Apple verslaat Samsung met sterke verkoopstart iPhone 6 en 6 Plus in thuisland Korea


Apple's nieuwe iPhone 6 en 6 Plus doet het flink beter dan Samsung's eigen Note 4 in thuisland Zuid-Korea. Mogelijk zelfs met een factor van 3. Toch zou Samsung er meer van verkocht hebben als ze meer exemplaren beschikbaar hadden.

Samsung stelde namelijk een beperkt aantal exemplaren van de Note 4 beschikbaar voor Zuid-Koreaanse providers. Iedere netwerkoperator kreeg slechts 10.000 exemplaren en met drie operators kom je dan al snel op 30.000. Veel maar niet zoveel als de 100.000 exemplaren die Apple mogelijk verkocht van de iPhone 6 en 6 Plus. Exacte cijfers zijn niet binnen en het gaat dus voorlopig om schattingen.

Apple iPhone 6 Plus vs Samsung Galaxy Note 4
iPhone 6 Plus vs Note 4

Samsung moest alle zeilen bijzetten om eerder dan Apple haar nieuwe vlaggenschip op de markt te brengen. Hierdoor waren er mogelijk nog niet genoeg voorraden wat nu dus mogelijk tegen ze werkt. Apple bezit momenteel slechts een marktaandeel van 6% in Zuid-Korea wat relatief laag is. De Koreanen zijn dol op grotere smartphones en nu Apple de grotere iPhone 6 Plus heeft uitgebracht zou dat wel eens slecht nieuws kunnen betekenen voor Samsung.

Bron: WSJ


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 4

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 4


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel