Nokia zou in 2016 de smartphonemarkt opnieuw kunnen betreden


De telefoontak van Nokia mag dan wel zijn doorverkocht aan Microsoft dat wil niet zeggen dat het bedrijf niet meer bestaat. Sterker nog, ze zouden in 2016 zelfs opnieuw de telefoonmarkt kunnen betreden. Hints daarvoor worden nu al afgegeven.

Nokia, wat er nog van over is, maakte onlangs haar kwartaalcijfers bekend. Die waren bovenverwachting goed. In de bijbehorende Earnings Call maakte de CFO van Nokia duidelijk dat de naam Nokia nog steeds wat waard is in de mobiele wereld en dat het zonde zou zijn om niets met die waarde te doen. Tegelijkertijd maakt hij duidelijk dat Nokia tot en met 2015 geen telefoons mag maken in verband met de deal met Microsoft.

Nokia House Finland
Nokia House in Finland

Dat opgeteld bij de blijvende interesse van Nokia in de telecomwereld en het is niet ondenkbaar dat Nokia in 2016 weer met een eigen telefoon uitkomt. En aangezien Nokia zich momenteel erg op Android toelegt kunnen wij wel raden waar die onder draait. Nokia bracht de HERE navigatiesoftware onlangs als beta uit voor Android en niet lang geleden bracht het ook een eigen launcher voor Android uit. Het bedrijf moet dan tegen die tijd echter wel op zoek naar nieuw personeel want de meeste met kennis over mobiele telefoons zijn overgenomen door Microsoft of zijn vrijwillig vertrokken.

Foto: -Majestic- (cc)
Bron: SeekingAlpha.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel