HTC Desire Eye

0 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
HTC Desire Eye
HTC Desire Eye voorkant schuin
HTC Desire Eye achterkant schuin

Reviews over de HTC Desire Eye

1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Cycloop met identiteitscrisis”

·

 • Uiterlijk
 • Bouwkwaliteit
 • Beeldscherm
 • Gebreken Motion Launch
 • Prijs

HTC Desire Eye review: cycloop met identiteitscrisis HTC heeft het zwaar; de verkoopcijfers van veel modellen vallen tegen. Met de ontwikkeling van de Desire Eye proberen ze in te haken op de selfierage en zodoende het tij te keren. Het is een toestel met twee 13 megapixel camera's die beiden zijn voorzien van een groothoeklens en dubbele flitser. Het scherm is 5,2 inch en beschikt over een Full HD-resolutie. Verder is de Desire Eye uitgerust met BoomSound-speakers. Bovendien is het toestel door de IPX7-certificering als eerste HTC tot op zekere hoogte waterbestendig. Stofvrij is hij echter niet maar daarover later meer.


Alle HTC Desire Eye reviews


Beschrijving van de HTC Desire Eye

De HTC Desire Eye is misschien wel de meest ultieme selfie-telefoon van het moment. Waarom zou je beste camera aan de achterkant zitten? Deze Desire Eye beschikt over twee 13 megapixel camera's waaronder één aan de voorzijde.

13 megapixel selfiecamera

We maken steeds vaker een selfie; een foto van jezelf. En ook steeds vaker staan daar extra mensen bij op. De 13 megapixel camera met extra wijde lens op deze Desire Eye zorgt dat iedereen met gemak op de foto past. Je hoeft niet eens enorm dichtbij elkaar te staan. En waarom zou een telefoon alleen flitser aan de achterzijde moeten hebben? De HTC Desire Eye beschikt ook over een 'gewone' flitser aan de voorkant. Selfies schieten in het donker is dan één van de vele nieuwe mogelijkheden.

HTC Desire Eye voorkant schuin

Eye Experience

Een goede camera is vandaag de dag niet goed genoeg. Gelukkig heeft HTC de Desire Eye uitgerust met speciale software wat ze de 'Eye Experience' noemen. Slimme software die je helpt om betere foto's of video's te maken. Een selfie schieten bijvoorbeeld door te glimlachen of via een spraakopdracht. En tijdens groepgesprekken volgt de camera je gezicht zodat iedereen perfect in beeld is. Ook hoef je geen aparte apps meer te downloaden want foto's zoals selfies bewerk je direct en eenvoudig dankzij de ingebouwde editor.

Belangrijkste HTC Desire Eye specificaties

 • Waterdichte behuizing (IPX7-certificering)
 • 13 megapixelcamera + Full HD video-opname
 • Quad-core Snapdragon 801-processor op 2,3 GHz bijgestaan door 2 GB werkgeheugen
 • Relatief scherpe selfiecam (13 megapixel) + eigen flitser
 • 16 GB aan opslaggeheugen + een geheugenkaartslot
 • Beeldscherm van 5.2 inch met hoge pixeldichtheid
 • Voorzien van snel 4G-internet

Onmiskenbaar een HTC

Naast handige en slimme software ziet de HTC Desire Eye er ook nog eens strak en modern uit. Een onmiskenbare HTC-smartphone met een groot 5,2 inch Full HD-scherm waarbij de focus naast fotografie ook op audio is gelegd. Zo zijn daar drie ingebouwde microfoons voor extra heldere telefoongesprekken met actieve geluidsonderdrukking. Ook aanwezig is het befaamde BoomSound-geluid. Een stereo speaker aan de voorzijde met ingebouwde versterker voor extra hard geluid.


De HTC Desire Eye in het nieuws

Upleaks HTC Desire 626

Onaangekondigde HTC Desire 626 drijft boven

Geruchten ·

HTC brengt schijnbaar meer telefoons mee naar het komende MWC dan alleen de opvolger van de One (M8). Volgens een nieuw gerucht gaan we daar ook kennismaken met deze Desire 626. Onduidelijk is of we deze ook in Nederland zullen gaan zien.

De renders tonen grote gelijkenissen met bestaande Desire-telefoons waaronder de Desire Eye die onlangs door ons aan een uitgebreide review is onderworpen. Opmerkelijk aan het toestel is de ogenschijnlijke ondersteuning voor drie simkaarten, getuige de drie icoontjes voor netwerkverbinding (2x 2G en 1x 4G) en één voor een actieve 4G-verbinding.

HTC Desire 626
HTC Desire 626 met Triple SIM?

De icoontjes zijn wat onduidelijk weergegeven omdat er twee boven elkaar worden getoond. Daarom durven we niet met 100% zekerheid te beweren dat de Desire 626 Triple SIM is. Het zou dan voor het eerst zijn dat HTC een telefoon met ondersteuning voor 3 simkaarten uitbrengt. Mocht HTC inderdaad de Desire 626 (A32) begin maart meenemen naar het MWC dan mogen we rekenen op een 5 inch groot Android-toestel met HD-resolutie, 13 + 5 megapixel schieter en allemaal aangestuurd door een octa-core processor van MediaTek-makelij. Allemaal vrij bescheiden dus.

Triple SIM

Het zou trouwens niet voor het eerst zijn dat er een telefoon met Triple SIM uitkomt. Acer brengt hier al enige tijd de Liquid E700 Trio uit waar je drie simkaarten in kunt stoppen. Het kan echter nog gekker. In China zal ook telefoons verkrijgbaar waar je vier simkaarten in kwijt kan. In Nederland is er relatief weinig animo voor telefoons met ondersteuning voor meerdere simkaarten. Dat komt omdat alle operators landelijke dekking bieden. Er zijn echter gebieden waar dat niet zo is en wie dan reist is voordeliger uit met twee of meerdere verschillende aanbieders.

Bron: @upleaks

 • Tags:
 • desire626
 • htc
 • mwc15
 • triplesim

Chialin Chang HTC

Financiële topman HTC: geen hulp van buitenaf nodig

Telecomnieuws ·

HTC zegt voor de komende tijd geen extra kapitaal nodig te hebben om te overleven. Het hoeft geen extra aandelen uit te geven en is geen kapitaalinjectie van derden nodig. Ook kan het bedrijf prima zelfstandig overleven.

Kritische vragen over de financiële positie van HTC zijn terecht. Het bedrijf leed verlies op verlies en de omzet neemt nog ieder jaar af. Toch zegt de CFO van HTC dat het een bedrag van 1,7 miljard dollar in cash heeft en dat er geen schulden op de balans staan. En door dit gegeven kan HTC voorlopig z'n eigen broek ophouden. Dit moet voorlopig ook de overnamegeruchten de kop indrukken die steeds vaker opduiken.

HTC executives
Gisteren nog kondigde HTC eensgezind nieuwe producten aan

HTC gaat zich de komende tijd nog meer richten op fotografie en video. Het bracht gisteravond in New York de Eye Experience-kit uit waarmee bestaande en toekomstige modellen worden uitgerust. Deze software brengt enkele nuttige en grappige features rondom fotografie. Bovendien kondigde het een selfietelefoon aan met 13 megapixel camera aan de voorzijde; de Desire Eye. Vervanging van het huidige vlaggenschip lijkt ook een kwestie van maanden. De One (M8) werd eind maart aangekondigd en beschikt over twee camera's aan de achterzijde.

Bron: Reuters.com

 • Tags:
 • financien
 • htc

HTC Desire Eye Irl

HTC onthult ultieme selfie-telefoon Desire Eye

Telefoonnieuws ·

HTC heeft tijdens een persevent in New York de Desire Eye aangekondigd. Naast deze selfietelefoon bracht het ook een concurrent voor de populaire GoPro cameraatjes mee. HTC zet alle kaarten op video en fotografie.

Het event van vandaag luidt een nieuw hoofdstuk in voor HTC. Het bedrijf zette fotografie altijd al erg hoog op de agenda, het wil hier in de toekomst alleen nog maar meer op inzetten. HTC wil dat doen door de zogenaamde 'Eye Experience'. Een voorbeeld van de software is split camera waarmee je beelden van de front-facing camera combineert met die aan de achterzijde en 'face tracking' dat je hoofd in beeld houdt tijdens een videogesprek. Bestaande toestellen krijgen de komende maanden een gratis update, nieuwe modellen zullen om de 'Eye Experience' heen worden gebouwd.

HTC Desire Eye
De HTC Desire Eye

Eén van die nieuwe modellen is de Desire Eye. Een toestel met twee 13 megapixel camera's die voorzien zijn van groothoeklenzen. De ene zit aan de achterkant en de andere aan de voorkant. ook aanwezig zijn twee flitsers. Voortaan moet je kiezen welke camera je gebruikt als je een hoge resolutie kiekje wilt schieten. Het opmerkelijke toestel is gemaakt van plastic en is tot 1 meter en 30 minuten waterdicht. Het scherm is 5,2 inch in diagonaal en beschikt over een Full HD-resolutie. Zoals we gewend zijn van HTC is de Desire Eye ook uitgerust met BoomSound geluid. Er is zelfs actieve geluidsonderdrukking aanwezig.

RE

Los van de nieuwe toestellen kondigde HTC ook een concurrent voor de GoPro-camera aan; de RE. Een opvallend apparaatje dat nog het meeste lijkt op een snorkel of periscoop. HTC zegt dat het een GoPro is voor normale mensen. Hij is klein en gaat automatisch aan zodra je hem oppakt. Er zit een 16 megapixel camera in en hij synchroniseert met je telefoon. Of dat nou een Android-telefoon is of iPhone.

HTC Re

Los van alle nieuwe producten bracht het ook de Zoe-app uit voor andere Android 4.3+ apparaten en zelfs voor de iPhone.

 • Tags:
 • desireeye
 • doubleexposure
 • htc
 • re
 • zoe

Beknopte specificaties van de HTC Desire Eye

Afmetingen 151,7 x 73,8 x 8,5 mm
Gewicht 154 gram
EAN codes 4718487661619, 4718487661602, 4718487661596, 4021114193736
Platform
Android 4.4 (KitKat)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.2 inch, TFT
Hardware
Camera 13 MP
Processor 2.3 GHz, Qualcomm Snapdragon 801, quad core
Selfiecamera 13 MP, flitser
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 2400 mAh

Alle HTC Desire Eye specificaties


Alternatieven van de HTC Desire Eye

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
HTC Desire Eye
Cat S61
Apple iPhone 8 Plus (A1905)
Apple iPhone 7 Plus (A1785)
Samsung Galaxy S7 (G930F)
 Huidig product    
Android4.4 (KitKat)8.0 (Oreo)
7.0 (Nougat)
Kleurenbeeldscherm5.2 inch, TFT5.2 inch, IPS5.5 inch, IPS5.5 inch, IPS5.1 inch, Quad HD Super AMOLED
Camera13 MP16 MP12 MP, dubbele camera-sensor12 MP, dubbele camera-sensor12.2 MP
Processor2.3 GHz, Qualcomm Snapdragon 801, quad core2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 630, octa coreApple A11 BionicApple A10 Fusion, quad coreSamsung Exynos 8890, octa core
Selfiecamera13 MP, flitser8 MP7 MP5 MP5 MP
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij2400 mAh4500 mAh2691 mAh2900 mAh3000 mAh

Volledige vergelijking HTC Desire Eye en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de HTC Eye