Nokia Lumia 1020

0 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Nokia Lumia 1020 (RM-875)
Nokia Lumia 1020 achterkant schuin

Reviews over de Nokia Lumia 1020

1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Een nieuwe ongeëvenaarde cameratelefoon?”

·

 • Camera
 • Relatief compact
 • Meegeleverde Nokia software
 • Geen Full HD-display
 • Duur tussen twee foto's
 • Windows Phone 8-achterstand

Nokia Lumia 1020 review: een nieuwe ongeëvenaarde cameratelefoon? We hebben lang naar dit moment uitgekeken. Al vanaf februari 2012 om precies te zijn. Toen werd namelijk de 808 PureView met z'n haast belachelijk grote 41 megapixelsensor aangekondigd. De wereld was verbaasd. In 2012 was Nokia al overgestapt op Windows Phone maar de 808 PureView draaide helaas nog onder Symbian. Over een Windows Phone-variant werd niet geheimzinnig gedaan en nu ligt hij eindelijk op onze testbank. We hebben het natuurlijk over de Lumia “tien-twintig”, dat vinden we tenminste beter klinken dan “duizendtwintig”.


Alle Nokia Lumia 1020 reviews


Beschrijving van de Nokia Lumia 1020

De Nokia Lumia 1020 behoeft eigenlijk geen inleiding. Wie naar de achterkant van het toestel kijkt weet eigenlijk al genoeg. Daar bevindt zich namelijk de 41 megapixel PureView-camera waar het bij de Lumia 1020 allemaal om draait.

PureView camera

Begin 2012 verbaasde Nokia de wereld met de introductie van de 808 PureView. Een op Symbian draaiende telefoon met een gigantische 41 megapixel camera. Het toestel ontving veel kritiek hierom want dit zou een belachelijk hoge resolutie zijn dat geen enkel nut diende. Het toestel bewees het tegendeel en zou lange tijd gelden als de beste cameratelefoon. Deze Lumia 1020 is een kopie van die telefoon maar dan onder Windows Phone. Nieuw is de BSI-sensor waarmee de Lumia 1020 nog lichtgevoeliger is geworden. Ook nieuw is de optische beeldstabilisatie waarmee bewegingen worden tegengegaan. De PureView-techniek zorgt dat de 41 megapixel optimaal worden gebruikt mede dankzij oversampling. Het resultaat is dat de Nokia Lumia 1020 eigenlijk nog steeds de beste cameratelefoon is. Er is simpelweg niet iets wat in de buurt komt.

Inzoomen

Wat heb je nou aan 41 megapixel? Behalve dat het belachelijk grote bestanden oplevert kun je dankzij een dergelijk grote camerasensor inzoomen. Inzoomen met een telefoon! Dat raden de meeste mensen af omdat digitaal inzoomen gelijkstaat aan kwaliteitsverlies. Bij de Lumia 1020 gaat die vlieger niet op. De sensor is zo groot dat je in kunt zoomen zonder in te leveren op de kwaliteit. Lossless zoomen heet dat. Je kunt tot 3x inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Dat geeft vrijheid en levert nieuwe mogelijkheden op die voorheen met een mobiele telefoon niet mogelijk waren.

Nokia Rich Recording

De Nokia Lumia 1020 is niet alleen goed in fotografie en video, hij neemt ook bijzonder goed geluid op. Geluid vervormt hierdoor niet en wordt bovendien in stereo opgenomen. Je neemt met een Lumia 1020 moeiteloos een concert op zoals jij het ook gehoord hebt. Alsof je er weer bij bent. De geluidskwaliteit komt overeen met CD-geluid en je kunt geluid tot maximaal 140 dB opnemen. Andere telefoons kunnen daar niet aan tippen.

Belangrijkste Nokia Lumia 1020 specificaties

 • met Full HD video-opname
 • 32GB opslagruimte
 • Handzaam 4.5 inch AMOLED scherm beschermd door Corning Gorilla-glas
 • Dualcore Snapdragon processor op 1,5 GHz bijgestaan door 2 GB aan RAM-werkgeheugen
 • Razendsnel mobiel 4G-internet

Windows Phone 8

We zouden het bijna vergeten maar de Nokia Lumia 1020 is ook gewoon een telefoon. Dankzij het Windows Phone 8 besturingssysteem heb je de beschikking over honderd duizenden apps. En dankzij Live Tiles houdt je je startscherm opgeruimd en persoonlijk. De People Hub brengt al je contacten overzichtelijk samen en daar blijf je eenvoudig met iedereen in contact.


De Nokia Lumia 1020 in het nieuws

Pureview Closeup

Voorlopig geen opvolger Nokia Lumia 1020

Geruchten ·

Alle dromen op een opvolger van de 41 megapixel Lumia 1020 worden door Senior Editor van The Verge Tom Warren vakkundig de grond in geboord. Volgens Warren was de uitgelekte en gecancelde McLaren ook niet 50 maar slechts 20 megapixel.

Nokia imponeerde lange tijd met toestellen als de Lumia 1020 en de 808 PureView. Toestellen met een gigantische camerasensor van 41 megapixel groot. Groot genoeg om zonder kwaliteitsverlies mee in te zoomen. Ook was de sensor groot genoeg om genoeg licht in het donker mee op te vangen. Hierdoor schoot je ook 's avonds nog prima video's. Microsoft lijkt vooralsnog het werk van Nokia niet voort te zetten.

Nokia Lumia 1020 camera
Deze krijgt voorlopig geen opvolger

Dat komt mogelijk omdat het oorspronkelijke PureView-team niet meer werkzaam is bij Microsoft. Zo werd in mei van dit jaar nog bekend dat Ari Partinen overgestapt is naar Apple. Wij was juist één van de belangrijkste personen achter de PureView-techniek. Jammer want de voorsprong die het Windows Phone-platform had op cameragebied lijkt nu grotendeels door de concurrentie te zijn goedgemaakt. Hiermee verliest Microsoft een belangrijk 'unique selling point'.

Bron: @tomwarren

 • Tags:
 • lumia1020
 • lumia1030
 • mclaren
 • microsoft
 • nokia
 • pureview

Nokia Mclaren

Te koop aangeboden Lumia-prototype voedt geruchten opvolger Lumia 1020

Geruchten ·

Iemand heeft een prototype van een Microsoft Lumia-toestel aangeboden met een opvallend grote cameramodule. Volgens berichten is dit de gecancelde McLaren met een nieuw soort 3D-besturing. Anderen zien er een 50 megapixel opvolger in van de Lumia 1020.

Het bericht begint met een advertenties op een Chinese verkoopsite. Daar staat sinds enige tijd deze nooit uitgebrachte McLaren-prototype. Uniek aan het toestel zou de 3D-besturing zijn dat via Kinect-achtige sensoren werkt. Microsoft zag uiteindelijk af van dit project en het idee belandde samen het toestel in een la. Jammer want volgens de advertenties is dit toestel uitgerust met een scherm tussen de 5 en 6 inch met Full HD-resolutie en een Snapdragon-processor met 2 GB aan RAM.

Microsoft Lumia McLaren

Dat deze McLaren het daglicht niet gaat zien wil niet zeggen dat Microsoft geen opvolger gaat uitbrengen voor de cameraphone de Lumia 1020 PureView. Sterker nog, een nieuw bericht zegt dat de 41 megapixel Lumia 1020 een opvolger krijgt met een nóg grotere 50 megapixel-sensor. De sensor voor de Lumia 1030 zou gemaakt worden door Toshiba en het toestel zou geen Xenon-flitser krijgen maar een nieuw type LED-flitser. Voordeel is dat het toestel hierdoor dunner kan worden. Het zou overigens tijd worden dat de 1020 een opvolger krijgt, het toestel werd juli vorig jaar aangekondigd.

Bron: Wmpoweruser.com en Nokiapoweruser.com

 • Tags:
 • lumia
 • lumia1030
 • mclaren
 • microsoft
 • prototype

Lumia 1020 Osa

Telescoop met Nokia Lumia 1020 gemaakt

Opmerkelijk ·

Ja je kunt mooie plaatjes schieten met de Lumia 1020 maar waarom zou je je beperken tot aardse zaken? Nokia heeft een telescoop gemaakt rondom de Lumia 1020 en iedereen met een 3D-printer kan er ook één maken.

Het apparaat heet Ultrascope en het gevaarte is één meter hoog en 65 centimeter breed. Hij is uit een 3D-printer komen rollen en voor de beelden wordt gebruik gemaakt van een Lumia 1020. Er schijnt ook nog een Arduino Shield in te zitten om de motors te bewegen, al had dat in onze beleving ook prima door de Nokia Lumia 1020 gekund. Ook heb je nog een Windows-computer nodig om de locatie van het ISS te bepalen.

Lumia 1020 telescope

Tot slot heb je nog een app nodig en dan kun je los. Microsoft werkt samen met Open Space Agency (OSA) om de app gereed te krijgen, dus nog even geduld. In de tussentijd kun je alvast wel zelf de telescoop printen. To the stars and beyond!!

Bron: Open Space Agency.com

 • Tags:
 • iss
 • lumia1020
 • osa
 • telescoop
 • ultrascope

Nokia Lumia 1020 Pureview Camera

Nokia Lumia 1020 bereikt eind september End Of Life-status

Geruchten ·

Zet maar een grote cirkel om zondag 14 september, dan bereikt het toestel volgens een gerucht z'n End Of Life-status. Het iconische toestel met z'n immense 41 megapixel camera mag dan eindelijk met pensioen.

Nokia Lumia 1020 bereikt eind september End Of Life-status

We houden van de Lumia 1020! Het is een vreemd en eigenaardig toestel. Met z'n immense camerasensor op z'n rug en die brute Xenon-flitser; veel meer dan dit kun je niet opvallen. Toch komt er binnenkort een einde aan het toestel. Op 14 september zou het toestel namelijk z'n End Of Life-status bereiken. NokiaMicrosoft houdt dan vermoedelijk op het de fabricatie van het toestel en ook software-updates zijn dan niet meer vanzelfsprekend. Dit alles voedt direct de speculaties over z'n opvolging. De 1020 werd namelijk bijna exact een jaar geleden aangekondigd. Intussen is er flink aan Windows Phone gesleuteld en ook zijn er diverse hardware-opties bijgekomen. Toch is een nieuwe 1020 geen absolute zekerheid, al hopen we het natuurlijk wel.

Bron: Evleaks.at

 • Tags:
 • eol
 • lumia1020
 • nokia

20147ts Camera Closeup Lumia 1020

Dpreview: camera Nokia Lumia 1020 2-3 jaar dichterbij DSLR-kwaliteit dan iPhone 5S

Telefoonnieuws ·

De ‘camerafielen’ van Dpreview hebben bekeken hoe ver de camerakwaliteit van hedendaagse telefoons verwijderd zijn van dure spiegelreflexcamera's (DSLR). Veruit het dichtstbijzijnde is de Lumia 1020 van Nokia.

We gaan nu telefoons met DSLR's vergelijken, appels met peren dus. Maar ze doen beiden hetzelfde trucje; foto's schieten. Hoever liggen de hedendaagse telefoons verwijderd van de beste spiegelreflexcamera van dik twee duizend dollar? Volgens Dpreview is de Lumia 1020 zo'n 3 tot 6 jaar verwijderd. Dat klinkt veel maar het is beduidend beter dan de iPhone 5S. Die volgt op 8 tot 9 jaar.

Camera om Nokia Lumia 1020
Het camerageweld op de Lumia 1020

Het is een gemiddelde score, in zowel daglicht als in het donker. De mensen van Dpreview waren verrast dat de camerakwaliteit van de Lumia 1020 in daglicht dicht in de buurt komt van de beste DSLR van vandaag de dag. Een compliment die je niet elke dag krijgt. In het donker is het een ander verhaal. Daar blinkt de DSLR uit. Overigens wordt de camerakwaliteit van de Lumia 1020 er alleen nog maar beter op. Dat moet vooral komen door de komst van de Nokia Black-update die daarnaast ondersteuning voor RAW brengt.

Bron: Dpreview.com

 • Tags:
 • camerakwaliteit
 • iphone5s
 • lumia1020
 • nokia
 • pureview

Nokia Lumia 1020 Elop

Nokia lanceert Lumia 1020 met 41 megapixel en Windows Phone

Telefoonnieuws ·

Het is niet Nokia's best bewaarde geheim, maar dat wil niet zeggen dat we niet geïnteresseerd zijn in de vandaag aangekondigde Nokia Lumia 1020. Het draait bij de Lumia 1020 vooral om het schieten van foto's en video's.

Je zou het misschien niet zeggen maar Nokia was er vroeg bij op het gebied van camera-telefoons. De eerste Nokia met camera was de 7650 uit 2002 en de eerste Nokia met Zeiss optics was de N90 uit 2005. Inmiddels bezit het bedrijf maar liefst 450 verschillende patenten omtrent imaging.

Nokia Lumia 1020 colors

Het grootste selling-point van deze nieuwe Lumia 1020 is natuurlijk z'n 41 megapixel Back Side Illuminated Sensor. Dit is net zo groot als in de 808 PureView maar beschikt nu over optische beeldstabilisatie dankzij een zwevende lens. Die laatste paste Nokia al eerder toe in de Lumia 925 en 920, maar niet eerder gebruikte Nokia de techniek voor een zo'n grote sensor.

Nokia Lumia 1020 zoom in

Foto's die geschoten worden met de Nokia Lumia 1020 worden zowel opgeslagen in een hoge 34 of 38 megapixel resolutie (afhankelijk van de gekozen aspect ratio) als een 5 megapixel resolutie versie. Die laatste is niet alleen handig om snel foto's te delen maar er wordt ook 'oversampling' gebruikt. Zeven pixels worden dan gebruikt om één superpixel te krijgen en het resultaat zorgt voor scherpere en heldere foto's.

Zoom reinvented

Inzoomen met een mobiele telefoon is tot op heden niet slim. Dat zoomen gebeurt namelijk veelal digitaal en dat komt de kwaliteit niet ten goede. Er moeten dan pixels 'verzonnen' worden en het resultaat wordt er niet scherper op. Optisch zoomen (dankzij lenzen) resulteert in een forse telefoon zoals Samsung met de Galaxy S4 Zoom heeft laten zien. Blijft over het toepassen van een grote sensor wat Nokia nu doet. Door het grote oppervlakte van die sensor kun je bij foto's tot 3x inzoomen. Ook later nadat de foto al genomen is. Allemaal dankzij die hoge resolutie 'ruwe' opname. Zoom je tijdens het schieten zelf in dan kun je nadien zelfs uitzoomen. Dit 'trucje' werkt zelfs voor video's.

Nokia Lumia 1020 disassembled

Nokia levert speciaal voor de 1020 een aparte camera-app mee genaamd 'Nokia Pro Camera'. Deze biedt een uitgebreidere set aan instellingen zoals belichtingstijden en witbalans. Bovendien kun je er foto's mee bewerken en delen. Er komt tevens een aparte Camera Grip-accessoire uit. Deze klik je op de Lumia 1020 en biedt naast een fysieke cameraknop, een statiefbevestiging, een USB-uitgang en een ingebouwde externe batterij van (hoe toepasselijk) 1020 mAh. De Camera Grip is apart verkrijgbare en moet los 79 dollar kosten.

Vierde kwartaal

De Nokia Lumia 1020 zelf lijkt qua specificaties erg op de reeds aangekondigde Lumia 925 al is het geheugen van de 1020 wat groter. en zal verkrijgbaar zijn in de kleuren geel, wit en zwart. Helaas moeten we wel nog even geduld hebben voordat de Lumia 1020 hier in Nederland beschikbaar komt, dit zal ergens in het laatste kwartaal van dit jaar gebeuren. Ook de exacte verkoopprijs wordt later pas bekend gemaakt.

 • Tags:
 • lumia1020
 • nokia
 • pureview

Beknopte specificaties van de Nokia Lumia 1020

Afmetingen 130,4 x 71,4 x 10,4 mm
Gewicht 158 gram
Artikelcode RM-875
Codenaam Nokia Eos
EAN codes 8716406028983, 8033779024009, 6438158618299, 6438158615373, 6438158615083, 6438158610682, 6438158610675, 6438158610668, 6438158609211, 6438158606999, 6438158603967, 6438158603950, 6438158603790
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.5 inch, AMOLED
Hardware
Camera 41 MP, Carl Zeiss camera
Processor 1.5 GHz, Qualcomm Snapdragon, dual core
Selfiecamera 1.2 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 2000 mAh

Alle Nokia Lumia 1020 specificaties


Video’s over de Nokia Lumia 1020

Het scherm van je Lumia 1020 vervangen? Filmpje!!

Vergelijking beeldstabilisatie LG G2 en Nokia Lumia 1020

Ja hoor, we hebben er weer n. Een videoclip met daarin een telefoon (ditmaal de Lumia 1020) #katyperry #roar

Bootlegs zullen nooit meer hetzelfde zijn! Demo Rich Recording Phase 2 op de Lumia 1020

Nokia Lumia 1020 zoom test


Alternatieven van de Nokia Lumia 1020

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Nokia Lumia 1020 (RM-875)
Apple iPhone SE (2020) (A2275)
Apple iPhone 8 (A1863)
Apple iPhone 7
Apple iPhone 6s (A1633)
 Huidig product    
Kleurenbeeldscherm4.5 inch, AMOLED4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS
Camera41 MP, Carl Zeiss camera12 MP12 MP12 MP12 MP
Processor1.5 GHz, Qualcomm Snapdragon, dual coreApple A13 BionicApple A11 Bionic, quad coreApple A10 Fusion, quad core1.8 GHz, Apple A9, dual core
Selfiecamera1.2 MP7 MP7 MP7 MP5 MP
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen)256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij2000 mAh1821 mAh1821 mAh1960 mAh1715 mAh

Volledige vergelijking Nokia Lumia 1020 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Nokia 1020