HTC onthult ultieme selfie-telefoon Desire Eye


HTC heeft tijdens een persevent in New York de Desire Eye aangekondigd. Naast deze selfietelefoon bracht het ook een concurrent voor de populaire GoPro cameraatjes mee. HTC zet alle kaarten op video en fotografie.

Het event van vandaag luidt een nieuw hoofdstuk in voor HTC. Het bedrijf zette fotografie altijd al erg hoog op de agenda, het wil hier in de toekomst alleen nog maar meer op inzetten. HTC wil dat doen door de zogenaamde 'Eye Experience'. Een voorbeeld van de software is split camera waarmee je beelden van de front-facing camera combineert met die aan de achterzijde en 'face tracking' dat je hoofd in beeld houdt tijdens een videogesprek. Bestaande toestellen krijgen de komende maanden een gratis update, nieuwe modellen zullen om de 'Eye Experience' heen worden gebouwd.

HTC Desire Eye
De HTC Desire Eye

Eén van die nieuwe modellen is de Desire Eye. Een toestel met twee 13 megapixel camera's die voorzien zijn van groothoeklenzen. De ene zit aan de achterkant en de andere aan de voorkant. ook aanwezig zijn twee flitsers. Voortaan moet je kiezen welke camera je gebruikt als je een hoge resolutie kiekje wilt schieten. Het opmerkelijke toestel is gemaakt van plastic en is tot 1 meter en 30 minuten waterdicht. Het scherm is 5,2 inch in diagonaal en beschikt over een Full HD-resolutie. Zoals we gewend zijn van HTC is de Desire Eye ook uitgerust met BoomSound geluid. Er is zelfs actieve geluidsonderdrukking aanwezig.

RE

Los van de nieuwe toestellen kondigde HTC ook een concurrent voor de GoPro-camera aan; de RE. Een opvallend apparaatje dat nog het meeste lijkt op een snorkel of periscoop. HTC zegt dat het een GoPro is voor normale mensen. Hij is klein en gaat automatisch aan zodra je hem oppakt. Er zit een 16 megapixel camera in en hij synchroniseert met je telefoon. Of dat nou een Android-telefoon is of iPhone.

HTC Re

Los van alle nieuwe producten bracht het ook de Zoe-app uit voor andere Android 4.3+ apparaten en zelfs voor de iPhone.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel