

Ook J.Lo belt met een Nokia Lumia 920,.. schijnbaar

Je liefde rappen voor de Lumia 920. Ben-G doet het gewoon

Nog een vergelijking in camerakwaliteit Lumia 920 en HTC One


Alternatieven van de Nokia Lumia 920

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Nokia Lumia 920 (RM-821)
Apple iPhone SE (2020) (A2275)
Apple iPhone 8 (A1863)
Apple iPhone 6 (A1549)
Apple iPhone SE (2022) (A2595)
 Huidig product    
Kleurenbeeldscherm4.5 inch, TFT4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, TFT4.7 inch, IPS
Camera8.7 MP, Carl Zeiss camera12 MP12 MP8 MP12 MP
Processor1.5 GHz, Qualcomm Snapdragon, dual coreApple A13 BionicApple A11 Bionic, quad core1.4 GHz, Apple A8, dual coreApple A15 Bionic
Selfiecamera
7 MP7 MP1.2 MP7 MP
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen)256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen)
Geheugenkaart-slot
Batterij2000 mAh1821 mAh1821 mAh1810 mAh2018 mAh

Volledige vergelijking Nokia Lumia 920 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Nokia 920