Microsoft gaat personeelsbestand met 18.000 terugbrengen


Wat nou de crisis is over? Microsoft kondigt vandaag aan dat het 18.000 arbeidsplaatsen gaat schrappen. Nooit eerder nam het afscheid van zoveel mensen. Veruit de meeste banen gaan verloren bij het recentelijk aangekochte Nokia.

De Microsoft/Nokia-deal mag dan wel een logische zijn geweest, hij pakt momenteel niet zo goed uit voor de voormalige Nokia-medewerkers. Er staan namelijk 12.500 banen op de tocht. De meeste moeten nog dit jaar het veld ruimen. Hoe dit gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. Microsoft rept over "synergie" en "strategische herplaatsing". Gedwongen ontslagen lijken hiermee niet uitgesloten.

Nadella speaking to Microsoft employees
Veel van deze mensen zien we volgend jaar niet terug

Microsoft nam Nokia op 25 april over. Hiermee nam het ook het personeelsbestand van Nokia over en die vertoont grote overlap met die van Microsoft. Ontslagen werden daarom al verwacht. Dat het er om zoveel gaat komt echter als verrassing. De ontslagronde gebeurt onder leiding van de nieuwe CEO Satya Nadella. Hij heeft ook weinig veelbelovende woorden voor Nokia X onder Android. Het Android-avontuur werd nog onder bewind van Nokia ingezet maar stuitte op veel verzet binnen Microsoft. Mogelijk komt er dus vrij snel een einde aan dat avontuur.

Bron: Microsoft.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel