Nokia 808 PureView

8,5 / 10 op basis van 3 reviews
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Nokia 808 PureView (RM-807)
Nokia 808 PureView wit schuin horizontaal linkerzijkant
Nokia 808 PureView wit zijkant rechterzijkant
Nokia 808 PureView wit bovenkant
Nokia 808 PureView wit voorkant linkerzijkant
Nokia 808 PureView wit voorkant horizontaal
Nokia 808 PureView wit zijkant linkerzijkant
Nokia 808 PureView wit voorkant rechterzijkant
Nokia 808 PureView rood gedraaid
Nokia 808 PureView wit schuin horizontaal
Nokia 808 PureView wit achterkant
Nokia 808 PureView wit onderkant
Nokia 808 PureView wit portrait

Vergelijkbaar met de 808 PureView en wel verkrijgbaarReviews over de Nokia 808 PureView

8,5
3 reviews
5 sterren
1 review
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Nokia 808 PureView review”

·

 • Geweldige camera
 • Messaging
 • Belkwaliteit
 • Standaard browser
 • Tikje lomp uiterlijk

Nokia 808 PureView review: nokia 808 PureView review Laten we eerlijk zijn: Nokia was de laatste tijd niet echt een merk waarmee je gezien wilde worden. De Finnen doen de laatste tijd echter verwoede pogingen om daar verandering in te brengen, en daar lijken ze aardig in te slagen. Natuurlijk dingt deze 808 PureView niet mee naar de prijzen zoals de iPhone en Galaxy's van Samsung dat wel doen. Met de 808 PureView wil Nokia vooral scoren op het visuele vlak. Deze PureView is dan ook de opvolger van de tot nu toe ongeëvenaarde cameracapaciteiten van de N8 en uitgerust met een 41.0 Mpixel camera. Het klinkt ongelooflijk, maar het is toch echt zo. Nokia nam als promotiestunt zelfs een commercial op met het toestel!


·

Sinds een aantal dagen heb ik dit toestel in mijn bezit en tot op heden ben ik er erg tevreden mee.

Ik kan het toestel echter alleen aanraden als je graag een smartphone & camera in één wilt hebben. De camera is echt fantastisch! Foto's zien er zeer goed uit al moet je in de macro modus naar mijn mening te veel afstand bewaren voor een scherpe foto.

Je kan op de telefoon zien dat dankzij featurepack 1 Symbian/Nokia Belle er iets gelikter uitziet, zo zijn met name de animaties in de menu's beter uitgevoerd. Qua performance merk ik in verhouding met de N8 weinig tot geen verschil op de snelheid na dan maar dat is ook niet gek. Ook het taakbeheer menu ziet er beter uit.

Over de nadelen hoef ik niks te zeggen, dat moge duidelijk zijn.

Dit toestel vervangt de gemiddelde compact camera makkelijk. Al met al ben ik toch zeer tevreden over dit toestel, het is een leuk toestelletje voor fotografen onder ons die ten aller tijden een kiekje willen schieten.
Dit toestel vervangt de gemiddelde compact camera makkelijk.

0 0

Alle Nokia 808 PureView reviews


De Nokia 808 PureView in het nieuws

ts Nokia Eos Real

Foto’s Nokia EOS met 41 megapixel opgedoken?

Geruchten ·

We wachten al een tijdje op een volwaardige Nokia PureView onder Windows Phone met een 41 megapixel sensor. Dit toestel gaat momenteel onder de codenaam Nokia EOS, en mogelijk dat dit hem is.

Echte afbeeldingen van de Nokia EOS waren er nog niet, maar mogelijk zien we hem hier voor het eerst naast de Lumia 920. Nou is de 920 niet de dunste en lichtste telefoon, maar de EOS lijkt wel stukken compacter dan de 808 PureView. Als dit hem tenminste is.

Nokia EOS with 41 megapixel

Het moge trouwens duidelijk zijn dat de grote opening nog plaats moet bieden aan de gigantische 41 megapixel sensor die overduidelijk ontbreekt. Volgens eerdere berichten steekt deze module wel wat uit, maar niet zo erg als bij de 808. Hoogstwaarschijnlijk zal ook de Xenon-flitser hierin verwerkt zitten. Dat is tenminste als we hier naar échte beelden kijken en niet naar een hoax of iets dergelijks. Mogelijke datum waarop de Nokia EOS wordt aangekondigd is ook al binnen; mogelijk dat het 9 juli zover is.

Bron: Wpdang.com

 • Tags:
 • 41mp
 • eos
 • nokia
 • pureview

ts Pureview Carlzeiss

“Nokia EOS met 41 megapixel camera komt uit in juli”

Geruchten ·

Wie net als ons ietwat teleurgesteld was dat Nokia vorige week alleen de nieuwe Lumia 925 aankondigde en niet een 41 megapixel Lumia is er goed nieuws. De Nokia EOS komt waarschijnlijk al snel uit, mogelijk over ruim een maand.

We nemen je mee naar 27 februari 2012. We waren net gewend aan de wapenstilstand in de befaamde megapixel-oorlog waarin telecomfabrikanten elkaar probeerden af te troeven. Kondigt Nokia vanuit het niets een telefoon aan met 41 megapixel camera; de 808 PureView. En wat blijkt, het blijkt geen flauwe marketingtruc, die 41 megapixels leveren ook nog wat op.

PureView closeup
Show me the pixels!

Enig nadeel is dat het toestel onder Symbian bleek te draaien. Nokia was toen al 'overgestapt' op Windows Phone. Een WP-device met 41 megapixel sensor was dus een kwestie van tijd. Geruchten over een dergelijke telefoon werden pas begin dit jaar echt concreet. Natuurlijk zijn daar de Lumia 920 en 925 die ook het predikaat PureView hebben, maar toch qua beeldkwaliteit niet kunnen tippen aan dé 808. Een nieuwe bron spreekt nu van een mogelijke lanceerdatum van juli. Het toestel zou niet dikker zijn dan dat de 920 in het midden is en krijgt taps toelopende randen mee. Qua verdere specs moet het toestel lijken op de 925. We zijn benieuwd en wachten verdere info met spanning af.

Bron: Wmpoweruser.com

 • Tags:
 • 41mp
 • eos
 • nokia
 • pureview

ts Cybershot

“Sony-telefoon met 20 megapixel camera op komst”

Geruchten ·

Ooit maakte Sony telefoons die marktleider waren op het gebied van foto's schieten. Deze CyberShot-serie is echter allang ingehaald door de Nokia PureView's en N8. Tijd om terug te slaan met deze 20 megapixel Honami.

De Sony Honami telefoon moet namelijk een camersensor krijgen die qua grootte tussen de Nokia 808 PureView en Nokia N8 zit. Om precies te zijn een 1/1.6" inch gestapelde Exmor RS-sensor van 20 megapixel. We kunnen met een dergelijke camera alleen maar hopen dat er in plaats van een LED-flitser een Xenon-flitser aan boord is.

Sony Honami camerasensor

Sony zou voornamelijk gebruik maken van glas en metaal om een zo premium mogelijke telefoon te krijgen. Waarschijnlijk is de Honami een 5 inch telefoon met een Full HD-display met een snelle quadcore processor en tegen de 10 millimeter dik. De komst van de Honami zou betekenen dat de megapixel-oorlog weer volop gaande is.

Bron: Vr-zone.com

 • Tags:
 • cybershot
 • honami
 • sony

ts Nokia Camera Lens

Nokia EOS moet échte PureView Windows Phone worden

Geruchten ·

Volgens nieuwe berichten is Nokia bezig met een Windows Phone met een echte PureView-waardige camerasensor vergelijkbaar als in de 808 PureView. En daarmee lijkt de megapixel-oorlog weer helemaal terug.

We waren wat sceptisch toen Nokia de Lumia 920 PureView met 'slechts' een 8,7 megapixel sensor aankondigde. Het toestel levert weliswaar indrukwekkende plaatjes op maar een opvolger van de nóg indrukwekkender 808 PureView is het niet. Daar moet met deze Nokia EOS verandering in komen.

Pureview camera sensor
De PureView-sensor uit de 808 naast een 8 en 5 megapixel sensor

EOS lijkt voorlopig een codenaam en is wellicht een knipoog naar Canon's EOS cameraserie. Volgens nieuwe berichten van The Verge zal het toekomstige Lumia-toestel naast een vergelijkbare sensor als de 808 PureView ook een metallic body krijgen. Daarbovenop moet het toestel nog dit jaar uitkomen.

Nieuwe vormgeving

Nokia gaat voor de EOS een andere vormgeving gebruiken dan de Lumia 920, waarschijnlijk omdat de grote camerasensor meer ruimte vereist. Ook nieuws over de opvolger van de Lumia 920, ook deze krijgt een aluminium behuizing in plaats van het polycarbonaat van nu.

Bron: TheVerge.com

 • Tags:
 • eos
 • lumia
 • nokia
 • pureview

ts Pureview Winactie

Win een Nokia 808 PureView met 41 megapixel camera!

Telecomnieuws ·

Wil je het jaar nog even goed afsluiten? En wil je dat het liefst vastleggen met een 41 megapixel camera waar je ook nog eens mee kan bellen? Wij geven samen met Nokia een 808 PureView weg waar je belachelijk weinig voor hoeft te doen.

De Nokia 808 PureView is weliswaar niet Nokia's nieuwste smartphone, maar het is er wel één met een 41 megapixel camera. En juist die maakt de beste kiekjes, zowel overdag als 's avonds. Bovendien schiet de PureView als één van de weinige telefoons ook prachtige filmpjes in slechte lichtomstandigheden.

Nokia 808 PureView winnen
Deze Nokia 808 PureView kan van jou zijn!

Een telefoon winnen was nog nooit zo makkelijk. Je hoeft hieronder alleen maar een reactie achter te laten bijvoorbeeld "ik wil hem!" en je maakt automatisch kans. Zorg wel dat je je e-mailadres correct invult, want anders kunnen we je niet bereiken mocht je hem winnen. Je kunt maar 1 keer meedoen. Op oudejaarsdag, maandag 31 december om 19:00 wordt de winnaar bekend gemaakt. Een betere manier om het nieuwe jaar in te gaan kunnen we niet verzinnen.

Update : De actie is inmiddels afgelopen. Er waren redelijk wat dubbele aanmeldingen, sommigen hadden met al hun mailadressen meegedaan. Slim, maar we hebben ze er uit gefilterd. Van de uiteindelijke 312 inzendingen hebben we er willekeurig één uitgehaald en de winnaar is Michael van Esch. Van harte gefeliciteerd! Je hebt inmiddels een e-mail van ons ontvangen. Voor de rest; geen nood want voor volgend jaar gaan we flink wat gratis telefoons en accessoires weggeven! Iedereen alvast een fijne jaarwisseling!

 • Tags:
 • nokia
 • pureview
 • winactie

ts Pureview Handson

Nokia 41 megapixel PureView in de zomer naar Nederland

Telefoonnieuws ·

De Nokia 808 PureView met z'n 41 megapixel camera was dé verrassing van het afgelopen MWC. Goed nieuws voor wie z'n zinnen heeft gezet op deze opvallende cameratelefoon; hij komt officieel naar Nederland.

We hadden een nadere ontmoeting met de PureView tijdens het MWC en die was erg positief. Bovendien zagen testfoto's en video's er veelbelovend uit, zelf bij inzoomen! De Rich Recording zorgde tot slot voor een realistisch opnamegeluid dat we voorheen nog niet zagen bij mobiele telefoons. Er was eerst nog onduidelijkheid of het toestel naar Nederland zou komen, maar daar is nu een einde aangekomen.


Rich Recording op de PureView

De 808 PureView beschikt naast z'n 41 megapixel sensor over een 4 inch ClearBlack AMOLED-scherm en een nHD resolutie. Geschoten foto's en vooral video's zijn via een HDMI-poort te bekijken op je eigen TV en dankzij de NFC en FM Transmitter kun je eenvoudig content of audio delen met anderen. Schrijf je hierboven in voor een gratis reminder zodra de Nokia PureView daadwerkelijk in de winkel ligt.

 • Tags:
 • 808
 • nokia
 • pureview

ts ts Pureview Handson 4f888de37a80c

Nokia en Carl Zeiss verlengen overeenkomst

Telecomnieuws ·

Nokia een Carl Zeiss zetten hun samenwerking voort. De overeenkomst tussen beide partijen leverde eerder de Nokia 808 PureView op, een toestel met een camera van 41 megapixels. Daar gaan we hopelijk meer van zien.

De samenwerking tussen beide bedrijven dateerde van 2005. Sindsdien bracht Nokia een aantal smartphones uit met een zeer goede camera. Fans van camera-telefoons hopen dat de 41 megapixel camera van de Nokia 808 PureView ook naar een toestel met Windows Phone komt. Door dit nieuws is de kans daarop behoorlijk gestegen.

nokia 808 pureview rear

De PureView werd gepresenteerd op het MWC in Barcelona, in februari, en was met z’n hoge aantal megapixels de grote verrassing van dit congres. Het toestel draait op Symbian, volgens Nokia omdat de softwarematige implementatie van zo’n goede camera al lang voor de keuze voor Windows Phone voorbereid werd. Toen in 2011 voor het OS van Microsoft werd gekozen, kon dit niet zomaar veranderd worden.

 • Tags:
 • nokia
 • pureview

ts Pureview Commerical

Nokia schiet commercial met 41 megapixel PureView

Telefoonnieuws ·

Als je een telefoon op de markt brengt met een camerasensor van maar liefst 41 megapixel groot, waar maak je dan z'n reclamevideo mee? Precies! Met diezelfde telefoon. Nokia deed het met de 808 PureView en z'n 41 megapixel camera.

Het hoogstaande resultaat verbaast ons allerminst. We hebben eigenhandig gezien hoe goed de PureView 808 foto's en video's schiet. Zelfs in slechte lichtomstandigheden presteert deze PureView nog steeds goed.

Nokia heeft helaas nog steeds niet officieel bekendgemaakt of het de PureView naar Nederland brengt. De belangstelling rondom het toestel zal echter wel enkele webshops ertoe bewegen de Nokia PureView dan als import hier alsnog uit te brengen. Geen paniek dus, als je je zinnen hebt gezet op deze 41 megapixel-telefoon.

 • Tags:
 • 41mp
 • nokia
 • pureview

ts Pureview

“Nokia PureView-technologie komt naar Windows Phone”

Geruchten ·

Verrassing van het afgelopen MWC is Nokia met de 808 PureView. Het toestel is veel meer dan de 41 megapixel-sensor, het is de techniek erachter waar het om draait. Gelukkig wil Nokia de PureView-techniek niet alleen voor Symbian behouden.

Men zou zich natuurlijk kunnen afvragen waarom Nokia de PureView 808 onder Symbian heeft uitgebracht. Het antwoord daarop is simpel, de ontwikkeltijd van de PureView is langer dan Nokia op Windows Phone is overgestapt. Waar het natuurlijk om gaat is de techniek die erachter schuilt; de PureView-technologie. Deze is natuurlijk ontwikkeld en kan nu z'n weg zoeken naar andere producten uit de Nokia-stal.

Jo Harlow introduces PureView 808
Jo Harlow tijdens de introductie van de PureView 808

En niemand minder dan Jo Harlow, hoofd van de Smart devices, zegt in een Fins dagblad "wanneer precies kan ik niet zeggen, maar niet lang" voordat PureView naar de Lumia-serie komt. En dat is goed nieuws voor het platform dat momenteel nog geen video in Full HD-resolutie kan schieten. We zagen al eerder dat Nokia-toepassingen hun weg zagen naar Windows Phone. Zo komen de kaarten van Nokia in Windows Phone-telefoons terug. De adoptie van PureView, wellicht alleen beschikbaar voor Nokia-telefoons, is daarom geen onlogische.

Benieuwd naar meer achtergrondinformatie over PureView? Lees dan de Nokia's PureView whitepaper eens door.

Bron: Aamulehti.fi

 • Tags:
 • nokia
 • pureview
 • windowsphone

ts Pureview Handson

Nokia 808 PureView hands-on; 41 megapixel monster

Telefoonnieuws ·

Misschien wel de verrassing van het MWC 2012 is een Symbian-telefoon. Dat klinkt neerbuigend maar laten we de 808 PureView niet op voorhand afschrijven. Wij regelden een ontmoeting met de eerste telefoon met een 41 megapixel sensor.

Een 41 megapixel camera bouw je niet zomaar in in een telefoon. Het resulteert daarom in een wat ongewone vormgeving. Zo steekt de cameramodule behoorlijk uit 17,95 millimeter om precies te zijn. Toekomstige PureView-eigenaren zullen dat op de koop toenemen, in ruil voor een 41 camerasensor. Ondanks de opvallende rondingen is Nokia er met diverse kleuren en materialen toch in geslaagd om een speels en hippe telefoon neer te zetten die zeker op zal vallen in het huidige telefoonlandschap.

Nokia 808 PureView front

De bouwkwaliteit van de PureView is dik in orde, zoals we dat van Nokia doorgaans gewend zijn. Er is behoorlijk wat tijd gestoken in de afwerking en dat resulteert in een premium gevoel. Drijvende kracht achter de 808 PureView is het beproefde Nokia Belle, voorheen bekend als Symbian. Het mag dan wel niet zoveel buzz ontvangen als bijvoorbeeld Android, het is een bewezen platform dat met Belle weer redelijk bij de tijds is. Natuurlijk is het app-aanbod schaarser maar dat neemt niet weg dat er prima mee is te 'Twitteren', 'Facebooken' en 'internetten'.

Nokia 808 Pureview rear

Maar wie een PureView aanschaft doet dat natuurlijk primair voor de camera. De camersensor is een indrukwekkende 41 megapixel groot. Dit wil niet zeggen dat de maximale resolutie waarmee foto's geschoten worden 41 is. De maximale resolutie is 38 Mpixel in 4:3 en 34 Mpixel in 16:9. Dat wil niet zeggen dat er pixels onbenut gelaten worden, ze doen allemaal mee in het uiteindelijke resultaat. Zelfs wanneer je in de automatische modus een 5 megapixel foto schiet zorgen 7 pixels voor de kwaliteit van die ene pixel. Op deze manier kun je dus ook relatief ver inzoomen voordat er kwaliteitsverlies optreedt; maar liefst 3x.

Nokia 808 Pureview camera

De Carl Zeiss 24-74mm f/2,4 lens staat werkelijk in een klasse apart. Er zijn zelfs voor amateurfotografen behoorlijk wat hulpfuncties om in diverse omstandigheden de beste foto te schieten. Naast foto's is het schieten van Full HD video ook geen enkel probleem. Zelfs in donkere omgevingen waren de voorbeeldfilmpjes die ons werden getoond erg indrukwekkend. Zoals gebruikelijk zijn de allerbeste geselecteerd dus hoog tijd voor een eigen test.

Fototest

Natuurlijk hebben we zelf foto's en video's geschoten met de Pureview en het resultaat is echt zonder twijfel indrukwekkend. Op een beursstand heb je doorgaans geen ideale lichtomstandigheden maar dat deerde de 808 geenszins. Zie bijvoorbeeld onderstaande afbeelding waarbij we hebben ingezoomd op de speaker dat vanwege z'n gril erg veel detail kent.

Pureview detail
Klikken voor origineel

Zoals je ziet is dat geen enkel probleem. Wil je de originele foto van 7152  bij  5368 pixels zelf beoordelen? Klik dan op bovenstaande afbeelding. Let op, de afbeelding is ruim 8 MB groot. Tot slot nog even een positieve opmerking over de geluidskwaliteit. Nokia vond dat bij een goede camera ook goed geluid hoort. Het spectrum waarin de Nokia 808 PureView geluid kan opnemen, van extra lage bass tot hoog en tot maar liefst 140 decibel, het wordt allemaal haarscherp opgenomen. Natuurlijk komt een en ander beter tot z'n recht door een Dolby koptelefoon in te schakelen, dus dat raden we bij deze dan ook aan.

 • Tags:
 • 808
 • handson
 • mwc12
 • nokia
 • pureview

ts 1200 Nokia 808 PureView wit Portrait

Nokia zet cam-phonemarkt op z’n kop met 41 megapixel Nokia 808 PureView

Telefoonnieuws ·

De zojuist gepresenteerde Nokia PureView heeft een camera met een resolutie van maarliefst 41 megapixels, met afstand de hoogste resolutie in de smartphonemarkt tot op heden.

De Nokia 808 PureView is de opvolger van de Nokia N8, waarmee ook gemikt werd op consumenten die behoefte hebben aan een telefoon met een uitstekende camera. Met een Carl Zeiss lens van 41 megapixels is dit met gemak de telefoon met de megapixels die we tot op heden hebben gezien. De 808 PureView draait op Nokia Belle featurepack 1, de laatste versie van het OS dat voorheen Symbian heette.

Nokia zet cam-phonemarkt op z’n kop met 41 megapixel Nokia 808 PureView

Het nieuwe toestel is voorzien van een 4 inch ClearBlack Amoled-scherm, met een resolutie van 640 x 360 pixels. De telefoon is uitgerust met HDMI, NFC en een FM Transmitter. Door de camera met hoge resolutie is aan de achterzijde van de PureView een duidelijke uitstulping te herkennen.

 • Tags:
 • cam-phone
 • mwc12
 • nokia

ts Nokmwc

Nokia uploadt eerste MWC-teaser op YouTube

Geruchten ·

Over enkele dagen begint het MWC in Barcelona, één van de grootste mobieletelefoniebeurzen ter wereld. Nokia geeft op 27 februari een presentatie, en heeft daarvoor een teaser vrijgegeven.

In de video staat het woord ‘Pure’ centraal, en zien we helaas geen smartphone in actie. Volgens geruchten wordt met de teaser verwezen naar de Nokia 808 PureView, een Symbian toestel met een high-definition camera. Daarnaast komt het Finse bedrijf naar verluidt met een Windows Phone-toestel, dat helemaal aan de onderkant van het aanbod geplaatst wordt.

De Nokia Lumia 610, die je ook al vond in onze lijst met verwachte toestellen voor het MWC, wordt volgens persbureau Reuters op het MWC gelanceerd. Dit toestel maakt gebruik van een nieuwe versie van Windows Phone, Tango, die het mogelijk maakt om toestellen met mindere specificaties met het mobiele OS van Microsoft te laten werken.

Bron: Reuters.com

 • Tags:
 • mwc12
 • nokia

Beknopte specificaties van de Nokia 808 PureView

Afmetingen 123,9 x 60,2 x 13,9 mm
Gewicht 169 gram
Artikelcode RM-807
Codenaam Nokia 803
EAN codes 6438158479371, 6438158479364, 6438158479333, 6438158479272, 2550009273755, 2550009273748
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.0 inch, AMOLED
Hardware
Camera 41 MP, Carl Zeiss camera
Processor 1.3 GHz, ARM 11
Selfiecamera VGA camera
Geheugen
Intern geheugen 1 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 512 MB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 1400 mAh, verwisselbaar
Gegevensnetwerk
4G (LTE)

Alle Nokia 808 PureView specificaties


Video over de Nokia 808 PureView

Dit filmpje laat zien dat de Nokia 808 PureView de eindbaas, pardon, koning is van cameraphones


Alternatieven van de Nokia 808 PureView

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Nokia 808 PureView (RM-807)
Alcatel Pixi 4 (4) Dual SIM (4034D)
 Huidig product 
Kleurenbeeldscherm4.0 inch, AMOLED4.0 inch, TN
Camera41 MP, Carl Zeiss camera2 MP
Processor1.3 GHz, ARM 111.3 GHz, MediaTek MT6580, quad core
SelfiecameraVGA camera2 MP, VGA camera, flitser
Intern geheugen1 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 512 MB (Werkgeheugen (RAM))4 GB (Opslaggeheugen), 512 MB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij1400 mAh, verwisselbaar1500 mAh
4G (LTE)

Volledige vergelijking Nokia 808 PureView en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Nokia 808 PureView