Siri spreekt vanaf iOS 9 met Vlaams accent

· 1 reactie


Vanaf iOS 9 kan Siri ook Nederlands met een Vlaams accent spreken. De optie is er bij gekomen zo ontdekte een Vlaamse gebruiker die de beta van iOS 9 alvast gedownload heeft. Siri kon al Nederlands spreken.

Apple introduceerde Siri met iOS 5 in 2011. De Nederlandse taal werd onlangs nog toegevoegd met het uitkomen van versie 8.3. De Vlaamse-instelling moet voor Apple weinig moeite te hebben gekost, alleen de stem lijkt anders. De functionaliteit komt volgens vroege berichten overeen met het Nederlands.

Siri in het Vlaams

Siri wordt trouwens vanaf versie 9 van iOS een stuk proactiever. Het snapt context en denkt alvast met je mee. Zo worden apps automatisch opgestart wanneer dat onderdeel uitmaakt van je dagelijks patroon. 's Ochtends rennen met muziek en de muziekspeler staat voor je gereed op het lockscreen. Hiermee probeert Apple een antwoord te hebben op Google Now en Cortana. Siri was tot nu toe alleen met relatief eenvoudige spraakopdrachten te bedienen. Ook de mogelijkheden waren enigszins beperkt in vergelijking met Google Now en Cortana.

Bron: @tmussche


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel