Marktaandeel Windows Phone 8.1 nu groter dan versie 8.0


Er zijn voor het eerst meer telefoon met versie 8.1 van Windows Phone dan dat er telefoons met versie 8.0 zijn. Vreemd genoeg steeg ook het aantal gebruikers dat met een verouderde Windows Phone 7-toestel rondloopt.

De cijfers zijn afkomstig van AdDuplex, een advertentieplatform voor Windows Phone. Zij berekenden dat het percentage Windows Phone 8.1-telefoons wereldwijd op 46,7% zit tegen 36,8% op Windows Phone 8.0. Het is voor het eerst dat het gebruik van Windows Phone 8.1 hoger ligt dan Windows Phone 8.0. AdDuplex splitste de cijfers ook uit naar fabrikant en model.

Windows Phone marketshare

Het mag dan ook geen verrassing heten dat Nokia met overgrote deel van de markt voor z'n rekening neemt; 94,99%. HTC, Samsung en Huawei verdelen de rest van de koek. De nieuwe kleine OEM's mogen het restant van 0,08% verdelen. Nagenoeg niets dus maar wel een ruime verdubbeling ten opzichte van de 0,03% eerder. Van alle Nokia's die Windows Phone draait doet de Lumia 520 het nog altijd het beste; 26,9% van alle Windows Phones is een Lumia 520.

Bron: Slideshare.net


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel