Apple verkocht mogelijk 16 miljoen iPhones tijdens openingsweekend


Apple zelf meldde een recordaantal pre-orders van de iPhone 6 zonder daarbij getallen te noemen. De eerste schattingen spreken nu van 16 miljoen exemplaren. Hiermee zou het vorige record van 9 miljoen iPhone 5s/5c verpletterd worden.

De eerste persberichten van Amerikaanse operators komen nu binnen en allemaal spreken ze van een record. Als we die bij elkaar optellen dan kan het niet anders dan dat de verkoopaantallen van de iPhone 6 en 6 Plus door het dak gaan. Apple zelf maakte nog geen exacte cijfers bekend, iets wat het wel deed bij het openingsweekend van de iPhone 5s en 5c. 9 miljoen stond het vorige record op.

iPhone 6 Plus and iPhone 6
De iPhone 6 Plus en de iPhone 6

Mocht Apple inderdaad 16 miljoen exemplaren van de 6 en 6 Plus verkocht hebben dan is dat een absoluut record. Van de iPhone 5 kwamen er in het openingsweekend 2 miljoen orders binnen, de iPhone 4S verwerkte er 1 miljoen en de iPhone 4 deed er nog 600.000 over. Let wel, deze aantallen zijn alleen al in het openingsweekend bereikt. In totaal gaat Apple er nog veel meer van verkopen. Houdt dus rekening met een straatbeeld voor iPhone 6-en en 6 Plus-en.

Via: Gforgames.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel