Marktaandeel Android KitKat nu bijna 25%


Het marktaandeel van Android 4.4 KitKat is er de afgelopen maand flink op vooruit gegaan. Van dik 20 naar bijna 25 procent. Die groei is ten koste gegaan van bijna alle voorgaande versies, maar nog wel het meest van 2.3 Gingerbread.

De kans dat apparaten onder Gingerbread afgelopen maand een update naar KitKat kregen is haast uitgesloten. We kunnen dus vrij veilig stellen dat er vooral nieuwe Android's zijn bijgekomen. En de meeste Android-fabrikanten brengen nieuwe mobiele telefoons standaard uit met KitKat. De meeste actieve Android-apparaten draait trouwens nog Jelly Bean; 53,9 procent.

Android 4.4 KitKat marketshare 09-14

KitKat zal dat percentage maar moeilijk kunnen overtreffen. Android Jelly Bean bestaat uit drie verschillende versies en de volgende versie van Android staat al in de startblokken. Een naam daarvoor is er nog niet, we hebben het gewoon over 'Android L'. Google komt iedere maand met Android-statistieken. Dit is vooral voor ontwikkelaars handig om goed te bepalen voor welke versie ze apps moeten ontwikkelen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel