Firmware Update Friday - Week 38

· 2 reacties


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Sony Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR en de iPhone 4S, 5, 5c en de iPhone 5s.

Sony Xperia Z, Xperia ZL en Xperia ZR - Android 4.4.4

Android 4.4.4. Dat is op dit moment de allernieuwste officiële Android-versie. Natuurlijk heeft Google het al wel over Android L gehad maar zolang we nog niet eens weten hoe die precies heet is KitKat de laatste versie, en 4.4.4 daarmee de meest recente. Hij staat nu klaar voor liefst drie Xperia-telefoons, te weten de Xperia Z, Xperia ZL en de Xperia ZR.

Naar goed Sony-gebruik krijg je met deze update niet alleen de nieuwste Android-versie. Er zijn ook de nodige zaken aangepakt. De belangrijkste is misschien nog wel het uithoudingsvermogen. Sony heeft gesleuteld aan sommige apps zodat ze op de achtergrond minder stroom verbruiken. En hierdoor gaat je toestel langer mee. Verder zijn er her en der wat bugs geplet en dat komt de algemene stabiliteit alleen maar ten goede. Updaten kan via het toestel zelf. Maak voor de zekerheid een back-up. Je weet immers maar nooit.

iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c en iPhone 5s - iOS 8

Deze week bracht Apple ook iOS 8 uit voor iPhones vanaf de iPhone 4S en hoger. Updaten kan alleen als je 4,6 GB aan vrije ruimte over hebt op je iPhone. Bovendien is uit tests gebleken dat iOS 8 vooral de iPhone 4S niet ten goede komt qua performance. Het toestel wordt er flink trager van dus wordt updaten in zekere zin ook afgeraden. Voor de iPhone 5, 5c en 5s geldt over het algemeen dat je wel goed zit.

iOS 8 new features

iOS 8 kent zeer veel nieuwe functies die we al eerder hebben besproken. Kort opgesomd is het een foto-synchronisatie in iCloud, vernieuwde berichten-app, ondersteuning voor alternatieve toetsenborden, HealthKit, betere samenwerking tussen iPhone, iPad en Mac en verbeterde spotlight. Maar iOS 8 kent ook talloze beveiligingsupdates waardoor updaten wel sterk aanbevolen is. Updaten kan zoals gebruikelijk via het toestel zelf (mits voldoende vrije ruimte beschikbaar is) of via de PC of Mac dankzij iTunes. De eerste versie van iOS 8 kent nog wat bugs die ongetwijfeld de komende tijd door Apple opgelost gaan worden. Heb dus geduld en als dat het je niet waard is dan raden we aan nog heel even te wachten totdat iOS 8.0.1 wordt uitgerold. Wie een iPhone 6 of iPhone 6 Plus besteld heeft kan niet kiezen, die worden standaard met iOS 8 geleverd.


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Partly
16 GB White Refurbished
€ 99,00 € 99,00   Bekijk
Green Mobile
16 GB White Refurbished
€ 105,00 € 105,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel