Apple schroeft productie iPhone 6 Plus op


Apple lijkt te zijn overvallen door de hoge vraag naar de iPhone 6 Plus. Alhoewel de kleinere iPhone 6 over het algemeen flink meer verkoopt is de vraag naar de 6 Plus toch groter dan vooraf werd ingeschat. En daarom wordt de productie opgeschroefd.

Apple lijkt de vraag vanuit de markt naar grotere iPhones flink te hebben onderschat. Ze hielden lange tijd vast aan 3,5 en daarna 4 inch, maar mensen willen groter. De iPhone 6 Plus is 5,5 inch groot en daarmee is een ware phablet. En in sommige markten verkoopt de 6 Plus zelfs beter dan de reguliere iPhone 6. Dit tegen de verwachting in want de eerste iPhone 6 Plus-leveringen bedroegen slechts enkele procentpunten van het totaal aantal iPhone-leveringen. De daadwerkelijke vraag lijkt te liggen op 20 tot 30%.

Apple iPhone 6 and 6 Plus
Apple heeft zich verslikt in de vraag naar de iPhone 6 Plus

En daarom gaat Apple de productie van de 4,7 inch grote iPhone verleggen naar de grotere 5,5 inch iPhone 6 Plus. Dit allemaal in de hoop om de levertijden van de 6 Plus naar beneden te krijgen. Het is nog onduidelijk of dit consequenties heeft voor levertijden van de iPhone 6, al vermoeden we dat de grootste piek inmiddels wel achter de rug is. Apple gaf vlak na het uitkomen van beide iPhones al toe dat de initiele verkopen hoger hadden kunnen zijn als er meer voorraden waren geweest. Het is nog onbekend wat voor gevolgen dit heeft voor de winst van Apple. De iPhone 6 Plus gaat voor 100 euro meer over de toonbank dan de iPhone 6.

Bron: Digitimes.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Gold
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel