Camera Apple iPhone 6 krijgt mogelijk f/1.8 grote aperture


Er zijn geruchten gesignaleerd die specifiek gaan over de camera in de iPhone 6, of hoe de opvolger van de iPhone 5s ook moge heten. Naast een extra grote aperture zou de sensor groter zijn dan 10 megapixel en dan is er nog iets met het filter.

Maar we beginnen met de resolutie. Tot op heden werd aangenomen dat Apple voor de opvolger van de iPhone 5s gebruik zou blijven maken van 8 megapixel. Op zich is die resolutie niet zo van belang, behalve als je er net als met de Lumia 1020 en Xperia Z1 digitaal mee wilt inzoomen. Apple leek duidelijk voor de fotokwaliteit te kiezen door mogelijk beeldstabilisatie toe te passen. Nu zeggen insiders toch dat Apple kiest voor een hogere resolutie van minstens 10 megapixel.

Apple iPhone 5s
De huidige iPhone 5s

Een andere manier voor Apple om de foto-kwaliteit te verbeteren is door de aperture te vergroten. Van f/2.2 in de iPhone 5s naar mogelijk f/1.8. Dit zou het schieten van foto's in donkere omstandigheden ten goede komen. Het derde gerucht gaat over het filter. Apple zou mogelijk met het Japanse JSR in zee gaan om de filters voor de iPhone 6 te leveren. Het bedrijf heeft ook verwisselbare filters maar ondanks dat Apple zelf ook een patent hierop heeft is het vrij onwaarschijnlijk dat de iPhone 6 hierover beschikt.

Bron: Mobile.it168.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel