NieuweMobiel.NL wordt vandaag 12 jaar, tijd voor wat kritische vragen

· 1 reactie


Vandaag precies 12 jaar geleden werd NieuweMobiel.NL gelanceerd. In internet-termen een eeuwigheid. Tijd om de oprichter met wat kritische vragen te bestoken.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Martijn Rodenboog en in 2002 kreeg ik het idee om een website over mobiele telefoons te starten met voornamelijk specificaties. Mijn achtergrond is ICT en eigenlijk zocht ik gewoon een mooi excuus om een website te maken. Mijn voorliefde voor gadgets en met name mobiele telefoons deden de rest. Inmiddels ben ik dagelijks bezig met NieuweMobiel.NL.

12 jaar oud alweer. Sommige site's groeien dan uit tot Tweakers of schuiven iedere week aan bij RTL Boulevard!

NieuweMobiel.NL is als hobby begonnen en is lange tijd door enthousiaste hobbyisten gerund zonder hulp van bijvoorbeeld investeerders. Bovendien moet je maar het geluk hebben, al heeft het vooral met hard werken te maken. Dus niets ten koste van andere site's. Ik ben tevreden met wat er bereikt is.

Ohjee, gaat het slecht ofzo?

Nederland is belachelijk klein maar toch merk je grote verschillen. Als geboren Groninger sla ik mezelf niet snel op de borst en heb ik nuchterheid en bescheidenheid hoog in het vaandel staan. Verwacht op dagen dat we bezoekersrecord breken geen persbericht, maar eerder een opmerking als "het kon slechter". Ik merk dat dit bij sommige mensen vraagtekens oproept over hoe goed het gaat met je bedrijf. Gelukkig zijn dat vaak dezelfde mensen die tijdens persevents schrikken dat je he-le-maal uit Groningen komt(!!). Uit de hoogte doen zit nou eenmaal niet in m'n bloed en dat krijg je er na 33 jaar ook niet meer in. Feit is dat NieuweMobiel.NL na 12 jaar nog steeds bestaat en nog steeds vernieuwt. Hoeveel zijn er van het eerste uur die dat nog kunnen zeggen? Dat zegt wat mij betreft genoeg.

En wat nu?

Tot nu toe hebben we iedere drie jaar de website geheel vernieuwd. De laatste keer gebeurde dat in 2013. Een half jaar geleden nog hebben we (eindelijk!) abonnementen toegevoegd. Je kunt nu in hetzelfde zoekscherm een telefoon met abonnement vinden. Hiermee hebben we het zoeken in bijna 1 miljoen aanbiedingen inzichtelijk gemaakt. Twee weken geleden voegden we hier verlengingen aan toe en vorige week nog introduceerden we prijsgrafieken zodat je in plaats van huidige toestelprijzen ook het verloop ervan kunt zien. We staan dus niet stil en we hebben nog genoeg ideeën voor de toekomst. Er staat dus nog genoeg te gebeuren.

Tipje van de sluier misschien?

Nee. Gewoon geduldig afwachten.

Nog wat laatste woorden?

We zijn al onze bezoekers ontzettend dankbaar voor hun vertrouwen in NieuweMobiel.NL! Je probeert zo goed en zo kwaad als het kan een gratis dienstverlener neer te zetten die iedere dag weer mensen daadwerkelijk verder helpt. Natuurlijk moet er ook geld verdiend worden maar wij nemen graag genoegen met iets minder provisie zolang we jou maar de goedkoopste en beste aanbieding kunnen tonen. Hoe vaak zien we het elders helemaal anders gebeuren, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. Eerlijkheid duurt het langst en we hebben het idee dat onze bezoeker dat waardeert. Hij verwacht van ons ook niets anders. We gaan ook de komende jaren weer hard voor je aan de slag om NieuweMobiel.NL nog beter te maken en hopelijk kunnen we je daarbij zoals vanouds telkens weer bij verrassen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel