Apple iPhone 5C

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Apple iPhone 5C (A1507)
Apple iPhone 5C blauw linkerzijkant
Apple iPhone 5C blauw achterkant

Vergelijkbaar met de iPhone 5C en wel verkrijgbaarReviews over de Apple iPhone 5C

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Apple iPhone 5C

De Apple iPhone 5C is de allereerste iPhone die in meerdere verschillende vrolijke kleuren uitkwam. Het is tevens een iPhone met een achterkant van plastic waardoor hij iets goedkoper is dan vergelijkbare iPhones.

Kleurrijke instapper

De Apple iPhone 5C werd als een kleurrijk instapmodel aangekondigd in 2013. De achterkant is van 'Hard Coated Polycarbonate' en is in diverse felle kleuren verkrijgbaar, van blauw tot roze. Hiermee doet de iPhone 5C wel wat denken aan de iPod-lijn die ook in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Grote voordeel hiervan is misschien nog wel dat je niet per se een hoesje hoeft aan te schaffen om toch met een kleurrijke iPhone rond te lopen.

Belangrijkste Apple iPhone 5C specificaties

 • Snel mobiel 4G-internet
 • Dualcore Apple A6 processor, 1 GB werkgeheugen
 • Verkrijgbaar in 16 en 32GB aan geheugen
 • 8 megapixelcamera aan de achterkant met Full HD-video
 • Compact 4.0 inch scherm met Corning Gorilla-glas

Ondersteuning voor meerdere 4G-banden

Los van een opvallende kleur is de iPhone 5C natuurlijk ook gewoon nog een iPhone. Het beeldscherm meet 4 inch en is nog steeds van het type Retina. Dat betekent veel pixels en dus scherpe beelden. De 5C is uitgerust met een 8 megapixel camera en ook de eigen A6-processor is van de partij. Dat is dezelfde processor als in de iPhone 5 en zou 2 maal sneller zijn dan z'n voorganger. Groot verschil met die iPhone 5 is echter dat hij wel overweg kan met alle hier bekende 4G-netwerken.

Ook in 8GB

Inmiddels is er ook een 8 GB uitvoering van de iPhone 5C verkrijgbaar. Deze uitvoering raden we echter af omdat er minder dan 8 GB aan vrije ruimte is. Het iOS-besturingssysteem neemt namelijk ook de nodige ruimte in waardoor er effectief maar 3,7 GB aan vrije ruimte is voor apps, foto's en muziek. Helaas is het niet mogelijk om dit uit te breiden met een los geheugenkaartje.


De Apple iPhone 5C in het nieuws

ts iPhone 5C Flickr

FBI mag details over kraken iPhone 5C van terrorist geheimhouden

Telefoonnieuws ·

Een rechter heeft bepaalt dat de FBI niet hoeft prijs te geven wie en hoe de iPhone van de San Bernardino-shooter gekraakt kon worden. Ook het bedrag dat de FBI daarvoor heeft betaald mag geheim blijven.

Apple staat er niet om bekend om zomaar toegang te geven tot haar producten voor de autoriteiten. Het bedrijf ontving hierdoor veel kritiek omdat bijvoorbeeld iPhones van terroristen ook niet ingekeken konden worden. Zo werd na de schietpartij in San Bernardino in 2015 de iPhone 5C gevonden van de dader maar Apple weigerde principieel om eigenhandig met de FBI samen te werken. De autoriteiten starten een rechtszaak om Apple hiertoe te dwingen maar die werd al snel teruggetrokken omdat een niet nader genoemd bedrijf had aangeboden de iPhone te kraken. Met succes.

Apple iPhone 5C
Details hack blijven geheim

Enkele nieuwsorganisaties stapten vervolgens naar de rechter om de naam van het bedrijf en details van de kraakpoging te achterhalen. Een federale rechter steekt daar nu een stokje voor. Volgens rechter Tanya Chutkan zou het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de hack zelf slachtoffer kunnen worden van hackers waarbij de succesvolle methode op straat zou kunnen belanden. Omdat dit niet in het algemene belang is werd de claim verworpen. Ook hoeft de FBI niet te vertellen hoeveel het betaalde voor het binnenkomen van de iPhone al ging eerder nog onofficieel het bedrag rond van ongeveer 1 miljoen dollar. Het is overigens nog maar de vraag of de hackmethode die op de iPhone 5C werd toegepast werkzaam is op andere iPhones. Iets wat we door deze uitspraak niet te weten zullen komen.

Foto: Karlis Dambrans (cc)
(Via)

 • Tags:
 • apple
 • fbi
 • iphone
 • iphone5c

ts iPhone 5C Misdrijf

Rechter sommeert Apple om iPhone van aanslagpleger te kraken

Opmerkelijk ·

Een Amerikaanse rechter heeft Apple gesommeerd om de opsporingsinstanties te helpen bij het kraken van de iPhone 5c van de San Bernardino shooter. Apple zou vrijwillig niet hebben willen meewerken aan het onderzoek.

Rechter sommeert Apple om iPhone van aanslagpleger te kraken

De iPhone 5c van Syed Farook, de man die 14 mensen doodschoot in San Bernardino, draait iOS 9 en die is standaard van encryptie voorzien. Het lukt de autoriteiten daarom niet om toegang tot het toestel te krijgen. Apple wordt nu gesommeerd mee te helpen om toegang tot de informatie op de iPhone te krijgen. Dat zou kunnen door de limiet op mislukte toegangspogingen te omzeilen. Na een aantal mislukte pogingen blokkeert de iPhone en kan hij zelfs gewist worden. Het is onduidelijk of Apple hiertoe in staat is. Apple en Google hebben de laatste jaren hun software van encryptie voorzien waardoor het voor opsporinginstanties moeilijker geworden is om toegang tot iemands telefoon te krijgen. Naast iOS 9 heeft ook Android 6.0 Marshmallow standaard encryptie aanstaan. Toegang zonder de hulp van de eigenaar is dan nagenoeg onmogelijk. In het geval van de iPhone van Syed Farook wordt dat moeilijk; hij werd tijdens zijn vluchtpoging doodgeschoten. De FBI en NSA klaagden in 2014 al over de strenge beveiliging van de iPhone 6.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphone5c
 • sanbernardino

ts iPhone 6c Futuresuplier

Roze Apple iPhone 6C mogelijk voor het eerst op de foto

Geruchten ·

Het lijkt er misschien op dat de iPhone 6C voor het eerst op de foto staat. De verschillen met de iPhone 5C moeten wel met een vergrootglas gezocht worden maar ze zijn er wel degelijk.

Eigenlijk ging het gerucht dat de iPhone 5c geen opvolger zou krijgen. Het model uit 2013 kreeg namelijk vorig jaar geen opvolger en algemeen aangenomen werd dat Apple het toestel op discontinued had gezet. Niets lijkt minder waar en het toestel gaat verder door het leven als de enige 4 inch grote iPhone.

iPhone 6c rear housing

Waar zit hem dan het verschil? Nou niet in het uiterlijk zo lijkt uit deze opgedoken foto. Het enige zichtbare verschil zit hem in de flitser, die is nu langwerpig. Apple gaat dus waarschijnlijk de True Tone-flitser gebruiken die met de iPhone 5s geïntroduceerd werd. Mogelijk krijgt de iPhone 6c ook verbeterde componenten mee waaronder een nieuwere Apple A-processor. Welke precies blijft onduidelijk. Het duurt trouwens nog even voordat we nieuwe iPhones mogen begroeten, dat gebeurt meestal ergens in september.

Bron: FutureSupplier.com

 • Tags:
 • apple
 • iphone6c
 • plastic

ts iPhone 5C S

“Apple stopt volgend jaar productie iPhone 5c”

Geruchten ·

Blijkbaar zitten mensen niet op gekleurde iPhones van plastic te wachten. Apple zou daarom voornemens zijn om volgend jaar de productie van de iPhone 5c stop te zetten. Eerder al gaf CEO Tim Cook toe dat de verkopen niet naar verwachting zijn.

Dat blijkt tenminste volgens een bericht in de Taiwan Industrial and Commercial Times. We weten nog goed toen de iPhone 5c nog niet aangekondigd was maar al wel was uitgelekt. Het zou de goedkope iPhone worden waarmee Apple onder andere in China veel marktaandeel van opkomende Android-makers zou winnen. Hoe teleurgesteld waren we toen we leerden dat de 5c ten tijde aankondiging duurder was dan de iPhone 5! Voor dat geld heb je toch liever een telefoon van metaal?

iPhone 5c blue
We zullen hem nooit vergeten!

Het bleek al snel dat de interesse voor de Apple iPhone 5c lager was dan gedacht. Al een maand na introductie ging het gerucht dat Apple de productie ervan gehalveerd was. Diep getreurd zullen ze bij Apple niet zijn om de flop die de iPhone 5c is. Mensen zijn met bosjes tegelijk naar de winkel gerend voor een iPhone 6 en 6 Plus. Vooral aan die laatste verdient Apple flink bij. Qua componenten betaalt Apple hooguit een tientje meer maar de winkelprijs is 100 euro duurder dan de 'reguliere' iPhone 6.

 • Tags:
 • 5c
 • apple
 • iphone5c

ts 8gb iPhone

Apple introduceert 8 GB uitvoering van iPhone 5c

Telefoonnieuws ·

Zoals verwacht heeft Apple een kleinere 8 GB uitvoering van de iPhone 5c aangekondigd. Een persbericht is er (nog) niet aan gewijd maar het model staat inmiddels wel in de Apple Store.

En als we zeggen de Apple Store dan bedoelen we voorlopig alleen de Engelse winkel. Daar kost de 8 GB uitvoering 429 pond, omgerekend ruim 510 euro. Een slechte deal zo lijkt want hier kost de 16 GB uitvoering van de iPhone 5c momenteel 503 euro. Nu is de Apple Store altijd wat aan de hoge prijs dus mogelijk komen andere aanbieders met meer concurrerende bedragen.

Apple iPhone 5c 8GB

Opvallend is dat Apple nog steeds de iPhone 4S aanbiedt, ook in een 8 GB uitvoering. Weliswaar zijn beide toestellen door de lage opslagcapaciteit goedkoper in aanschaf, erg praktisch zijn ze niet. iOS 7.1 zelf neemt ongeveer 1,5 GB aan ruimte in waardoor je nog maar 6,5 GB aan ruimte over hebt voor apps, foto's en muziek. En eenvoudig ruimte bijplaatsen met microSD-geheugenkaartjes zit er helaas bij Apple niet bij. Bedenkt dus goed vooraf of je hier genoeg aan hebt.

 • Tags:
 • 8gb
 • apple
 • iphone5c

ts iPhone 5C blauw

“Apple iPhone 4S wordt vervangen door 8 GB-uitvoering iPhone 5C”

Geruchten ·

Volgens een vers gerucht wordt het huidige iPhone-instapmodel van Apple binnenkort vervangen door de kleurrijke iPhone 5C. Eerder al werd de iPhone 5 met pensioen gestuurd.

Apple iPhone 4S wordt vervangen door 8 GB-uitvoering iPhone 5C

Wie de iPhone-website van Apple bezoekt treft daar nog steeds de iPhone 4S aan. Opmerkelijk want het model werd in oktober 2011 aangekondigd. Hij wordt echter nog altijd verkocht als goedkoop instapmodel. Maar dan wel in de 8 GB-uitvoering. Apple lijkt mogelijk door de voorraad heen want binnenkort wordt het model ingeruild voor een nieuwe 8 GB uitvoering van de iPhone 5C. Dit model werd samen met de iPhone 5S aangekondigd en is voornamelijk van plastic gemaakt. Ooit ondenkbaar voor de iPhone-fabrikant maar inmiddels al heel normaal. En omdat met de introductie van de 5S de iPhone 5 met pensioen is gestuurd is dat dan meteen het nieuwe instapmodel. Mogelijk helpt dit om de aantal 5C-verkopen te stuwen, iets wat tot op heden niet echt gelukt is.

Bron: @vizileaks

 • Tags:
 • 8gb
 • apple
 • iphone
 • iphone4s
 • iphone5c

ts Plastic iPhone

“Apple iPhone 5C krijgt geen opvolger”

Geruchten ·

De vorig jaar aangekondigde iPhone 5c mag dan wel slecht verkopen, hij heeft wel een positief neveneffect op de verkopen van de iPhone 5s. Toch krijgt hij van Apple geen opvolger. Apple zou klaar zijn met telefoons van plastic.

Apple heeft weliswaar twee nieuwe iPhones gepland staan voor 2014, geen van die krijgt een behuizing van plastic. De iPhone 5c was juist de eerste smartphone van Apple sinds lange tijd die niet van metaal was. Dit alles hoeft trouwens niet het einde te betekenen voor de iPhone 5c. Vermoedelijk zal het model nog lange tijd verkocht worden als instapmodel.

Apple iPhone 5c group
Gelukkig hebben we de foto's nog

Dit bericht is afkomstig van The Wallstreet Journal. Zij beweren dat Apple in 2014 twee iPhones wil uitbrengen, beiden van metaal en de één groter dan 4,5 inch en de andere groter dan 5 inch. Die eerste zou heel goed de iPhone Air kunnen gaan heten, met een uiterst dunne 6 inch body. De laatste iPhone Pro? Apple lijkt hiermee 2014 aan te grijpen om eindelijk weerstand te bieden aan grote(re) Android-smartphones.

Bron: WSJ

 • Tags:
 • apple
 • iphone
 • iphone5c
 • iphonepro

ts iPhone 5C geel

Apple iPhone 5c ondanks slechte verkoopcijfers toch succes

Telefoonnieuws ·

Ja de iPhone 5c is lekker kleurig, nee het model verkoopt niet zoals gehoopt. Deze teleurstellende verkoopcijfers hebben wel een interessant neveneffect; mensen kiezen juist vaker voor de duurdere iPhone 5s. Ze moeten ook wel.

Apple iPhone 5c ondanks slechte verkoopcijfers toch succes

Voorgaande jaren kocht men namelijk na het uitbrengen van een nieuwe iPhone vaak het model van het jaar daarvoor. Nagenoeg even goed en stukken goedkoper. Apple heeft hier met de iPhone 5c een stokje voor gestoken. Ze namen de iPhone 5 namelijk uit productie en vervingen hem door de kleurrijke 5c. Blijkbaar vinden mensen de iPhone 4S dan toch een stap te ver en kiezen dan maar voor de duurdere iPhone 5s. En zo bereikt Apple toch weer wat ze wouden; een hoger marktaandeel van de allerlaatste, aller duurste iPhone. Of dit scenario echter ook vooraf de bedoeling was is onduidelijk.

Bron: Recode.net

 • Tags:
 • apple
 • iphone5c
 • iphone5s

ts Apple iPhone 5C Colours

Foxconn stopt met productie Apple iPhone 5c

Telefoonnieuws ·

We wisten al enige tijd dat de verkoop van de gekleurde iPhone 5c enigszins tegenvalt. Voor Apple begrippen dan. De iPhone 5s doet het daarentegen een stuk beter en daarom schakelt een Foxconn over van de productie van de één op de andere.

Foxconn stopt met productie Apple iPhone 5c

Het gaat om de Foxconn-fabriek in de Chinese provinciehoofdstad Zhengzhou. Voorheen zette medewerkers daar exemplaren van de iPhone 5C in elkaar. De capaciteit die hiermee vrijkomt wordt gebruikt om iPhone 5S' te maken. Dat model doet het in vergelijking met de 5C stukken beter. Foxconn maakt samen met Pegatron voor Apple de iPhone 5C. Foxconn nam daarvan slechts 30% voor z'n rekening. Ook bij Pegatron zouden de orders met 20% zijn teruggeschroefd. Berichten over een tegenvallende verkoop van de gekleurde Apple iPhone 5C dateren al van vorige maand.

Bron: Digitimes.com

 • Tags:
 • apple
 • foxconn
 • iphone5c

ts Apple iPhone 5C Choice

“Apple halveert productie iPhone 5C”

Geruchten ·

Apple zou volgens een Chinese bron de productie van de kleurrijke iPhone 5C met niet minder dan de helft hebben teruggebracht. De nieuwste iPhone verkoopt minder goed dan de iPhone 5S en lijkt niet aan de verwachtingen te kunnen voldoen.

Apple halveert productie iPhone 5C

Mensen die geld uittrekken voor een nieuwe iPhone kiezen doorgaans voor de iPhone 5S. Volgens eerdere berichten zou voor iedere iPhone 5C er drie iPhone 5S over de toonbank gaan. Eerder werd gedacht dat de iPhone 5C een instapmodel zou zijn met een bijbehorend prijskaartje. Ideaal voor mensen uit opkomende landen zoals India en China. Nu dat scenario niet opgaat en de verkoop tegen lijkt te vallen zou Apple besloten hebben de dagelijkse productie van 300.000 exemplaren te verlagen naar 150.000 stuks. En zo lijkt niet alles wat Apple doet in goud te veranderen.

Bron: CTechCN

 • Tags:
 • apple
 • iphone5c
 • productie

ts iPhone 5C kleuren

Apple iPhone 5C komende maandag in Nederland verkrijgbaar

Telefoonnieuws ·

Helaas stond Nederland niet in het lijstje waar de nieuwe iPhone 5S en kleurrijke 5C als eerste uitkwamen. Toch is het webshop Belsimpel gelukt om erg snel die laatste hier uit te brengen, namelijk komende maandag al.

De officiële lancering van de iPhone 5S en 5C voor Nederland is nog altijd niet bekend. Als je je oog hebt laten vallen op de kleurrijke iPhone 5C dan maakt dat ook niet uit, want vanaf maandag kun je er eentje bestellen. Hiermee claimt Belsimpel de eerste webshop in Nederland te zijn die niet alleen de 5C aanbiedt, maar tevens in alle vijf beschikbare kleuren.

Apple iPhone 5C

Zo heb je een iPhone 5C in combinatie met een Tele2-abonnement voor 46 euro per maand plus 59 euro bijbetalen. Betaal je liever niets bij dan kun je kiezen voor een Vodafone Red-abonnement (54 euro per maand). Of kies zelf het beste abonnement voor jouw situatie uit.

 • Tags:
 • apple
 • iphone5c

Beknopte specificaties van de Apple iPhone 5C

Afmetingen 124,4 x 59,2 x 8,97 mm
Gewicht 132 gram
Artikelcode A1507
Codenaam Apple N48
EAN codes 8759099404313, 8719743772762, 8719743772731, 8719743772663, 8719481703776, 8719481703769, 8719481703752, 8719481703738, 8719481703721, 8719481703714, 8719481703691, 8719481703677, 8719481703639, 8719481703615, 8719481703608, 8719481703592, 8719244270873, 8712421518706, 8712421518690, 8712421518683, 8712421518669, 8712421516344, 8712421516313, 8712421515996, 8712421515989, 8712421515736, 8712421515729, 8712421515699, 8712421515682, 8438474419219, 8438473887811, 8438473887613, 8438473887415, 6088590979603, 4043972176331, 2000012950810, 2000012950803, 2000012950797, 2000012950780, 2000012950773, 2000012950766, 2000012950759, 2000012950742, 2000012950735, 2000012950728, 0886000000000, 0885909962440, 0885909941537, 0885909941469, 0885909941421, 0885909941414, 0885909941292, 0885909941186, 0885909941049, 0885909941018, 0885909940936, 0885909940929, 0885909940790, 0885909940684, 0885909940660, 0885909940547, 0885909940509, 0885909940479, 0885909940431, 0885909940424, 0885909838837, 0885909838714, 0885909838592, 0885909808755, 0885909808656, 0885909808151, 0885909808052, 0885909805150, 0885909805051, 0885909804993, 0885909804252, 0885909804153, 0885909804092, 0885909803651, 0885909803552, 0885909803491, 0885909800292, 0885909800254, 0885909800193, 0885909796038, 0885909795970, 0885909795505, 0885909795314, 0885909795253, 0885909794591, 0885909794539, 0885909794003, 0885909793877, 0885909741755, 0843591030663, 0759776383526, 0649906100225, 0000000376334 Toon nog 84 anderen, 8719481703615, 8719481703608, 8719481703592, 8719244270873, 8712421518706, 8712421518690, 8712421518683, 8712421518669, 8712421516344, 8712421516313, 8712421515996, 8712421515989, 8712421515736, 8712421515729, 8712421515699, 8712421515682, 8438474419219, 8438473887811, 8438473887613, 8438473887415, 6088590979603, 4043972176331, 2000012950810, 2000012950803, 2000012950797, 2000012950780, 2000012950773, 2000012950766, 2000012950759, 2000012950742, 2000012950735, 2000012950728, 0886000000000, 0885909962440, 0885909941537, 0885909941469, 0885909941421, 0885909941414, 0885909941292, 0885909941186, 0885909941049, 0885909941018, 0885909940936, 0885909940929, 0885909940790, 0885909940684, 0885909940660, 0885909940547, 0885909940509, 0885909940479, 0885909940431, 0885909940424, 0885909838837, 0885909838714, 0885909838592, 0885909808755, 0885909808656, 0885909808151, 0885909808052, 0885909805150, 0885909805051, 0885909804993, 0885909804252, 0885909804153, 0885909804092, 0885909803651, 0885909803552, 0885909803491, 0885909800292, 0885909800254, 0885909800193, 0885909796038, 0885909795970, 0885909795505, 0885909795314, 0885909795253, 0885909794591, 0885909794539, 0885909794003, 0885909793877, 0885909741755, 0843591030663, 0759776383526, 0649906100225, 0000000376334
Platform
iOS 10.1
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.0 inch, TFT
Hardware
Camera 8 MP
Processor Apple A6, dual core
Selfiecamera 1.2 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 1440 mAh

Alle Apple iPhone 5C specificaties


Video over de Apple iPhone 5C

En ze zijn er weer; Apple iPhone droptest #5s #5c


Alternatieven van de Apple iPhone 5C

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Apple iPhone 5C (A1507)
Alcatel Pixi 4 (4) Dual SIM (4034D)
 Huidig product 
iOS10.1
Kleurenbeeldscherm4.0 inch, TFT4.0 inch, TN
Camera8 MP2 MP
ProcessorApple A6, dual core1.3 GHz, MediaTek MT6580, quad core
Selfiecamera1.2 MP2 MP, VGA camera, flitser
4G (LTE)
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))4 GB (Opslaggeheugen), 512 MB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij1440 mAh1500 mAh

Volledige vergelijking Apple iPhone 5C en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Apple 5C