Apple meldt record openingsweekend iPhone 6 en 6 Plus van 10 miljoen verkopen


Intussen zijn er al 10 miljoen mensen met een iPhone 6 of iPhone 6 Plus. Apple meldt namelijk dat tijdens het openingsweekend alleen al 10 miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Een record, al hadden het er volgens Apple meer kunnen zijn.

10 miljoen is inderdaad een record voor de iPhone 6 en 6 Plus maar het verschil met het openingsweekend van de iPhone 5s en 5c is 'maar' 1 miljoen. Eerdere schattingen gingen nog uit van 16 miljoen exemplaren. Het nieuwste toestel van Apple ging op 19 september in de verkoop in de VS, Canada, Australië, Hong Kong, Puerto Rico, Singapore, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Komende vrijdag gaat het toestel in nog eens 20 landen in de verkoop waaronder Nederland. De pre-ordering is al begonnen.

iPhone 6 multitasking

CEO van Apple Tim Cook zei er hetvolgende over; “De verkopen van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus tijdens het openingsweekend overtrof onze verwachtingen en we kunnen niet gelukkiger zijn. ... En terwijl ons team erin geslaagd is de eerste productie-fase beter dan ooit af te handelen zouden we meer iPhones verkocht hebben als de voorraden groter waren. We werken hard om bestellingen zo snel mogelijk te verwerken.” Een opvallende uitspraak, die door sommigen misschien wel als kritiek kan worden opgevat. Vooral voorraden van de iPhone 6 Plus zouden erg laag zijn waardoor mensen achter achter net net vissen. Intussen zijn de eerste iPhones al in Nederland gespot omdat webshop Belsimpel.nl al enkele modellen heeft geïmporteerd. Het gaat dan met name om de grijze iPhone 6 met 16 GB aan geheugen.

Bron: Businesswire.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB Space Grey Refurbished
€ 119,00 € 119,00   Bekijk
Partly
16 GB Gold Refurbished
€ 139,00 € 139,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Partly
16 GB Silver Refurbished
€ 164,00 € 164,00   Bekijk
TelefoonDiscounter.nl
Silver Refurbished
€ 229,00 € 229,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel