Amazon schrijft 170 miljoen dollar af op Fire Phone-avontuur

· 1 reactie


Het Fire Phone-avontuur van Amazon blijkt de reden te zijn waarom het bedrijf slechte kwartaalcijfers presenteerde. De omzet steeg weliswaar met 20%, het verlies nam fors toe. Met name door een eenmalige afschrijving op de Fire Phone.

Amazon kondigde afgelopen zomer de Fire Phone aan. In de VS ging die exclusief bij aanbieder AT&T in de verkoop. Uniek aan de Fire Phone is de besturing waarbij diverse camera's gericht zijn op de ogen van de gebruiker om een 3D-effect te creëren. Een gimmick zo blijkt nu want erg veel exemplaren zijn er niet van verkocht.

Amazon Fire Phone
Veel onverkochte exemplaren

Amazon schrijft nu in totaal 170 miljoen dollar af op het toestel. 83 miljoen is op onverkochte voorraden, de rest op contracten met leveranciers en overige kosten. We kunnen waarschijnlijk stellen dat Amazon hiermee mogelijk tegen de honderd duizend exemplaren niet heeft kunnen verkopen. Wat er met deze toestellen gebeurd is onduidelijk. Mogelijk gaat de prijs nog verder naar beneden. Het maakt de kans op een opvolger er in ieder geval niet groter op.

Bron: Recode.net


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel