Sony Xperia Z

8,9 / 10 op basis van 6 reviews
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Sony Xperia Z (C6603)
Xperia Z zwart voorkant
Xperia Z zwart achterkant
Xperia Z camera ui
Xperia Z santorini screen
Xperia Z rechterzijkant

Reviews over de Sony Xperia Z

8,9
6 reviews
5 sterren
3 reviews
4 sterren
2 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Alles wat Sony te bieden heeft in een ruim jasje”

·

 • Stof-/waterdicht
 • Beeldschermkwaliteit
 • Camera
 • Omvang toestel
 • Uithoudingsvermogen
 • Gesprekskwaliteit
 • Verbindingen

Sony Xperia Z review: alles wat Sony te bieden heeft in een ruim jasje De Xperia Z beschikt over een 1,5 GHz quadcore processor, 2 GB aan RAM-geheugen, 13,1 megapixel camera, HDR óók in videomodus, 16GB intern geheugen en een microSD-geheugenkaartslot. Dit alles is verpakt in een jasje dat gecertificeerd een plons in het water kan weerstaan en ook stof buiten de deur houdt. Waar Sony Ericsson in het verleden vaak achter de meute aanliep, zit het nu in de voorhoede van een generatie smartphones met de nieuwste specificaties en grote schermen die dit jaar uit gaan komen. Denk daarbij aan de HTC One en de Samsung Galaxy S4. Toch moeten we ook de Nokia Lumia 920 niet ver…


·

Heb de telefoon nu vijf maand, heb op het scherm een put zitten. Is ontstaan door sleutels in de broekzak. Scherm is niet schoon te houden van vingerafdrukken (voorheen HTC desire gehad, geen probleem). Telkens opladen wordt het laadklepje niet beter van. Rand tussen scherm en behuizing is niet schoon te houden (snoezelig) Nachtopnames zijn niet mooi. HDR laat ook te wensen over, moet beter kunnen. Batterij duur matig, kan niet één dag volmaken.

0 0

·

Ik heb de paarse nu sinds 20 maart. Ben super tevreden!! Wat een gaaf en mooi toestel! En super snel!
Een extra geheugenkaartje er bij gekocht en de officiële dock. Deze is ontzettend handig!
Over batterijduur: Bij normaal tot veel gebruik heb ik na een werkdag nog minimaal 50% over. Dit is dan besteed aan internet e.d. Niet aan bellen. Vanmorgen om 7:00 van de lader gehaald en het is nu 22:25 en telefoon geeft aan 63%. Half uur gebeld en veel op internet netwerk, niet via wifi. Zelfs de navigatie nog even aan gehad.. batterij duur is langer dan bij mijn vorige Sony, Xperia S. Als ik de stamina mode aanzet merk ik wel degelijk verschil!!

0 0

Alle Sony Xperia Z reviews


De Sony Xperia Z in het nieuws

ts Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 52

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Sony Xperia Z, Xperia ZL en de Xperia ZR.

Sony Xperia Z, ZL en ZR - Android 4.3

Nadat eerder al andere modellen van Sony geüpgraded werden naar Android 4.3 Jelly Bean is het deze week de beurt aan de Xperia Z, ZL en de Xperia ZR. Naast al het lekkers dat in Jelly Bean zit zoals Project Butter krijg je van Sony ook vernieuwde versies van haar eigen apps zoals Messaging, MyXperia, Smart Connect, Small apps, TrackID en Sony Select.

Android 4.3 Jelly Bean for Sony

Ook de meer bekende apps zoals Walkman, Album en Movies zijn vernieuwd. Handig is de STAMINA-modus die meer uit de batterij kan halen. Het uitrollen van Android 4.3 verschilt per markt en provider. Heb dus geduld.

 • Tags:
 • firmware update friday
 • xperiaz
 • xperiazl
 • xperiazr

ts Sony Xperia Z1

Sony ‘Honami’ mogelijk als Xperia Z1 door het leven

Geruchten ·

De laatste tijd hebben we het hier redelijk vaak over de Honami of i1, het nieuwste vlaggenschip van Sony dat mogelijk begin volgende maand wordt aangekondigd. Het gaat hier overduidelijk om een codenaam. De echte naam is mogelijk Xperia Z1.

Eerder nog werd 'i1' genoemd als mogelijke naam voor de Honami. Nu zijn er signalen die wijzen op Xperia Z1. Momenteel gebruikt Sony voornamelijk één enkele letter om haar telefoons aan te duiden, al zijn er hier en daar uitzonderingen. De Xperia Z1 doet vermoeden dat het de eerste in een reeks nieuwe modellen is. Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat het niet klopt.

Sony Xperia i1 L39h Honami Xperia Z1

Iets waar we iets makkelijker over kunnen oordelen is deze persrender die de achterkant van de Honami laat zien. Niet alleen dat, ook laat de render drie mogelijke uitvoeringen zien; wit, zwart en paars. Een reële mogelijkheid want de Xperia Z wordt in exact die drie kleuren aangeboden.

Bron: ePrice

 • Tags:
 • honami
 • i1
 • sony
 • xperiai1
 • xperiaz1

ts Sony Honami Teaser

Sony geeft teaser vrij voor i1 ‘Honami’

Geruchten ·

Vier september wordt de volgende supersmartphone van Sony verwacht. Die harde voorspelling durven we nu wel te maken nu Sony een teaser de deur uit heeft gedaan.

De teaser toont wat op het eerste gezicht een paarse streep lijkt. Eenmaal ingezoomt lijkt het op de rand van een telefoon. Een telefoon die ons sterk doet denken aan de inmiddels breeduit gelekte i1 ‘Honami’.

Sony i1 Honami teaser

Van de Sony i1 wordt gezegd dat het een 5 inch Full HD telefoon is met 20,7 megapixel camera en Snapdragon 800-processor. De behuizing van de i1 zou iets compacter zijn dan de huidige Xperia Z. De aankondiging valt vermoedelijk samen met de introductie van Samsung's nieuwe Galaxy Note 3 tijdens de start van de IFA-beurs in Berlijn.

Via: XperiaBlog.net

 • Tags:
 • honami
 • i1
 • ifa13
 • sony

ts Sony Honami I1

Sony i1 ‘Honami’ superphone laat zich in high-res fotograferen

Geruchten ·

Sony's nieuwe vlaggenschip, de i1 Honami, kennen we al van uitgelekte informatie en ook een blurry afbeelding is inmiddels binnen. Maar er zijn nieuwe foto's opgedoken, ditmaal in een veel hogere resolutie.

Zodoende krijgen we een veel beter beeld van Sony's nieuwe vlaggenschip. Vermoedelijk krijgt dit model de naam i1 mee en beschikt het over specificaties als een Snapdragon 800 processor, een 5 inch Triluminos-display en een 20 megapixel camera met Xenon-flitser. Qua uiterlijk lijkt het model erg op de Xperia Z. Overigens zijn er ook bronnen die spreken over een 13 megapixel camera in plaats van 20.

Sony i1 Honami

Aan de afbeeldingen maken we op dat de i1 een metalen omhulsel krijgt, een achterzijde met een licht relief van leer en speakers die in de uiteinden zijn verwerkt. Verder zien we een fysieke cameraknop. Over de lanceerdatum bestaat nog veel onduidelijkheid. Sony heeft nog voor 4 juli een persconferentie in Parijs staan. Mogelijk gaat het slechts om een demonstratie van de eerder aangekondigde Xperia Z Ultra. Het is waarschijnlijker dat Sony wacht tot september voor het deze i1 daadwerkelijk aankondigt. Via de bronlink tref je trouwens nog veel meer beeldmateriaal aan van Sony's nieuwste mobiel.

Bron: Justamp

 • Tags:
 • honami
 • i1
 • sony

ts Qualcomm Snapdragon 800

Variant van Sony Xperia Z met Qualcomm Snapdragon 800 CPU in de maak?

Geruchten ·

Zo'n Xperia Z Ultra met een razendsnelle Snapdragon 800 processor is natuurlijk smullen. Maar niet iedereen heeft ruimte voor een phablet in z'n broekzak. Sony zou daarom een variant van de Xperia Z met de Snapdragon 800 overwegen.

Variant van Sony Xperia Z met Qualcomm Snapdragon 800 CPU in de maak?

Momenteel maakt de Xperia Z gebruik van een Snapdragon S4 Pro. Daar was vorig jaar niks mis mee, maar de nieuwere Snapdragon 800 is inmiddels uit en verplettert de S4 Pro qua performance. In benchmarks laat de processor een verbetering van 2,5 tot 3x zien. Een significante upgrade dus. Er wordt ook gesproken over een nieuw TFT-paneel, mogelijk een Super LCD3 die we ook in de HTC One terugvinden. En laten we nou niet erg positief zijn over het paneel in de Sony Xperia Z, dus ook dit zou iets zijn waar we blij van worden.

Bron: GForGames.com

 • Tags:
 • snapdragon800
 • sony
 • xperiaz

ts Sony Xperia Zu Togari

Sony Togari phablet heet mogelijk Xperia ZU

Geruchten ·

Als phablets je niet groot genoeg kunnen zijn dan heeft Sony mogelijk goed nieuws voor je. De Xperia ZU is namelijk naar verluidt 6,44 inch groot. Een kat-vriendelijke foto van de Xperia ZU is vandaag uitgelekt.

Sony Togari phablet heet mogelijk Xperia ZU

Sony heeft ons niet eerder op een phablet getrakteerd, de Xperia Z is met z'n 5 inch momenteel de grootste Sony-telefoon die je kunt krijgen. Die zou echter 25 juni wel eens van de troon gestoten kunnen worden, want dan kondigt Sony mogelijk deze Xperia ZU aan. Die naam lekte vandaag uit. Het toestel zelf beschikt over een monsterlijk grote 6,44 inch 1080p Triluminos display, een Snapdragon 800 quadcore-processor die op 2,3 GHz geklokt is en een 8 megapixel Exmor RS camera. Daar bovenop krijgt de Xperia ZU een IP58-certificaat waarmee hij ook nog spatwaterdicht is.

Bron: Vr-zone.com, foto: Esato.com

 • Tags:
 • l4
 • phablet
 • sony
 • togari
 • xperiazu

ts Sony Xperia Z Aosp

Is de Sony Xperia Z de volgende die een Google Edition krijgt?

Geruchten ·

Google had tijdens het Google I/O een verrassing in petto, namelijk de Galaxy S4 zonder TouchWiz maar met stock Android. Niet veel later kwam ook de HTC One in een Google Edition uit. Is Sony de volgende die haar vlaggenschip 'kaal' gaat uitbrengen?

Is de Sony Xperia Z de volgende die een Google Edition krijgt?

Wij zouden er geen bezwaar tegen hebben. De Xperia Z is namelijk qua vormgeving een zeer onderscheidende Android-telefoon en stock Android Jelly Bean zou de Timescape-haters over de streep kunnen trekken. De vraag is in dat geval wel in hoeverre specifieke Sony-zaken nog ondersteund worden. We kunnen ons voorstellen dat zaken als xLOUD niet meer werken. Sony is trouwens geen onbekende op het gebied van kale Android-versies. Het werkt al langer aan zogenaamde AOSP-versies voor haar assortiment waaronder de Xperia Z. Het is dus al mogelijk om de stock-versie van Android op je Z te draaien, al wordt het voor dagelijks gebruik afgeraden.

Bron: Android.gs

 • Tags:
 • aosp
 • sony
 • stockandroid
 • xperiaz

ts Sony Mobile Growing

“Sony Xperia L4 Togari wordt 6,4 inch grote phablet”

Geruchten ·

De LG Optimus L4 II is niet de enige L4 die vandaag in het nieuws komt. Sony's eigen L4 moet een immense phablet worden waarmee je op kunt schrijven, zelfs met een potlood.

Het lijkt er steeds meer op dat de Galaxy Note de nodige concurrentie gaat krijgen. Kondigde eerder LG de Optimus G Pro aan, nu lijkt ook Sony zich te willen roeren in de phablet-markt. Hiervoor wordt de L4 'Togari' ingezet. Vermoedelijk allebei codenamen. En de L4 moet een beest van een phablet worden, niet alleen qua specificaties maar ook qua omvang.

Sony phones are getting bigger
Sony-telefoons worden groter

Zo moet allereerst het scherm van de Xperia L4 maar liefst 6,4 inch groot zijn. Momenteel is de Galaxy Mega 6.3 van Samsung het grootst. Sony lijkt gelukkig voor een Full HD te gaan om toch op een redelijke PPI uit te komen. Verder wordt genoemd een 13,1 megapixel Exmor-camera, een 2,3 GHz Snapdragon 600 of 800 processor, 3 GB aan RAM-geheugen en een 3.500 grote batterij. Het toestel krijgt ondersteuning voor een stylus, maar het zou zelfs mogelijk zijn om met een pen of potlood aantekeningen te maken. Tot slot zit er ook een infrarood-zender op zodat het toestel als universele afstandsbediening dienst kan doen. Momenteel is de Xperia Z de grootste Sony-telefoon die je vandaag de dag kunt kopen.

Bron: Techblog.gr

 • Tags:
 • c680x
 • l4
 • phablet
 • sony
 • togari

ts Sony Lens

Sony Xperia UL laat voor het eerst gezicht zien

Geruchten ·

Grote kans dat de Sony Xperia UL je niets zegt. Dit nog onaangekondigde toestel laat namelijk voor het eerst z'n gezicht zien. Toch is het een monster van een telefoon waar alleen maar één grote ‘maar’ aan zit.

Eerst maar eens de cijfers. De Xperia UL Gaga beschikt over een 1080p display, een Snapdragon 600 processor, heeft 2 GB aan RAM-geheugen en een stevige 2.300 mAh grote batterij. Als het water je al in de mond loopt willen we je verzoeken niet voor de winkel te gaan liggen want de XL is bedoeld voor de Japanse operator KDDI.

Sony Xperia UL
De Sony Xperia UL

Dat is natuurlijk jammer. Je zou ook kunnen denken dat deze UL een kleine update is van de bestaande Xperia Z in afwachting naar de 'Honami' met 20 megapixel camera. En met die gedachte kunnen wij prima leven.

Bron: Cnmo.com

 • Tags:
 • gaga
 • kddi
 • sony
 • xperiaul

ts Sony Xperia

Opvolger Sony Xperia Z nu al gespot?

Geruchten ·

Op dit moment zal de Sony C670X je vermoedelijk weinig zeggen, maar rond de zomer zullen we dit toestel mogelijk kennen als hét nieuwe vlaggenschip en de opvolger van de Xperia Z. Naast specs is er ook al een afbeelding.

Toch hebben we onze twijfels bij deze afbeelding. Zo zou het scherm van de C670X naar verluidt 4,8 inch zijn, maar vanwege de (enorme) bezel zou het toestel erg groot uitvallen. Bovendien lijkt het toestel op de eerder uitgelekte Xperia SP. Inmiddels weet de bron ook te melden dat het vermoedelijk om een template-afbeelding gaat die Sony vaker gebruikt voor nog niet officiële telefoons.

Sony Xperia C670X
Sony Xperia C670X?

Laten we ons daarom richten op de overige informatie. De bron spreekt over een toestel met 4,8 inch scherm en Full HD. De Sony C670X krijgt waarschijnlijk een Qualcomm Snapdragon 600 processor mee die op 1,8 GHz geklokt is. Mogelijk wordt dit toestel al rond de zomer aangekondigd als de opvolger van de Xperia Z. Dat toestel werd op 8 januari aangekondigd en ligt inmiddels in de winkel.

Bron: XperiaBlog.net

 • Tags:
 • c670x
 • sony
 • xperia

ts Sony C6802 640x559

Volgende Sony super-smartphone nu al gespot?

Geruchten ·

De wereld van mobiele telefoons is snel, zo snel zelfs dat wanneer het huidige vlaggenschip nog op de markt moet verschijnen het volgende al in de startblokken staat. De C6802 van Sony bijvoorbeeld, die de Xperia Z moet opvolgen.

Volgende Sony super-smartphone nu al gespot?

Een vermelding van het toestel, waarvan afbeeldingen ontbreken, dook op op een website die HTML5-scores bijhoudt. Zodoende weten we dat de C6802 over een Full HD beeldscherm beschikt en onder Android 4.2 Jelly Bean draait. Mogelijk gaat het hier om de opvolger van de Sony Xperia Z en Xperia ZL. Maar omdat dergelijke useragent-strings makkelijk te vervalsen zijn kan het ook om een hoax gaan. Ons advies? Kijk voorlopig uit naar de Xperia Z.

Via: Xperiablog.net

 • Tags:
 • c6802
 • sony
 • xperia

20137ts Sony Xperia Z

Sony kondigt met Xperia Z haar eerste Full HD-telefoon aan

Telefoonnieuws ·

Zonder verdere verrassingen heeft Sony de Xperia Z aangekondigd; Sony's eerste full-HD smartphone in de onmiskenbare Sony-stijl.

Niet alleen is de Xperia Z een 5 inch smartphone met Full HD resolutie, het bevat ook alle technologische snufjes waardoor Sony-producten zo gewild zijn zoals de BRAVIA Engine, Exmor RS en xLoud. Ze moeten net dat beetje meer geven op concurrerende smartphones.

Sony Xperia Z
De Sony Xperia Z

Alle uitgelekte specificaties bleken te kloppen; een 1,5 GHz quadcore processor, 2 GB aan RAM-geheugen, 13,1 megapixel camera, HDR óók in videomodus, WiFi met Miracast, een microSD-geheugenkaartslot, IPX5/7 (waterbestendig) & IP5X (stofbestendig), en tot slot ook nog LTE. Het maakt de Sony Xperia Z zowel zakelijk als privé een interessante smartphone.

De Sony Xperia Z komt uit in drie verschillende kleuren; Black, White en Purple tegen een verwachte verkoopprijs van € 629. De 'Z' ligt vanaf maart in de winkel. Het bedrijf maakt verder bekend dat de eerder genoemde Xperia ZL niet in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

 • Tags:
 • fullhd
 • sony
 • xperiaz

Beknopte specificaties van de Sony Xperia Z

Afmetingen 139 x 71 x 7,9 mm
Gewicht 146 gram
Artikelcode C6603
Codenaam Sony Yuga
EAN codes 8712421514562, 8712421512957, 7311271418825, 7311271418269, 7311271411710, 7311271408185, 7311271408161, 7311271408116, 7311271407898, 7311271407737, 7311271407720, 7311271407638, 7311271406969, 7311271406952, 7311271406495, 2000012304194, 2000012158520, 2000012158513 Toon nog 4 anderen, 7311271406952, 7311271406495, 2000012304194, 2000012158520, 2000012158513
Platform
Android 4.1 (Jelly Bean)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.0 inch, TFT
Hardware
Camera 13.1 MP
Processor 1.5 GHz, Qualcomm Snapdragon, quad core
Selfiecamera 2.2 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 2330 mAh

Alle Sony Xperia Z specificaties


Video’s over de Sony Xperia Z

Dom O’Brien van Sony pakt voor ons de Xperia 10 III uit en legt z'n belangrijkste functies en verbeteringen uit

De Sony Xperia XZ2 Premium beschikt dankzij z'n combinatie van kleuren- en zwart/wit-sensor over een enorm lichtgevoelige camera. Ideaal voor in het donker

De Sony Xperia XA2 met z'n vernieuwde Loop surface-design krijgt naast een 23 MP-camera ook een 8MP selfiecam met groothoeklens mee

Sony Australi sponsorde de 79e editie van Wee Waa Show waar Daft Punk optrad. Enkele Xperia Z-eigenaren maakten dit

AOSP nu beschikbaar voor Sony Xperia Z


Alternatieven van de Sony Xperia Z

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Sony Xperia Z (C6603)
Cat S61
Samsung Galaxy XCover 5 (G525)
Motorola Moto G5 (XT1676)
Motorola Moto G (2015) (XT1541)
 Huidig product    
Android4.1 (Jelly Bean)8.0 (Oreo)117.0 (Nougat)5.1
Kleurenbeeldscherm5.0 inch, TFT5.2 inch, IPS5.3 inch, TFT5.0 inch, TFT5 inch, TFT
Camera13.1 MP16 MP16 MP13 MP13 MP
Processor1.5 GHz, Qualcomm Snapdragon, quad core2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 630, octa core2.0 GHz, Samsung Exynos 850, octa core1.4 GHz, Qualcomm Snapdragon 430, octa core1.4 GHz, Qualcomm Snapdragon 410, quad core
Selfiecamera2.2 MP8 MP5 MP5 MP5 MP
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM)), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij2330 mAh4500 mAh3000 mAh, verwisselbaar2800 mAh, verwisselbaar2470 mAh

Volledige vergelijking Sony Xperia Z en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Sony Z