iFixit schroeft iPhone 6 Plus open, vindt naast mega batterij geen verrassingen


Terwijl jij gewoon op bed lag heeft iFixit urenlang in de rij gestaan om een iPhone 6 Plus te bemachtigen. Niet alleen hebben ze een exemplaar binnen, ze hebben hem ook alvast open gemaakt. En wij kunnen daar nu van meegenieten.

Het is inmiddels een traditie. Apple kondigt een nieuwe iPhone aan, meldt niet alle specs, iFixit schroeft hem open en tadaa, ook de ontbrekende puzzelstukjes worden duidelijk. En ook dit keer is het de vraag wat voor verrassingen ze binnenin zullen aantreffen.

iFixit iPhone 6 Plus battery

Maar om een lang en spannend verhaal kort te houden; die vonden ze nagenoeg niet. Behalve dan de 2.915 mAh grote batterij. Die is daarmee bijna twee keer zo groot als in de iPhone 5s. Dat verklaart waarom die zo snel op ging. Grote verandering is hoe de Touch ID-sensor is bevestigd. Volgens de knutselaars van iFixit is dat bij de iPhone 6 Plus beduidend beter geregeld waardoor de kans op beschadiging tijdens het openen van het apparaat flink is afgenomen. Al met al krijgt de iPhone 6 Plus een repareerscore van 7 wat hoger is dan de 6 die de iPhone 5s destijds nog kreeg.

Reguliere iPhone 6

iFixit heeft inmiddels ook de reguliere iPhone 6 opengemaakt. Die heeft op moment van schrijven nog geen 'Repairability Score', maar lijkt verder redelijk in lijn te zijn met de iPhone 6 Plus.

Bron: iFixit.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel