Apple Pay nu al marktleider mobiel betalen in de VS

· 1 reactie


Apple mag dan nog maar sinds kort haar eigen betaaldienst Apple Pay gelanceerd hebben, het is naar eigen zeggen nu al marktleider in de Verenigde Staten. Binnen 72 uur werden 1 miljoen creditcards geactiveerd aldus Tim Cook tijdens een interview.

Apple CEO Tim Cook zei dit tijdens het WSJD Live-event. Volgens hem zijn er inmiddels zoveel creditcards gekoppeld aan Apple Pay dat het hiermee met afstand de grootste mobiele betaaldienst in de VS is. Zelfs als je de totale concurrentie bij elkaar optelt komt het niet in de buurt van Apple Pay.

Apple Pay
Betalen met je mobiel

Apple Pay werkt alleen met de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Dat komt omdat beide modellen een ingebouwde NFC-chip bevatten waarmee volgens Apple veilig mee betaald kan worden. Inmiddels zijn er tal van winkels waar de dienst geaccepteerd wordt. Er zijn er echter ook dit zich distantiëren van Apple Pay. Apotheker CVS is daar één van. Niet alleen schakelden zij NFC uit in hun betaalautomaten ze steunen ook actief een alternatief van Apple Pay; CurrentC dat via QR-codes werkt. In een reactie hierop zei Cook dat retailers uiteindelijk moeten doen wat klanten willen. In Nederland is Apple Pay nog niet beschikbaar.

Bron: WSJ


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel